1.2.2024 – 31.1.2025

Urheiluakatemia Tavastia on toiminut vuodesta 2013 lähtien. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä haetaan vuosittain avustusta toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Urheiluakatemian ideana on valjastaa alueellinen osaaminen nuorten urheilijoiden käyttöön ja luoda urheilijoille sellaiset olosuhteet ja puitteet, että heillä on mahdollisuudet päästä omassa lajissaan niin pitkälle kuin urheilija itse haluaa. Urheiluakatemian tehtävänä on myös auttaa nuorta yhdistämään urheilu ja opiskelu. Koulunkäynnin hoitaminen mallikkaasti on myös edellytys Urheiluakatemiassa harjoittelulle.

Urheiluakatemiassa nuorille urheilijoille annetaan laji- ja oheisharjoitusten lisäksi valmennusta elämänhallinnassa, ravintoasioissa sekä henkisellä puolella. Myös valmentajien kouluttaminen ja heidän osaamisensa kasvattaminen kuuluvat toimintaan.

Useimmat Urheiluakatemia Tavastian nuorista urheilijoista opiskelevat Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla. Lisäksi urheilijoita opiskelee myös Ammattiopisto Tavastiassa, jossa on opiskelijan on mahdollista valita kilpaurheilupolku. Koska Urheiluakatemia Tavastia on kasvattaja-akatemia, toimintaa aletaan jatkossa kehittää myös yläkoulun puolella.

Urheiluakatemialla on tällä hetkellä kuusi painopistelajia ja lajit vaihtelevat tilanteen mukaan: jääkiekko, jalkapallo, salibandy, lentopallo, yleisurheilu ja uinti. Näissä lajeissa Urheiluakatemia järjestää kolme kertaa viikossa aamutreenejä, jotka ovat osa nuoren opintoja, ja lajeilla on omat valmentajansa. Muiden lajien urheilijat kuuluvat niin sanottuun yleisryhmään, jossa aamuharjoitukset suunnitellaan erikseen. Tasokkaan valmennuksen takaavat alueen urheiluseurat, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Myös yhteistyö Hämeenlinnan Liikuntahallien kanssa on tärkeä osa laadukasta toimintaa.

Toiminnan arvot

  • Yhteistyö ja verkostoituminen
  • Urheilijakeskeisyys ja palveluhenkisyys
  • Luovuus ja rohkeus
  • Eettisyys elämäntapana

Mukana olevat organisaatiot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Rahoittaja

Opetus- ja kulttuuriministeriö

 

Lisätietoja antaa

Olli-Pekka Hakala

Urheiluakatemia Tavastian koordinaattori
Olli-Pekka.Hakala@kktavastia.fi
+358505969901

Sivua päivitetty 27.2.2024 kello 11.49