Kuntayhtymä

Tavastia on kolmen koulutussuunnan kuntayhtymä, joka tarjoaa ammatillista ja yleissivistävää koulutusta sekä vapaan sivistystyön koulutusta ja harrastustoimintaa kaikille ikäryhmille.

Monialainen ammattioppilaitos Ammattiopisto Tavastia, kansalaisopistotarjonnasta vastaava Vanajaveden Opisto sekä seudun neljä lukiota: Hämeenlinnan lyseon lukio, Kaurialan lukio,  Lammin ja Parolan lukiot takaavat osaavan oppimis- ja harrastusympäristön eri ikäisille kansalaisille. Opiskelijoita ammattiopistossa ja lukioissa on yhteensä 5 500 ja Vanajaveden Opistossa 10 500.

Koulutuskuntayhtymä on yhtiöittänyt työvoimapoliittisen ja muun kilpailutilanteessa markkinoilla tarjottavan arvonlisäverollisen koulutuksen ja muut osaamisen kehittämisen palvelut Vanaja Koulutus Oy:lle, joka järjestää kortti-, täydennys- ja tilauskoulutusta sekä työvoimakoulutusta yhteistyössä Ammattiopisto Tavastian ja Vanajaveden Opiston kanssa yhteistyössä.

Kuntayhtymän kuusi jäsenkuntaa ovat: Akaa, Hattula, Hämeenlinna, Janakkala, Pälkäne ja Urjala. Jäsenkunnat ovat solmineet yhteisen perussopimuksen, jossa määritellään kuntien väliset säännöt kuntayhtymässä sekä kuntayhtymän tehtävän ja toimielimet. Toimielimet ovat yhtymäkokous, yhtymähallitus ja tarkastuslautakunta.

Perussopimus

Jäsenkunnat

Akaa
Hattula
Hämeenlinna
Janakkala
Pälkäne
Urjala

Koulutuksen järjestämisluvat

Koulutuskuntayhtymä Tavastia voi toteuttaa toisen asteen ammatillista koulutusta ensisijaisesti Kanta-Hämeen maakunnassa ja koulutuskuntayhtymän jäsenkunnissa, lukiokoulutusta Hämeenlinnan kaupungin ja Hattulan kunnan alueella sekä vapaan sivistystyön koulutusta Hämeenlinnan seudun kunnissa. Ammatillisen koulutuksen järjestämisluvussa on myös lueteltu ne tutkinnot, joihin koulutusta voi järjestää. Ammatillisen koulutuksen järjestämislupaan sisältyvän koulutustehtävämäärittelyn mukaan ammatillisen peruskoulutuksen vuotuinen tavoitteellinen kokonaisopiskelijavuosimäärä on 2 313. Lukiokoulutuksen järjestämisluvassa ei ole opiskelijamäärään sisältyviä rajoituksia. Erityisenä koulutustehtävänä on ammatillisen koulutuksen puolella työvoimakoulutus, vankilaopetus ja laajennettu oppisopimuskoulutus sekä lukiokoulutuksessa Tavastian lukiolla matemaattis-luonnontieteellinen koulutus.

Ammatillisen koulutuksen järjestämislupa
Lukiokoulutuksen järjestämislupa

Koulutuskuntayhtymän hallitus päättää vuosittain talousarvioon liittyen oppilaitoksen koulutustarjonnan koulutusala- ja tutkintokohtaisesti järjestämislupien puitteissa.

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 25
13101 Hämeenlinna

Kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen
puh. 040 0505 388

Talousjohtaja Reijo Lehtonen
puh. 050 4437 943

Kuntayhtymän toimisto
puh. 03 6581 600

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2020 Koulutuskuntayhtymä Tavastia