Hämeenlinnan lyseon lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi-sivuston kautta.

Hämeenlinnan lyseon lukion esittelyilta 9-luokkalaisille pidetään lv 2024-2025 tammi-helmikuussa, Hattelmalantie 6-8, A-rakennus.
Tilaisuuteen voi tulla 9-luokkalaiset vanhempineen, ilman vanhempia tai vain vanhemmat.

Koulun esittelyvideo

Ohjeita hakijalle

Opiskelijavalinnasta ilmoittaminen

Kevään 2024 haku:

Lukioon valitut opiskelijat julkaistaan koulun kotisivuilla (jos julkaisulupa on annettu) 13.6.2024. Aikaisintaan 14.6.2024 saat sähköpostin yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, jossa kerrotaan toimintaohjeet lukiopaikan vastaanottamisesta, miten ilmoittaudut lukioon, miten Wilma-tunnukset luodaan ja miten ainevalinnat tehdään. Toivomme, että otat lukiopaikan vastaan mahdollisimman pian tiedon saatuasi.

Opiskelu lukiossa

Valintakirjeestä löydät paljon ohjeita lukion aloittamisesta.
Koulu alkaa ke 7.8.2024 ja sen jälkeen ryhmänohjaajasi pitää huolen siitä, että saat riittävät ja tarvittavat ohjeet lukio-opiskeluun.

Jos haluat tietää, mitä ensimmäisen vuoden opintoihisi kuuluu, tutustu alla olevaan tiedostoon. Lukujärjestyksen tulet näkemään Wilmasta aikaisintaan elokuun alussa ennen koulun alkua.

Ainevalintakortti täytetään sähköisesti

Hakuvaiheessa täytetään sähköinen esivalintakartoitus, joka tehdään sähköisesti peruskoulun opinto-ohjaajasi avustuksella täyttämällä sähköinen ainevalintakortti. Saat linkin omalta opinto-ohjaajaltasi.

Jos haet lukioomme muualta kuin Kanta-Hämeen alueelta, pyydä linkki sähköiseen ainevalintaan lyseon lukion opinto-ohjaajilta osoitteesta anne.ahvenharju@kktavastia.fi, tiina.maki@kktavastia.fi tai kukka.tast@kktavastia.fi

Kun sinut on valittu Lyseon lukioon, ilmoitat ainevalintasi samalla Wilmassa, kun aktivoit Wilma-tunnuksesi ja ilmoittaudut Wilmassa lyseon lukiolaiseksi mahdollisimman pian opiskelijavalinnan selvitessä.

Huomioithan, että valinnan jälkeinen informaatio lähetetään yhteishaussa Opintopolussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen! Ilmoita siis sähköpostiosoitteesi huolellisesti oikein yhteishakua täyttäessäsi.

Lisätietoja antavat:

  • Opinto-ohjaaja Tiina Mäki, puh. 040 8667 709, tiina.maki@kktavastia.fi
  • Opinto-ohjaaja Anne Ahvenharju, puh 040 8696205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Urheilulinjalle hakeville Tiina Kivinen, puh 040 5008913, tiina.kivinen@kktavastia.fi
  • Luovan yrittäjyyden linjalle hakeville Anne Ahvenharju, puh 040 8696205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi

Haku erityislinjoille

Lyseon lukiossa voi opiskella yleislinjan lisäksi urheilulinjalla, luovan yrittäjyyden linjalla tai aikuislinjalla. Urheilulinjalle hakeville järjestetään osaamis- ja soveltuvuusnäyttö ja luovan yrittäjyyden linjalle hakeneille valintakoe järjestetään sähköisesti.

Erityislinjoilla syksyllä 2024 aloittavat opiskelijat julkaistaan aikaisintaan 13.6.2024.

Haku urheilulinjalle

Urheilulinjalla voi sovittaa yhteen tavallista määrätietoisemman valmennuksen ja opiskelun. Urheilulinjalle haetaan kevään yhteisvalinnassa. Huomaa täyttää haun yhteydessä urheilijan lisätietolomake.

Haku ja lisätietoja urheilulinjasta ja linjan valintaperusteista. Katso video!

Haku luovan yrittäjyyden linjalle

Haku ja lisätietoja luovan yrittäjyyden linjasta.

Tutustu myös aikuislinjaan.

Lisätietoja antaa

Tiina Mäki

Opinto-ohjaaja
tiina.maki@kktavastia.fi
+358408667709

Anne Ahvenharju

Opinto-ohjaaja
Anne.Ahvenharju@kktavastia.fi
+358408696205

Sivua päivitetty 5.6.2024 kello 10:31