Uncategorized

Urheiluakatemia Tavastia ja Hämeen ammattikorkeakoulu aloittavat yhteistyön

29.9.2021

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen ei ole aina helppoa, ja mitä tavoitteellisemmaksi ne molemmat muuttuvat, sitä suuremmat ovat nuoren haasteet. Urheiluakatemia Tavastian tehtävänä on tukea nuorta opiskelijan ja urheilijan roolien yhdistämisessä ja oman potentiaalin löytämisessä. Urheiluakatemiassa nuorille urheilijoille annetaan laji- ja oheisharjoitusten lisäksi muun muassa valmennusta elämänhallinnassa, ravintoasioissa sekä henkisellä puolella.

– Hämeenlinnan seudulla toteutuu nyt urheilijan opiskelupolku yläkoulusta ammattikorkeakouluun saakka, sillä olemme solmineet yhteistyösopimuksen Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa, iloitsee Urheiluakatemia Tavastian koordinaattori Jarkko Savijoki.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää urheilijoille suunnattuja joustavia opintopolkuja ja tarjota sopivaa ohjausta. Korkeakouluopiskelijat voivat olla esimerkiksi olympia- ja paralympiakomitean tukiurheilijoita, maajoukkueurheilijoita tai ammattiurheilijoita.

– Olemme jo aiemmin tukeneet opiskelijoitamme heidän erilaisten elämäntilanteidensa yhdistämisessä opiskeluun, ja nyt alkava yhteistyö Urheiluakatemia Tavastian kanssa mahdollistaa uusia ja entistä parempia tapoja yhdistää erityisesti urheilu-ura ja opiskelu. Korkea-asteen mukaantulo akatemiatoimintaan on koko seutukunnan etu. Urheiluseurat pystyvät houkuttelemaan entistä paremmin urheilijoita toimintaansa, eikä Hämeenlinnassa toisen asteen käyneen urheilijan tarvitse enää muuttaa kaupungista mahdollistaakseen urheilun sekä korkeakouluopiskelun yhdistämisen, Hämeen ammattikorkeakoulun liikuntasuunnittelija Jari Virtanen kertaa nyt alkaneen yhteistyön etuja.

Urheiluakatemia Tavastia -info

Urheiluakatemia Tavastia on seudullinen nuoren urheilijan opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistävä toimintaorganisaatio. Urheiluakatemiatoiminta on Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön alaista, ja Urheiluakatemia Tavastian paikallisesta koordinoinnista vastaa Koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Sivua päivitetty 29.9.2021 kello 15.02

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024