Ajankohtaista

Ikäihmisten elämyspäivässä maisteltiin, liikuttiin ja muisteltiin

8.5.2018

Maanantai-iltapäivällä aurinko paistoi täydeltä terältä S-rakennuksen puistikko-osaan. Aurinko näkyi myös sisätiloissa ihmisten kasvoilla iloisina ilmeinä, kun Sosiaali- ja terveysalan keväällä valmistuva, aisti- ja taide-elämykset lähihoitajan työssä -valinnaista suorittava, lähihoitajaryhmä piti Tavastian Seniorikillalle elämyspäivää. Seniorikillan puheenjohtaja Ossi Lapisto kiitteli tapahtuman alussa sitä, että tällainen päivä oli onnistuttu yhteistyössä järjestämään. Hän myös toivoi, että tällaisia opiskelijoiden opintopoluilla etenemistä palvelevia tilaisuuksia voitaisiin järjestää myös myöhemminkin. Keskeisin viesti oli kuitenkin, että ”Nyt nautitaan”.

Opiskelijat olivat suunnitelleet neljä pistettä, joissa jokaisessa oli eri elämänalueisiin liittyviä tehtäviä. Ensimmäiseksi oli vuorossa ravitsemuspiste, jossa tehtiin opiskelijoiden laatima tietovisa sekä maisteltiin silmät erilaisia makuja. Maistatusosioon oli liitetty pienet tietoiskut maistelluista ruuista.

Ravitsemuspisteen jälkeen siirryttiin S-rakennuksen värikkäälle piha-alueelle liikuntapisteeseen, jossa oman kunnon mukaan osallistuttiin keppijumppaan/-venyttelyyn ja leikkimieliseen hernepussiviestiin. Liikunnasta ja sen tärkeydestä oli myös tietoiskut. Muutamat opiskelija huikkasivat, että ”liikunta on lääke kaikkeen.”

Liikuntapisteestä siirryttiin porottavan auringon alta piha-alueen paviljonkiin, jossa ensiksi pohdittiin seinälle liimatun voimavarapuun avulla asioita, jotka tuovat itselle iloa. Tämän jälkeen vielä muisteltiin hyvässä hengessä korttien avulla elämän isoja ja pieniä asioita.

Hauskaa näytti olevan niin Seniorikiltalaisilla kuin opiskelijoillakin. Opiskelijoista tällaisia elämyspäiviä on hyvin mielestä tehdä. Lähihoitajaopiskelijoiden Sanni Koskisen, Elena Nummelan, Hanna Laihiaisen, Wenla Lappalaisen ja Sini Järvisen mukaan tällaisia tapahtumia tehdessä oppii esiintymään, heittäytymään ja saamaan varmuutta toimia ammatissaan. Parasta on kuitenkin oppia tekemään kokonaisvaltaisesti asioita.

 

Faktat

Mitä? Ikäihmisten elämyspäivä
Missä? S-rakennuksessa sekä puistikko-osassa
Milloin? maanantaina 7.5 klo 15-17
Kuka? Sosiaali- ja terveysalalta tänä keväänä valmistuvat lähihoitajaopiskelijat
Kenelle? Tavastian Seniorikillan jäsenille, paikalla 7 henkilöä

 

Laura Körkkö, viestinnän harjoittelija Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Sivua päivitetty 8.5.2018 kello 15.30

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024