Ajankohtaista

Tavastian vaalipaneeli sai aikaan vilkkaan keskustelun

21.5.2021

Koulutuskuntayhtymä Tavastia kutsui Hämeenlinnan valtuustossa tällä hetkellä vaikuttavista puolueista yhden kuntavaaliehdokkaan keskustelemaan tärkeistä asioista paneelin äärelle. Puolueet olivat valinneet osallistujansa itse. Teams-keskustelun linjoille olivat tervetulleita kaikki koulutusasioista kiinnostuneet. Paikalla oli kaikkiaan noin neljäkymmentä osallistujaa. Keskustelua alustivat ja puhejärjestystä pitivät ansiokkaasti yllä Ammattiopisto Tavastian rehtori Heini Kujala ja Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen sekä Vanajaveden Opiston rehtori Outi Itäluoma.

Kaksituntisessa vaalipaneelissa keskusteltiin muun muassa toisen asteen koulutuksen kehittämistarpeista, kansalaisopiston tulevaisuudennäkymistä ja tietenkin rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä. Oppilaitosten verkostoituminen keskenään ja yhteistyömahdollisuudet yritysmaailman kanssa tulivat esille monissakin eri yhteyksissä.

Ohjelmassa oli myös ehdokkaille osoitettuja pikakysymyksiä chatissa sekä yleisön esittämiä kysymyksiä. Opiskelijoiden edustaja esitti ehdokkaille kysymyksen siitä, miten nuoret saataisiin paremmin mukaan vaikuttamaan ja osallistumaan yhteisten asioiden äärelle. Asia ei ihan tässä paneelissa ratkennut, mutta tärkeä kysymys herätti hyvää keskustelua.

Opiskelijoiden jaksaminen, oppimisen tuki ja opiskelijahuolto herättivät huolta kaikissa ehdokkaissa ja asiasta keskusteltiin pitkään. Myös tuleva oppivelvollisuuden laajentaminen ja maksuton toisen asteen opiskelu saivat ansaitun huomionsa keskustelussa.

Tavastia kiittää kaikkia tilaisuuteen osallistuneita ehdokkaita hyvästä keskustelusta ja koulutusasioihin paneutumisesta sekä paikalla ollutta yleisöä kiinnostuksesta!

Mukana olivat kuntavaaliehdokkaat:

KD Martin Stenberg
Kesk. Aulis Veteläinen
Kok. Helena Lehkonen
PS Petri Laine
SDP Pirjo Sandelius
Vas. Arttu Jokikota
Vihr. Outi Bottas

kuva vaalikeskustelun kysymyksistä

Kuntavaaliehdokkaat saivat heti paneelin alkuun varsin kinkkisen tehtävän yhdistää tekstit oikeisiin lukuihin. Vuonna 2020 Tavastian lukioissa oli 1 443 opiskelijaa, VOPissa 17 861 kurssilaista, ylioppilaita valmistui 368, ammattiopistolaisten tutkintoa suorittavien määrä oli 4 306 ja ammattiopistotutkintojen määrä 677.

Sivua päivitetty 21.5.2021 kello 10.48

Uusimmat uutiset

Onnittelut syksyn 2023 ylioppilaille!

Syksyn 2023 uusien ylioppilaiden nimet ja yo-kirjoitusten tulokset on julkaistu. Tavastian lukioiden ylioppilaiden nimet on julkaistu lukiokohtaisesti lukioiden verkkosivuilla. Hämeenlinnan […]

Lue lisää

9.11.2023

Kirjailijapaneelissa entiset lyseolaiset avasivat omia urapolkujaan

Tiistaina 7.11. Hämeenlinnan lyseon lukiossa järjestettiin kirjailijapaneeli, jonka osallistujat olivat entisiä lyseolaisia. Paneelissa kuultiin muistoja lukioajoilta sekä ajatuksia kirjoittamisesta ja […]

Lue lisää

8.11.2023

Urheiluakatemia Tavastia ja Hyria yhteistyöhön tukemaan urheilijoiden kaksoisuria

Urheiluakatemia Tavastia ja Hyria ovat solmineet puitesopimuksen, joka tukee urheilijoiden kaksoisurien mahdollistamista ja kehittämistä. Kaksoisuralla tarkoitetaan yhdistelmää, jossa urheilijat tasapainottavat […]

Lue lisää

27.10.2023