Ajankohtaista

Yhteenvetoa Tavastian yhteishaun tuloksista

18.6.2021

– Olemme tyytyväisiä hakumääriin ja tilanne on vertailussa kuntayhtymän kannalta oikein hyvä. Kestosuosikkeja ammattiopistolla olivat edelleen sähkö- ja automaatioala, talotekniikka, liiketoiminta, tieto- ja viestintätekniikka ja myös rakennusala. Näissä tutkinnoissa tuskin tulee kovinkaan paljon peruutuksia, kertoo opiskelijapalvelupäällikkö Päivi Kortesniemi.   

Ammattiopisto on postittanut valituille aloituskirjeen. Uusien opiskelijoiden ohjeisiin voi tutustua myös osoitteessa bit.ly/tavastialainen.

Ammattiopisto Tavastiassa oli yhteishaun kautta tarjolla tutkintokoulutusta 17 ammatilliseen perustutkintoon ja paikkoja oli jaossa yhteensä 571. Lisäksi ammattiopiston opiskeluun valmentavaan Valma-koulutukseen oli haussa 35 aloituspaikkaa. Ammattiopisto Tavastian tutkintokoulutuksiin oli keskimäärin 1,10 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ammattiopisto Tavastiaan valitut opiskelijat on julkaistu 17.6. ajankohtaisissa uutisissamme.

Ammattiopisto Tavastiaan hakeudutaan yhteishaun lisäksi jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa on yhteishakua laajempi koulutustarjonta.

Lukiot vetivät puoleensa

Kantakaupungin lukioihin oli jälleen paljon hakijoita. Hämeenlinnan lyseon lukioon otettiin yhteensä 190 opiskelijaa, mukaan lukien luovan yrittäjyyden linja ja urheilulinja. Alin keskiarvo sisäänpääsylle oli yleislinjalla 7,33. Yleislinjalle varalla on 17 opiskelijaa ja urheilulinjalle 13.

– Luovan yrittäjyyden linjalle valittujen keskiarvojen keskiarvo on 8,27 ja urheilulinjalle liikunnan numerolla painotettu keskiarvojen keskiarvo 8,55. Sisäänpääsyyn vaikuttivat molemmilla linjoilla myös pääsykoepisteet, tarkentaa rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén

Kaurialan lukioon otettiin 192 opiskelijaa ja varalle jäi 75 opiskelijaa. Keskiarvorajat olivat Tuomo Iltasen rehtoriuran korkeimmat sekä yleislinjalla (8,25) että tiedelukiossa eli uudelta nimeltään matematiikka- ja luonnontiedelukiossa (9,15).

– Matematiikka- ja luonnontiedelukiossa keskiarvo lasketaan painotetusti tietyistä aineista, kuten matematiikka, kemia, fysiikka, biologia, maantieto ja äidinkieli. Tänä vuonna raja oli todella korkea ja sisään pääsi alle puolet ensisijaisista hakijoista, hän kertoo.

Parolan lukiossa pääsyraja oli 7,08 ja Lammilla 7. Ainoastaan Lammilla on vielä lukiopaikkoja jäljellä, mikä johtuu lukioon hakeneiden ikäluokan pienuudesta tänä vuonna. Lukioihin valittujen listat löytyvät jokaisen lukion omalta nettisivulta ajankohtaisista uutisista.

Mitä jos jäit ilman opiskelupaikkaa?

Jos opiskelupaikkaa ei tässä haussa löytynyt, hakijan kannattaa ottaa heti yhteyttä Tavastian Ohjauspisteeseen puhelimitse tai sähköpostilla. Siellä tilanteet selvitetään yksilökohtaisesti. Erityisesti tämä koskee nuoria, jotka ovat oppivelvollisuuden piirissä.

– Pääsääntöisesti tarjoamme hakemuksen tekemistä Valma-koulutukseen. Jos hakemuksen tekee nyt hyvin nopeasti, vielä ensi viikolla voidaan tehdä myös valintapäätöksiä, Kortesniemi vinkkaa.

Oppivelvolliset opiskelijat ovat etusijalla Valman valinnoissa. Myös Hämeenlinnan kaupungin kymppiluokka on yksi mahdollisuus ilman opiskelupaikkaa jääneelle.

– Joihinkin ammattiopiston perustutkintoihin voi mahdollisesti hakea, mutta varsinaisesti emme avaa hakuja niin sanotuille yhteishaussa ”vapaiksi jääneille” paikoille, koska meillä on otettu sisään myös jatkuvan haun kautta aikuisia eli työikäistä väestöä, Kortesniemi kertoo.

Sivua päivitetty 18.6.2021 kello 16.34

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024