Ylioppilaskirjoitusten päivämäärät

Ylioppilaskokeiden päivämäärät julkaistaan tutkintolautakunnan sivuilla.
– kirjoitettavien aineiden pakolliset kurssit tulee olla suoritettuna ennen yo-kokeita. Seuraavaa tutkintokertaa koskevat koepäivät löytyvät täältä alla olevasta linkistä.

Syksyn 2022 yo-koepäivät

Ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen

Kevään ylioppilaskokeisiin ilmoittautuminen on edellisen marraskuun aikana ja syksyn kokeisiin toukokuussa. Ilmoittautuminen tehdään Wilman kautta, jos kokelas käy vielä lukiota.

Mikäli olet valmistunut aiemmin Hämeenlinnan lyseon lukiosta ja tulet korottamaan arvosanojasi tai täydentämään tutkintoasi, voit ilmoittautua yo-kokeisiin sähköisen lomakkeen kautta. Tarvittaessa voit kysyä neuvoja ilmoittautumiseen lukion kansliasta (Tiina Hokkanen, tiina.hokkanen@kktavastia.fi).

Ilmoittautumislomake Hämeenlinnan lyseon lukiosta valmistuneille ylioppilaille aukeaa tähän https://link.webropol.com/s/YOILMOITTAUTUMINENS2022 . Seuraavan kerran ilmoittaudutaan marraskuussa kevään 2023 yo-kokeisiin. Syksyn 2022 kokeiden osalta ilmoittautuminen on päättynyt.

Rehtorin abi-infot kokelaille

Kokelaille pidetään abi-infot. Abi-infot pidetään, jotta jokainen osaisi ilmoittautua, toimia kokeissa ja ymmärtää ylioppilastutkintoon liittyvät määräykset. Abi-infoihin osallistuminen on yo-kokelaalle pakollista.

  • Ilmoittautumiseen liittyvät infot marraskuussa (kevään kokeisiin) ja toukokuussa (syksyn kokeisiin).
  • Kokeessa toimimiseen ja tutkintomääräyksiin liittyvät infot syyskuussa (syksyn kokeita koskien) ja tammikuussa (kevään kokeita koskien). Samassa yhteydessä puhutaan valmistumiseen liittyvistä asioista.

Ilmoittautumisinfomateriaalit

Ylioppilaskirjoitusten tulokset

Tulosten saapumisesta ilmoitetaan erikseen kunkin tutkintokerran osalta. Kevään 2022 tulokset julkaistaan 17.5. aamupäivän aikana. Tulokset siirretään myös opiskelijan Wilmaan.

Osallistuminen yo-kokeisiin syksyllä 2022

Varmista Abitti-osaamisesi yo-kokeissa!

Kokelaille pakollinen abi-info pidetään ennen syksyn yo-kirjoituksia. Ajankohta tarkentuu koulun alkaessa elokuussa 2022. Ole yhteydessä rehtoriin tai apulaisrehtoriin mikäli sinulla on yo-kirjoituksiin liittyviä kysymyksiä

Valmistuminen syksyllä 2022

  • Kaikki lukion oppimäärään luettavat kurssit oltava suoritettuna ja arvioituna ajankohta XXX
  • Ilmoitettava kirjallisesti ja allekirjoitettuna rehtorille, jos ei halua kompensaatiota tai nimeään julkaistavan uusien ylioppilaiden luettelossa
  • Ylioppilasjuhlaharjoitukset ennen juhlaa (kellonaika tarkennetaan vielä)
  • Ylioppilasjuhlat pe 2.12.2022 klo 13.00

Valmistuminen keväällä 2023

  • Lakitusharjoitukset pe 2.6.2023 klo 17.00
  • Ylioppilasjuhlat la 3.6.2023 klo 10.00

Koronavirukseen varautuminen yo-kirjoituksissa

Lisätietoja antaa

Pieta Tukkimäki-Hildén

Rehtori, ruotsi
Pieta.Tukkimaki-Hilden@kktavastia.fi
+358407493843

Tiina Kivinen

Apulaisrehtori, urheilulinjakoordinaattori
Tiina.Kivinen@kktavastia.fi
+358405008913

Sivua päivitetty 16.6.2022 kello 09:02