Tavastian lukiokoulutus

Koulutuskuntayhtymä Tavastiaan kuuluu neljä lukiota: Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin sekä Parolan lukiot. Kaikkiin lukioihin haetaan vuosittain keväällä yhteishaussa. Lisäksi lyseon lukiolla on aikuislinja, jossa voi suorittaa koko lukiotutkinnon tai osan siitä.

Hämeenlinnan kantakaupungissa lukioista toimivat lyseo aikuislinjoineen sekä Kauriala, Lammille on Hämeenlinnan keskustasta matkaa noin 40 kilometriä. Parolan lukio sijaitsee Hattulan kunnassa.

Tutustu Tavastian lukioihin ja hae opiskelemaan!

P.S. Mietityttävätkö jatko-opinnot lukion jälkeen? Korkea-asteen opintoihin kannattaa tutustua jo lukiossa. Katso lisää kurkistuskursseista!

Hämeenlinnan lyseon lukio

Perinteikäs Hämeenlinnan lyseon lukio toimii tällä hetkellä Tavastian kampusalueen G-rakennuksessa. Lyseolla voit yhdistää opiskelun ja urheilun urheilulinjalla tai perehtyä yrittäjäelämään luovan yrittäjyyden linjalla. Opintotarjotin on laaja, ja aikaansa seuraava lukio tarjoaakin monipuoliset opiskeluvaihtoehdot iloisessa ilmapiirissä.

Lyseon lukion aikuislinja

Kaurialan lukio

Kaurialan lukion toiminnassa painottuvat matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, kansainvälisyys sekä vahva kulttuuriaineiden tuntemus. Lukion aktiivisessa arjessa tapaat niin vanhoja kuin uusiakin ystäviä sekä osaavan ja välittävän henkilökunnan. Useat kotimaan ja kansainväliset projektit lisäävät opiskelijan mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen.

Kaurialan lukiolla on opetusministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa, mikä mahdollistaa tiedelukion ryhmään opiskelijaksi valitulle enemmän väljyyttä tuntijakoon. Ja kaikille opiskelijoille mahdollisuuden laajaan kurssitarjontaan!

Lammin lukio

Lammin lukiossa on hyvä ja yhteisöllinen meininki. Pitäjän lukio tunnetaan erityisesti musikaalista, jonka järjestävät toisen vuosikurssin opiskelijat. Lisäksi toiminnassa painotetaan vahvasti kansainvälisyyttä, luovuutta ja yrittäjyyttä.

Parolan lukio

Parolan lukio tarjoaa opiskelijalle vankan yleissivistyksen ja perustan, jonka päälle on hyvä rakentaa. Koulussa opiskelee noin 170 nuorta, jotka saavat lukiosta hyvät tiedot ja taidot edetä jatko-opintoihin ja aktiiviseen elämään. Parolan lukio toimii samoissa tiloissa Parolan Yhteiskoulun kanssa.

Katso esittelyvideo Tavastian lukiokoulutuksesta

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

PL 30, Hattelmalantie 25
13101 Hämeenlinna

Kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen
puh. 040 0505 388

Talousjohtaja Reijo Lehtonen
puh. 050 4437 943

Kuntayhtymän toimisto
puh. 03 6581 600

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia