Työelämän ilmiöt

INTO2 hankkeen webinaarisarja – mahdollisuuksia ja keinoja osaamisen ja innostuksen lisäämiseen työpaikoilla

31.5.2022 Päivi Lauronen

pöllö lähtee lentoon
Kuva: Olli Immonen

Minä ja työ – paras pari käynnisti INTO2-hankkeen webinaarisarjan. Toteutimme webinaarisarjan Parkki Business Parkille. Halusimme nostaa Anne Talvitien kanssa esille ajankohtaisia työhyvinvoinnin teemoja ja samalla etsimme vastauksia siihen, millaisessa työssä voimme hyvin ja miten voimme itse muotoilla työtämme, jotta työhyvinvointimme kasvaa.

Meillä kummallakin on sisäinen palo tuoda asioita esille matkan varrella karttuneista ajatuksista. Koko ajan meitä ohjaa ajatus, miten voimme säilyttää ilon, hyvän elämän ja toiveikkuuden arjessa. Työn ja muun elämän yhteenliittymisen pitää voida tuottaa hyvää elämää – niin, että nautimme siitä.

Työstimme näitä suuria ajatuksiamme webinaareiksi, jotka ovat nyt sinun katsottavissasi. Meidän kaikkien elämään on vaikuttanut pandemia. INTO2-hankkeessa vaikutukset näkyivät myös webinaarien aiheissa: Minä ja työ – paras pari! -webinaarissa haettiin vastauksia siihen, miten voimme muotoilla työtämme niin, että työhyvinvointi kasvaa. Etätyön parhaat pelisäännöt! -webinaarissa haettiin ratkaisuja pandemian kiihdyttämän etätyön arjen parantamiseen ja pelisääntöihin. Toteutimme nämä molemmat yhdessä.

Myötätunnon mullistava voima! -webinaarin puhujaksi kutsuimme professori Anne Birgitta Pessin. Hän kertoi innostavalla tavallaan psykologisen turvallisuuden, itsemyötätunnon ja luottamuksen rakentamisen teemoista. Hänen missionsa on herätellä ihmisiä pohtimaan myötätuntoa, omaa ja yhteisönsä ydintä, jonka varaan rakentuu niin hyvinvointi kuin tehokkuuskin. Mikä on meille merkityksellisintä?

Webinaarien tekeminen, aineistojen tuottaminen ja tiedonkeruu olivat meille voimauttavaa työtä. Koimme työmme merkitykselliseksi ja tiesimme tekevämme jotain, mikä saattaa auttaa muita ihmisiä. Nämä webinaariaineistot pohjautuvat työelämätutkimukseen, tieteen löytöihin ja tietysti meidän omiin kokemuksiimme.

Uuden oppiminen aiheuttaa oivalluksia omaan elämään. Jaa ajatuksesi ja oivalluksesi muiden kanssa niin hyvinvointisi kasvaa heti!

Katso tästä:

Minä ja työ – paras pari!

Etätyön parhaat pelisäännöt!

Myötätunnon mullistava voima!

Arjen innoittamana,

Päivi ja Anne

INTO2 työhyvinvoinnin ja tuottavuuden hanke päättyy kesäkuun loppuun. Hyrian, Tavastian ja LHKK:n yhteisen INTO2-hankkeen tuottamassa #toivonkevät2022 -julkaisusarjassa nostetaan esille hankkeen aikana syntyneitä työhyvinvointiin ja johtamiseen liittyviä havaintoja ja teemoja. Tavastian kiintopisteenä on sujuva arki, jossa keskitytään siihen, mikä on yhteisten tavoitteiden kannalta tarkoituksenmukaista ja tarpeellista.

Päivi Lauronen

Päivi Lauronen työskentelee Tavastiassa työhyvinvointiin liittyvässä hankkeessa.

Sivua päivitetty 31.5.2022 kello 14.45

Tutustu myös näihin kirjoituksiin

Päivi Lauronen 5.5.2022

Mahdollisuuksia ja keinoja osaamisen ja innostuksen lisäämiseen työpaikoilla

Tässä blogissa kirjoitetaan kuulumisia ajankohtaisista työelämän ilmiöistä ja teemoista. Blogissa etsitään vastauksia siihen, miten yhteiset tavoitteet saavutetaan ja arki olisi […]

Lue kirjoitus

Päivi Lauronen 17.5.2022

Sujuva arki

Työssä onnistumisen kivijalkana on sujuva arki, jossa keskitytään siihen, mikä on yhteisten tavoitteiden kannalta tarkoituksenmukaista ja tarpeellista. Työhyvinvoinnin kehittämisessä on […]

Lue kirjoitus