Täältä löydät ohjeita päivittäiseen opiskelija-arkeen ja oppilaitoksessa toimimiseen.
Lukiolain (luku 5 pykälät 19–29) mukaan opiskelijalla on sekä oikeuksia että velvollisuuksia. Koulun ja järjestyssäännöt ja toimintaohjeet ovat välttämättömiä, jotta päivittäinen työmme sujuisi mahdollisimman hyvin. Ne luovat kouluyhteisöllemme rauhallisen, turvallisen ja viihtyisän työympäristön, jossa meillä on hyvä olla ja jossa saamme aikaan hyvää tulosta.
Ruokailu tapahtuu A-rakennuksen ruokalassa. Kakkoset, abit ja neloset syövät klo 12.20 alkaen ja ykköset 12.35 jälkeen. Esitä kuvallinen henkilökorttisi ruokailemaan mennessä. Koronan takia ruokailuvuoroissa on noudatettava täsmällisyyttä. Katso lounaslista (Tavastian opiskelijaravintolat).
Opiskelijoita palvelee myös A-rakennuksen 1. kerroksen AmisNamis-kahvikioski, joka on avoinna koulupäivinä klo 9–14. Siellä on myynnissä muun muassa kahvia, teetä, kaakaota, kylmiä virvokkeita, täytettyjä sämpylöitä, välipalaherkkuja ja makeisia.
Kun opiskelija täyttää 18 vuotta, Wilma sulkeutuu huoltajilta. Täysi-ikäinen opiskelija voi antaa suostumuksensa huoltajien Wilman käyttöön, jolloin huoltaja pääsee edelleen seuraamaan opiskelijan suorituksia ja selvittämään poissaoloja. Suostumus annetaan kirjallisesti kansliaan, vapaamuotoisella ilmoituksella (esim. xx antaa huoltajalleen xx luvan jatkaa Wilman käyttöä).
Mikäli täysi-ikäinen opiskelija ei anna lupaa Wilma-ohjelman käyttöön, hänen huoltajansa selvittää poissaolot kirjallisesti kansliasta saatavalla lomakkeella tai sairastuminen todistetaan muulla luotettavalla selvityksellä kuten esimerkiksi terveydenhoitajan- tai lääkärintodistuksella. Jos sairauden vuoksi joudut olemaan koulusta poissa pitempään kuin kaksi päivää, ilmoita siitä ryhmänohjaajallesi. Täysi-ikäinenkään opiskelija ei siis voi selvittää itse omia poissaolojaan.
Lyseon lukion poissaolokäytäntöä ohjaavat samat säännöt, joita noudatetaan myös työelämässä ja muualla yhteiskunnassa. Opiskelijan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole myönnetty siitä vapautusta. Lisäksi opiskelijan on suoritettava tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäydyttävä asiallisesti.
Hyväksytty poissaolon syy on sairaus tai rehtorin/apulaisrehtorin tai ryhmänohjaajan antama lupa.
Mikäli opiskelija jää kiinni lunttaamisesta, hänen kurssisuorituksensa hylätään ja hänen on suoritettava kurssi uudelleen osallistumalla opetukseen. Lunttaamisesta tiedotetaan aina sekä rehtorille että alaikäisen opiskelijan huoltajalle.
Jokaisella opiskelijalla on oikeus turvalliseen koulunkäyntiin. Seksuaalinen häirintä ja sukupuoleen perustuva häirintä ovat koulussamme kiellettyjä. Mikäli koet tulleesi häirityksi tai huomaat jotakuta muuta häirittävän kerro aina aikuiselle/koulun henkilökuntaan kuuluvalle, että häirintä saadaan loppumaan.
Oppilailla on oikeus oleskella välituntisin ja vapaatuntien aikana lukion niissä tiloissa, joissa ei ole opetusta ja jotka ovat avoinna. Lukiolaiset saavat poistua vapaasti koulun alueelta.
Koulussa toimii avoin langaton verkko. Opiskelijat kuljettavat koulussa mukanaan omaa päätelaitetta, jota käytetään usein myös oppitunneilla opettajan määrittelemällä tavalla.
Päihteiden käyttö (alkoholi, tupakka, huumeet) on kielletty lukion alueella ja sen välittömässä läheisyydessä kouluaikana sekä lukion järjestämissä tilaisuuksissa, retkillä ja matkoilla.
Koulu pidetään siistinä ja roskat laitetaan roskiksiin. Jokainen huolehtii omalta osaltaan, että koulu ja sen lähiympäristö pysyvät siisteinä. Luokkatilat jätämme järjestykseen sieltä lähdettyämme.
Polkupyöriä säilytetään pyörille varatuissa telineissä G-rakennuksen edessä. Moottoriajoneuvot pysäköidään Lyseon lukiolle osoitetulle parkkipaikalle (poliisilaitoksen ja siirtolapuutarhan välinen alue).
Paloturvallisuuden ja siivouksen vuoksi reppuja ei saa säilyttää rappusissa ja hajallaan pitkin käytäviä. Tilapäisesti niitä voi säilyttää opiskelijoille osoitetussa 1 krs:n tilassa. Koululla on saatavilla lukittavia säilytyslokeroita. Halukkaat voivat tiedustella lokerikkoa apulaisrehtorilta.
Mikäli opiskelija keskeyttää opiskelun lukiossa on siitä keskusteltava opinto-ohjaajan kanssa ja tehtävä kirjallinen ilmoitus rehtorille. Jos opiskelija laiminlyö koulussa käymisen, rehtori voi todeta hänet eronneeksi koulusta.
Sivua päivitetty 10.2.2021 kello 10:13