Ajankohtaista

Vuoden 2021 tunnustukset on myönnetty

16.12.2021

Koulutuskuntayhtymä Tavastian perinteiset tunnustukset hyvästä työstä vuoden aikana on taas jaettu.

Henkilöstö sai tuttuun tapaan ehdottaa vuoden 2021 tunnustuksen ansainneita; vuoden kehittäjää henkilöstön keskuudesta sekä vuoden koulutussopimus- ja oppisopimustyöpaikkaa.

Vuoden kehittäjät

Vuoden kehittäjä Anna-Maija Talonen.

Vuoden kehittäjäksi ehdotuksia tuli poikkeuksellisen paljon, ja raati päättikin palkita kaksi opettajaa. Henkilöstön ehdotusten perusteella Vuoden kehittäjä -tunnustuksen saivat Ammattiopisto Tavastian erityisopettaja ja lehtori Anna-Maija Talonen (pintakäsittely, auto, kone- ja tuotantotekniikka ja logistiikka -osasto) sekä saksan ja ruotsin lehtori Tuija Tiala Hämeenlinnan lyseon lukiosta.

Diplomit kiitoksena aktiivisesta ja monipuolisesta kehittämistyöstä luovutettiin Tialalle 3.12. ja Taloselle 13.12.

Tunnustuksen perusteluissa kehuttiin Anna-Maija Talosen kehittävän eritysopetusta monipuolisesti ja opiskelijalähtöisesti olemalla tukena työsalissa ja työpaikalla sekä yto-opintoja integroidusti ohjaten. Talosen hyvää toimintatapojen kehittämistä ihastellaan Ammattiopisto Tavastiassa yli osastorajojen.

Vuoden kehittäjä Tuija Tiala.

Tuija Tialan puolestaan kehuttiin olevan positiivinen hengenluoja, joka kannustaa ja kehittää erityisesti yhteistyötä lukion ja korkea-asteen oppilaitosten välillä. Tiala toimii lyseon lukion yrittäjyyskasvatustiimin puheenjohtajana ja on ollut isossa roolissa uuden opetussuunnitelman kehitystyössä. Lyseon uudesta yri-opsista onkin löydettävissä mielenkiintoinen, yhtenäinen polku, jossa itsensä johtamisen, bisnesosaamisen ja luovuuden taitojen kautta lukiolaisille tarjotaan vahvoja eväitä opintoihin ja työelämään.

Tialalla on paikallisessa yrityselämässä laajat verkostot, joita hän hyödyntää koulun ja opiskelijoiden parhaaksi. Tiala vastaa myös lukion somekanavista, joissa jaetaan seuraajille paloja koulun arjesta, muistetaan kannustaa menestyneitä ja tiedotetaan tärkeistä asioista. Perustelut tiivistyvät siihen, että Tiala tekee työtään koko sydämellään.

Hyviä ehdotuksia ja perusteluita vuoden kehittäjäksi tuli kaiken kaikkiaan runsaasti, ja kaikki ehdotetut saavatkin sähköpostin, jossa kerrotaan millä perustein heitä oli kuvailtu vuoden kehittäjäehdokkaiksi.

Laura Kemppainen Clas Ohlsonilta.

Vuoden yhteistyöyritykset

Henkilöstö sai ehdottaa myös vuoden yhteistyöyrityksiä. Tänä vuonna ei kuitenkaan tullut yhtään ehdotusta vuoden oppisopimustyöpaikaksi, joten raati päätti palkita kaksi vuoden koulutussopimustyöpaikkaa.

Ehdotusten perusteella vuoden 2021 koulutussopimustyöpaikka -tunnustuksen saajiksi valittiin esimerkillisesti ohjaustehtävänsä hoitavat Laura Kemppainen Clas Ohlsonilta sekä Jukka Rantanen PUCO Etelä-Suomi Oy:sta.

Perustelujen mukaan Laura Kemppainen on positiivinen ja iloinen sekä ennen kaikkea opiskelijan puolella. Kemppainen ottaa jokaisen opiskelijan vahvuudet ja kehittämiskohteet upeasti huomioon ja yhteistyö on aina iloista ja joustavaa. Hän myös pyrkii työllistämään opiskelijoita ja osaa ohjata heitä tjk-jaksolla kohti tavoitteita kannustavasti ja opiskelijan oman taitotason mukaisesti tietoa ja taitoa kehittäen.

Kuvassa diplomin luovutus Jukka Rantaselle. Vasemmalla kuvassa kouluutspäällikkö Tero Tuominen, 9-luokkalainen koulutukseen tutustuja Severi Pollari ja oikealla opettaja Jyrki Alanko.

Ylipäätään Clas Ohlsonilla kannustetaan kekseliäisyyteen ja asiakkaiden kohtaamiseen, ja työympäristö tukee opiskelijan työelämätaitojen oppimista kannustavasti ja ohjaavalla otteella.

Jukka Rantasen toiminta työpaikkaohjaajana on perustelujen mukaan aivan loistavaa. Hän jaksaa perehtyä ohjattavaan opiskelijaan sekä neuvoo ja opastaa. Rantanen oli muun muassa opettanut opiskelijalle kuvien lukua työmaalla.

Liiketoiminta, tuotekehitystyö, matkailu ja puhtauspalvelut -osaston koulutuspäällikkö luovuttaa tunnustuksen Kemppaiselle huomenna perjantaina. Sähkö, rakennus, maanmittaus, talotekniikka ja kiinteistöpalvelut -osaston koulutuspäällikkö puolestaan on luovuttanut tunnustuksen Rantaselle jo aiemmin joulukuussa.

Viime vuonna 2020 kaikki tunnustukset jäivät myöntämättä poikkeuksellisen koronavuoden takia, mutta jatkossa pidetään taas tavastialaista perinnettä yllä.

Paljon onnea kaikille palkituille ja kiitos hyvästä työstä!

Sivua päivitetty 17.12.2021 kello 09.49

Uusimmat uutiset

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024

Tämä jos mikä tuo osallisuutta!

Oppien osallisuuteen ESR -hanke ja Tavastian vieraskieliset opiskelijat osallistuivat #1000tekoa -tapahtumaan. Tapahtuma oli opiskelijoille onnistunut ja positiivinen kokemus yhdessä tekemisestä, […]

Lue lisää

9.1.2024

Työtä kyllä riittää – miten edistämme valmistuvan työllistymistä?

Työtä kyllä riittää -hanke (ESR+) aloitti vuoden 2023 puolella. Hanke jatkaa jo Työtä riittää! -hankkeessa aloitettua erityisopiskelijoiden sekä osa- ja […]

Lue lisää

9.1.2024