Lyseon lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi-sivuston kautta.

Katso esittelyvideomme!

Katso Hämeenlinnan lyseon lukion esittelyvideo. Video on tekstitetty.

Yhteishaku 2021

Yhteishaku syksyllä 2021 alkavaan lukiokoulutukseen on 23.2.–7.4.2021. Hakuaika päättyy 7.4.2021 kello 15.

Huom! Sivulla olevissa materiaaleissa saattaa esiintyä yhteishaun vanha päivämäärä 23.3.2021, mutta päättymispäivä on siis 7.4.2021. Yhteishakuaikaa jatkettiin koronan aiheuttaman sulkutilan vuoksi.

Katso Hämeenlinnan lyseon lukion esittelymateriaalit ja -videot kätevästi yhdeltä alustalta täällä.

Opetussuunnitelma muuttuu, ja syksyllä 2021 aloittavat noudattavat uutta opetussuunnitelmaa. Tästä informoidaan lisää, kun opetussuunnitelma valmistuu, viimeistään helmikuussa. Erillistä ainevalintakorttia ei lähetetä, mutta kotisivuilta saa tietoa lukion opintojaksojen ja oppiaineiden vaatimuksista.

Ohessa infoa lukiosta, uuden opetussuunnitelman tuntijako sekä ohjeita siitä, miten haetaan ja miten toimitaan kesällä, kun opiskelupaikka varmistuu.

Haku erityislinjoille ja kevään 2021 erityisjärjestelyistä

Lyseon lukiossa voi opiskella yleislinjan lisäksi urheilulinjalla, luovan yrittäjyyden linjalla tai aikuislinjalla. Urheilulinjalle hakeville järjestetään osaamis- ja soveltuvuusnäyttö ja luovan yrittäjyyden linjalle hakeneille valintakoe järjestetään sähköisesti.

Urheilulinjalle hakeneille ei järjestetä laji- ja soveltuvuusnäyttö pandemian takia. Lue uutinen aiheesta.

Mikäli laji- ja soveltuvuusnäyttöä ei voi järjestää vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi, valitaan urheilulinjalaiset hakupaperien ja urheilumenestyksen perusteella. Valintapisteytys muodostuu seuraavista 1) keskiarvo , 2) lajiliittopisteet ja 3) koulukohtaiset oppilaitospisteet.  Oppilaitospisteytyksen lähtökohtana on tukea lajiliiton pisteytystä potentiaalisimpien urheilijoiden sisäänpääsyn varmistamiseksi. Lyseon lukion huomioitavia seikkoja oppilaitospisteiden määräytymisessä ovat lajiliitolta saadut pisteet ja hakijan urheilullinen potentiaali.

Muiden kuin painopistelajien kohdalla lajiliiton nimeämien lahjakkuuksien osalta selvitetään urheiluvalmentautumisen mahdollisuudet ja olosuhteet hakulomakkeiden tietojen perustuen. Tarvittaessa olemme yhteydessä hakijaan. Hakijan ei tarvitse olla yhteydessä oppilaitokseen.

Luovan yrittäjyyden linjalle ei järjestetä pääsykoetta keväällä 2021, mutta valintakoe toteutetaan tänä keväänä 2021 etätehtävien kautta vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen. Kaikille yrittäjyyslinjalle hakeneille lähetetään Opintopolkuun ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen kutsu, joka sisältää ohjeistuksen ja linkin etätehtäviin. 

Etätehtävillä mitataan hakijan motivaatiota luovan yrittäjyyden linjan opintoihin ja kykyä kuvata omia vahvuuksiaan. Etätehtävät voivat olla esimerkiksi kirjoitelma ja video. Tutustu huolellisesti ohjeisiin. Hausta saat lisäohjeita alla olevasta linkistä “Haku Luovan yrittäjyyden linjalle”.

Ainevalintakortin täyttäminen

Ainevalintakortti täytetään tänä keväänä sähköisenä esivalintakartoituksena.
Saat linkin omalta opinto-ohjaajaltasi.

Jos haet lukioomme muualta kuin Kanta-Hämeen alueelta, voit tulostaa esivalintakartoituksen ja palauttaa sen lukioon.

Opiskelijavalinnasta ilmoittaminen

Lukioon valitut opiskelijat julkaistaan koulun kotisivuilla (jos julkaisulupa on annettu) aikaisintaan 17.6.2021.

  • Valituille lähetetään sähköposti, jonka mukana tulee ohjeistusta tärkeistä opintojen aloitukseen liittyvistä asioista. Onhan yhteishakusi tiedoissa sähköpostisoite, joka toimii myös peruskoulun jälkeen?

Kun olet saat koululta valintakirjeen sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan. Sähköposti lähetetään aikaisintaan samana päivänä, kun tulokset julkaistaan. Sinun tulee ottaa lukiopaikka vastaan viimeistään 1.7. mennessä Opintopolussa ja ilmoittautua kouluun Wilmassa (Ohjeet valintakirjeessä).

Lisätietoja antavat:

  • Opinto-ohjaaja Tiina Mäki, puh. 040 8667 709, tiina.maki@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Urheilulinjalle hakeville Tiina Kivinen, puh 040 5008913, tiina.kivinen@kktavastia.fi
  • Luovan yrittäjyyden linjalle hakeville Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Aikuislinjalle hakeville Sirkku Sarin, puh. 050 5091 048, sirkku.sarin@kktavastia.fi

Sivua päivitetty 19.4.2021 kello 10:02