Opinto-ohjaajat:

  • Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Tiina Mäki, puh. 040 8667 709, tiina.maki@kktavastia.fi
  • Matti Iittiläinen, puh 0504701509, matti.iittilainen@kktavastia.fi

Opinto-ohjaajien Ahvenharju ja Mäki huoneet sijaitsevat 1. kerroksessa pääovesta tullessa oikealla (lasiovi) ja käytävän päässä. Opinto-ohjaaja Matti Iittiläinen toimii myös iltalinjalla. Hänen työhuoneensa löydät 2.krs:sta lukion kanslian vasemmalta puolelta.

Henkilökohtaiseen ohjaukseen aika varataan sähköisen ajanvarauksen kautta. Henkilökohtaisessa ohjauksessa voit keskustella opintoihisi, koulutusvalintoihisi sekä ammatti- ja urasuunnitteluusi, tulevaisuuteesi ja elämäntilanteeseesi liittyvistä kysymyksistä opinto-ohjaajasi kanssa.
Sähköinen ajanvaraus

Opokurssit

  • OP1 Minä opiskelijana
  • OP2 Jatko-opinnot ja työelämä
  • OP3 Tutor-kurssi

Jokaisen opiskelijan opintoihin kuuluu pakollisena kaksi opinto-ohjauksen kurssia (OP1 ja OP2). Nämä kurssi toteutuvat luokkatunteina, pienryhmä- ja henkilökohtaisena ohjauksena. Opinto-ohjauksen oppitunneilla käsitellään kaikkia opiskelijoita koskevia opinto-ohjauksen kysymyksiä. Saat mm. perustiedot ylioppilastutkinnosta ja jatko-opinnoista sekä tietoa opintojen rakenteista, koulutusaloista ja hakumenettelyistä eri oppilaitoksiin. Kartoitat myös omia oppimistyylejäsi.  OP1-kurssi on ensimmäisen vuoden opiskelijoille puolikkaana 1. jakson lukujärjestyksessä ja loput on hajautettuna koko lukion ajalle. OP2-kurssi järjestetään 2. vuonna.  Jokainen opiskelija kerää opopassiin viisi merkintää, jotka saa osallistumalla koulutus- ja ammattiesittelyihin. Osan ohjauksesta antavat ryhmänohjaajat, jotka ryhmänohjaustuokioissa auttavat mm. kurssivalintojen suunnittelussa.

Pienryhmäohjaus

Samalle koulutusalalle, koulutustasolle tai samaan koulutusohjelmaan pyrkivien ohjausmuotona käytetään pienryhmäohjausta.

Tutustuminen jatko-opintoihin ja työelämään

Opokursseihin sisältyy vierailuja oppilaitoksiin ja työpaikoille, messukäyntejä sekä koulussamme järjestettyjä tilaisuuksia, joissa vierailijat esittelevät oman alansa koulutusta ja ammatteja.

Lisätietoja antaa

Anne Ahvenharju

Opinto-ohjaaja, yrittäjyys
Anne.Ahvenharju@kktavastia.fi
+358408696205

Matti Iittiläinen

Opinto-ohjaaja
Matti.Iittilainen@kktavastia.fi
+358504701509

Tiina Mäki

Opinto-ohjaaja
tiina.maki@kktavastia.fi
+358408667709

Sivua päivitetty 10.9.2021 kello 13:23