Uncategorized

Tavastialaisten NY-yrityksille menestystä Uskalla Yrittää -semifinaalissa

21.2.2022

Viime perjantaina 18.2. pidettiin Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisen Uskalla Yrittää -kilpailun semifinaali. Alueelliseen semifinaaliin osallistui Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen oppilaitoksista 11 NY-yritystä ja noin 30 nuorta. Nuoret yrittäjät esittelivät toimintaansa virtuaalisesti Howspace-alustalla.

Helsingissä huhtikuussa järjestettävään finaaliin eteni kaksi NY-yritystä. Toinen niistä oli Ammattiopisto Tavastiassa opiskelevien Emilia Lempisen ja Vilma Mäkelän Elvil NY, joka palkittiin aluefestivaalin parhaana toisen asteen opiskelijoiden yrityksenä! Elvilin liikeideana on toimittaa asiakkaan tarvitsema herkkuarkku kotiovelle. Asiakas voi valita tuotteet Elvilin yhteistyöyritysten valikoimasta.

Paras NY-yritys semifinaalissa oli Elvil NY. Kuvassa yrittäjät Emilia Lempinen ja Vilma Mäkelä.

Tuomaristo perusteli valintaa näin:

”Elvil NY toimittaa asiakkaan valitseman herkkuarkun vaivatta suoraan kotiovelle. Tuomaristo kiitti yritystä erityisesti ajankohtaisesta liikeideasta, palvelun toimivasta konseptista ja hyvin toteutetusta visuaalisesta ilmeestä. Tiimi on tehnyt paljon töitä yrityksen eteen. Hinnoittelu on mietitty hyvin, markkinoinnissa on otettu aktiivisesti yhteyttä yrityksiin ja tuote on mietitty kokonaisvaltaiseksi palveluksi.”

Toinen finaaliin päässyt yritys oli Hämeenlinnan lyseon lukion NY-yrittäjien Taival NY, joka tarjoaa viriketoimintaa ikäihmisille. Taival NY palkittiin parhaasta liikeideasta. Taival NY:n takana ovat Siiri Keskinen, Akseli Huttunen ja Eelis Viskari.

Tuomaristo perusteli Taival NY:n valintaa seuraavasti:

”Taival NY tarjoaa viriketoimintaa ikäihmisille. Tuomaristo kehui yritystä erityisesti ajankohtaiseen tarpeeseen tarttumisesta, aktiivisesta markkinoinnista ja liikeidean kehittämisestä edelleen toiminnan aikana. Tiimin jäsenten vuorovaikutustaidot olivat huippuluokkaa ja tehtävät oli selkeästi jaettu. Toiminnassa korostui merkityksellisyys ja yhteisöllisyys.”

Kansallinen Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 27.–28.4.2022 Helsingissä. Valtakunnan parhaat NY-yritykset pääsevät edustamaan Suomea heinäkuussa Gen-E -kilpailuun Viron Tallinnaan.

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämään Uskalla Yrittää -kilpailuun osallistuu satoja uusia NY-yrityksiä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet kuluvan lukuvuoden aikana Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. 

Onnea palkituille tavastialaisille!

Sivua päivitetty 21.2.2022 kello 14.07

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024