Opinto-ohjaajat:

  • Tiina Mäki, puh. 040 8667 709, tiina.maki@kktavastia.fi
  • Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Kukka Tast, puh. 044 3443 061, kukka.tast@kktavastia.fi

Opinto-ohjaajien Mäki ja Ahvenharju työhuoneet sijaitsevat G-rakennuksen 1. kerroksessa pääovesta tullessa oikealla (lasiovi) ja käytävän päässä. Opinto-ohjaaja Kukka Tast toimii sekä päivälukiossa että myös aikuislinjalla iltapäivisin ja illalla. Hänen työhuoneensa löydät 2.krs:sta lukion kanslian vasemmalta puolelta.

Yksilöohjaus

Henkilökohtaiseen ohjaukseen aika varataan sähköisen ajanvarauksen kautta. Henkilökohtaisessa ohjauksessa voit keskustella opintoihisi, koulutusvalintoihisi sekä ammatti- ja urasuunnitteluusi, tulevaisuuteesi ja elämäntilanteeseesi liittyvistä kysymyksistä opinto-ohjaajasi kanssa.

Sähköinen ajanvaraus

Jos ylläoleva linkkaus sähköiseen ajanvaraukseen ei toimi, etsi opojen ajanvaraus opiskelijan pikalinkeistä kktavastian etusivulta välilehdeltä OPISKELIJALLE+ https://www.kktavastia.fi/opiskelijalle/

Opokurssit

  • OP1 Minä opiskelijana
  • OP2 Jatko-opinnot ja työelämä
  • OP3 Tutor-kurssi

Jokaisen opiskelijan opintoihin kuuluu pakollisena kaksi opinto-ohjauksen kurssia (OP1 ja OP2). Nämä kurssi toteutuvat luokkatunteina, pienryhmä- ja henkilökohtaisena ohjauksena. Opinto-ohjauksen oppitunneilla käsitellään kaikkia opiskelijoita koskevia opinto-ohjauksen kysymyksiä. Saat mm. perustiedot ylioppilastutkinnosta ja jatko-opinnoista sekä tietoa opintojen rakenteista, koulutusaloista ja hakumenettelyistä eri oppilaitoksiin. Kartoitat myös omia oppimistyylejäsi.  OP1-kurssi on ensimmäisen vuoden opiskelijoille puolikkaana 1. jakson lukujärjestyksessä ja loput on hajautettuna koko lukion ajalle. OP2-kurssi järjestetään 2. vuonna.  Jokainen opiskelija kerää opopassiin viisi merkintää, jotka saa osallistumalla koulutus- ja ammattiesittelyihin. Osan ohjauksesta antavat ryhmänohjaajat, jotka ryhmänohjaustuokioissa auttavat mm. kurssivalintojen suunnittelussa.

Pienryhmäohjaus

Samalle koulutusalalle, koulutustasolle tai samaan koulutusohjelmaan pyrkivien ohjausmuotona käytetään pienryhmäohjausta.

Tutustuminen jatko-opintoihin ja työelämään

Opokursseihin sisältyy vierailuja oppilaitoksiin ja työpaikoille, messukäyntejä sekä koulussamme järjestettyjä tilaisuuksia, joissa vierailijat esittelevät oman alansa koulutusta ja ammatteja.

Lisätietoja antaa

Anne Ahvenharju

Opinto-ohjaaja
Anne.Ahvenharju@kktavastia.fi
+358408696205

Tiina Mäki

Opinto-ohjaaja
tiina.maki@kktavastia.fi
+358408667709

Sivua päivitetty 2.10.2023 kello 14:46