Ajankohtaista

Urheiluakatemia Tavastia ja Hyria yhteistyöhön tukemaan urheilijoiden kaksoisuria

27.10.2023

Urheiluakatemia Tavastia ja Hyria ovat solmineet puitesopimuksen, joka tukee urheilijoiden kaksoisurien mahdollistamista ja kehittämistä. Kaksoisuralla tarkoitetaan yhdistelmää, jossa urheilijat tasapainottavat arjessaan tavoitteellisen urheilun ja opiskelun tai muun työuran.

Urheiluakatemia Tavastian ja Hyrian sopimus on osa urheiluakatemian koordinoimaa seudullista toisen asteen oppilaitosyhteistyötä. Sopimuksen tavoitteena on varmistaa laadukas seudullinen kaksoisuratyö. Tähän sisältyy joustavien opintopolkujen luominen, opiskelun tuki urheilijoille, valmennus- ja asiantuntijatoiminnan kehittäminen, viestintä- ja markkinointiyhteistyö sekä yhteistyö Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaverkoston ja huippu-urheiluyksikön kanssa. Sopimuksen osapuolet näkevät laadukkaan kaksoisuran ja alueellisen yhteistyön keskeisinä keinoina oppilaitosten tunnettuuden ja vetovoiman kasvattamiseen. Molemmat osapuolet odottavat innolla yhteistyön alkua ja sen tarjoamia mahdollisuuksia.

Urheiluakatemia Tavastia on osa Suomen Olympiakomitean valtakunnallista urheiluakatemia- ja valmennuskeskusverkostoa. Siihen kuuluvat alueen oppilaitoksista Hämeenlinnan Lyseon lukio ja Ammattiopisto Tavastia sekä uusimpana yhteistyökumppanina Hämeen ammattikorkeakoulu vuodesta 2021 lähtien.

Hämeenlinnan yläkoulujen urheiluakatemiatoiminta yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin ja urheiluseurojen kanssa käynnistyi syksyllä 2023 liikuntalähikoulumallilla. Lisäksi vuonna 2023 Urheiluakatemia Tavastia ja Panssariprikaati aloittivat yhteistyön varusmiespalveluksessa olevien urheilijoiden valmennuksessa.

Hyria on urheilun eritystehtävän saanut ammatillinen oppilaitos, joka toimii yhteistyössä useiden eri lajien urheiluseurojen kanssa. Lisäksi Hyriassa järjestetään eSport-urheiluvalmennusta, jossa lajina on Counter Strike. Hyria täydentää tehokkaasti Urheiluakatemia Tavastian seudullista kumppanuusverkostoa ja mahdollistaa uusia mahdollisuuksia akatemiatoiminnan, kaksoisurien ja osaamisen kehittämisessä urheilijan urapolulla.

Lue lisää Urheiluakatemia Tavastiasta.

Sivua päivitetty 27.10.2023 kello 10.37

Uusimmat uutiset

Onnittelut syksyn 2023 ylioppilaille!

Syksyn 2023 uusien ylioppilaiden nimet ja yo-kirjoitusten tulokset on julkaistu. Tavastian lukioiden ylioppilaiden nimet on julkaistu lukiokohtaisesti lukioiden verkkosivuilla. Hämeenlinnan […]

Lue lisää

9.11.2023

Kirjailijapaneelissa entiset lyseolaiset avasivat omia urapolkujaan

Tiistaina 7.11. Hämeenlinnan lyseon lukiossa järjestettiin kirjailijapaneeli, jonka osallistujat olivat entisiä lyseolaisia. Paneelissa kuultiin muistoja lukioajoilta sekä ajatuksia kirjoittamisesta ja […]

Lue lisää

8.11.2023

Urheiluakatemia Tavastia ja Hyria yhteistyöhön tukemaan urheilijoiden kaksoisuria

Urheiluakatemia Tavastia ja Hyria ovat solmineet puitesopimuksen, joka tukee urheilijoiden kaksoisurien mahdollistamista ja kehittämistä. Kaksoisuralla tarkoitetaan yhdistelmää, jossa urheilijat tasapainottavat […]

Lue lisää

27.10.2023