Lyseon lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi-sivuston kautta.

Katso esittelyvideomme!

Katso Hämeenlinnan lyseon lukion esittelyvideo. Video on tekstitetty.

Katso Hämeenlinnan lyseon lukion esittelymateriaalit ja -videot kätevästi yhdeltä alustalta täällä.

Yhteishaku 2021

Yhteishaku syksyllä 2021 alkavaan lukiokoulutukseen on päättynyt 7.4.2021

Opetussuunnitelma muuttuu, ja syksyllä 2021 aloittavat noudattavat uutta opetussuunnitelmaa, LOPS21. Kotisivuilta saa tietoa lukion opintojaksojen ja oppiaineiden vaatimuksista kohdasta Opetus ja ohjaus.

Ohessa infoa lukiosta, uuden opetussuunnitelman tuntijako sekä ohjeita siitä, miten haetaan ja miten toimitaan kesällä, kun opiskelupaikka varmistuu

Haku erityislinjoille ja kevään 2021 erityisjärjestelyistä

Lyseon lukiossa voi opiskella yleislinjan lisäksi urheilulinjalla, luovan yrittäjyyden linjalla tai aikuislinjalla. Urheilulinjalle hakeville järjestetään osaamis- ja soveltuvuusnäyttö ja luovan yrittäjyyden linjalle hakeneille valintakoe järjestetään sähköisesti.

Haku urheilulinjalle

Urheilulinjalla voi sovittaa yhteen tavallista määrätietoisemman valmennuksen ja opiskelun. Urheilulinjalle haetaan kevään yhteisvalinnassa. Valintaprosessiin kuuluu myös osaamis- ja soveltuvuusnäyttö.

Haku ja lisätietoja urheilulinjasta ja linjan valintaperusteista. Tai katso video!

Urheilulinjalle hakeneille ei järjestetä laji- ja soveltuvuusnäyttö pandemian takia. Lue uutinen aiheesta.

Mikäli laji- ja soveltuvuusnäyttöä ei voi järjestää vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi, valitaan urheilulinjalaiset hakupaperien ja urheilumenestyksen perusteella. Valintapisteytys muodostuu seuraavista 1) keskiarvo , 2) lajiliittopisteet ja 3) koulukohtaiset oppilaitospisteet.  Oppilaitospisteytyksen lähtökohtana on tukea lajiliiton pisteytystä potentiaalisimpien urheilijoiden sisäänpääsyn varmistamiseksi. Lyseon lukion huomioitavia seikkoja oppilaitospisteiden määräytymisessä ovat lajiliitolta saadut pisteet ja hakijan urheilullinen potentiaali.

Muiden kuin painopistelajien kohdalla lajiliiton nimeämien lahjakkuuksien osalta selvitetään urheiluvalmentautumisen mahdollisuudet ja olosuhteet hakulomakkeiden tietojen perustuen. Tarvittaessa olemme yhteydessä hakijaan. Hakijan ei tarvitse olla yhteydessä oppilaitokseen.

Haku luovan yrittäjyyden linjalle

Luovan yrittäjyyden linjalle ei järjestetä pääsykoetta keväällä 2021, mutta valintakoe toteutetaan tänä keväänä 2021 etätehtävien kautta vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen. Kaikille yrittäjyyslinjalle hakeneille lähetetään Opintopolkuun ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen kutsu, joka sisältää ohjeistuksen ja linkin etätehtäviin. 

Etätehtävillä mitataan hakijan motivaatiota luovan yrittäjyyden linjan opintoihin ja kykyä kuvata omia vahvuuksiaan. Etätehtävät voivat olla esimerkiksi kirjoitelma ja video. Tutustu huolellisesti ohjeisiin. Hausta saat lisäohjeita alla olevasta linkistä “Haku Luovan yrittäjyyden linjalle”.

Haku ja lisätietoja luovan yrittäjyyden linjasta.

Opiskelijavalinnasta ilmoittaminen

Lukioon valitut opiskelijat julkaistaan koulun kotisivuilla (jos julkaisulupa on annettu) aikaisintaan 17.6.2021.

  • Valituille lähetetään sähköpostia, jonka mukana tulee ohjeistusta tärkeistä opintojen aloitukseen liittyvistä asioista. Onhan yhteishakusi tiedoissa sähköpostisoite, joka toimii myös peruskoulun jälkeen?
  • Saat sähköpostiisi päätöksen opiskelijavalinnasta ja ohjeen, kuinka ilmoittaudut lukioon sekä ohjeen Wilma-tunnusten käyttöönottoon. Wilma-tunnukset tulevat erillisellä spostilla (myös eri aikaan), joten seuraa spostiasi, että saat kaikki tarvittavat postit.

Kun olet saat koululta valintakirjeen sähköpostiisi, toimi ohjeen mukaan. Sähköposti lähetetään aikaisintaan samana päivänä, kun tulokset julkaistaan. Sinun tulee ottaa lukiopaikka vastaan viimeistään 1.7. mennessä Opintopolussa ja ilmoittautua kouluun Wilmassa (Ohjeet valintakirjeessä). Toivomme sinun kuitenkin vastaanottavan paikkasi mahdollisimman pian valintakirjeen saatuasi.

Ainevalintakortin täyttäminen

Hakuvaiheessa täytetään sähköinen esivalintakartoitus, joka tehdään sähköisesti peruskoulun opinto-ohjaajasi avustuksella täyttämällä sähköinen ainevalintakortti. Saat linkin omalta opinto-ohjaajaltasi.
Jos haet lukioomme muualta kuin Kanta-Hämeen alueelta, voit tulostaa esivalintakartoituksen ja palauttaa sen lukioon.

Kun sinut on valittu Lyseon lukioon, ilmoitat ainevalintasi samalla Wilmassa, kun aktivoit Wilma-tunnuksesi ja ilmoittaudut Wilmassa lyseon lukiolaiseksi mahdollisimman pian opiskelijavalinnan selvitessä.

Lisätietoja antavat:

  • Opinto-ohjaaja Tiina Mäki, puh. 040 8667 709, tiina.maki@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Urheilulinjalle hakeville Tiina Kivinen, puh 040 5008913, tiina.kivinen@kktavastia.fi
  • Luovan yrittäjyyden linjalle hakeville Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Aikuislinjalle hakeville Sirkku Sarin, puh. 050 5091 048, sirkku.sarin@kktavastia.fi

Lisätietoja antaa

Tiina Mäki

Opinto-ohjaaja
tiina.maki@kktavastia.fi
+358408667709

Anne Ahvenharju

Opinto-ohjaaja, yrittäjyys
Anne.Ahvenharju@kktavastia.fi
+358408696205

Tiina Kivinen

Apulaisrehtori, urheilulinjakoordinaattori
Tiina.Kivinen@kktavastia.fi
+358405008913

Sirkku Sarin

Opinto-ohjaaja
Sirkku.Sarin@kktavastia.fi
+358505091048

Sivua päivitetty 16.6.2021 kello 11:32