Ajankohtaista

Vuoden lyseolainen on Ukrainan suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta

7.12.2023

Hämeenlinnan lyseon lukion Vuoden lyseolaiseksi valittiin suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta.

Entisten oppilaiden yhdistyksen hallitus on valinnut Vuoden lyseolaiseksi filosofian tohtori, ulkoasiainneuvos, Suomen Ukrainan suurlähettiläs eli Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö Jaakko Lehtovirran. Tunnustus jaettiin lyseon Lycee-juhlassa tiistaina 5.12.2023.

Jaakko Lehtovirta on kirjoittanut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseosta vuonna 1983, opiskellut Turun yliopistossa yleistä historiaa ja väitellyt tohtoriksi. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen Kuala Lumpurin, Tokion ja Moskovan edustustoissa, ulkoministeriön Venäjä-yksikön päällikkönä sekä ulkoministeriön pääopettajana maanpuolustuskursseilla.

Juhlapuheessaan Entisten oppilaiden yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Äijälä korosti nykyisille lyseolaisille ja ylioppilaille diplomatiataitojen merkitystä elämässä.

– Toivon, että olette opintojenne aikana oppineet myös kaikista tärkeimmän taidon, ja se on vuorovaikutuksen taito. Vuorovaikutustaito on sitä, miten kykenemme kytkeytymään toisiimme, auttamaan toisiamme ja hyödyntämään toistemme voimavaroja.

– Lämpimät kiitokset tunnustuksesta Suomen Ukraina-tuelle, jota kaikki yhdessä teemme. Ja kiitos mahdollisuudesta osallistua uuden ikäluokan hienoihin lakkiaisiin omassa koulussani. Kerran lyseolainen, aina lyseolainen. Nyt valmistuvia odottaa ihan uudenlainen maailma, jossa he kyllä tulevat löytämään paikkansa ja pärjäämään, Lehtovirta kommentoi lyseon somepäivityksessä valintaansa.

Valinnasta

Lyseon entisten oppilaiden yhdistys valitsee perinteisesti Vuoden lyseolaisen entisten oppilaiden joukosta. Valinnassa korostetaan valittavan uraa tai asemaa työelämässä tai eri alojen tai ilmiöiden yhteiskunnallista merkitystä tai ajankohtaisuutta. Jaakko Lehtovirta on järjestyksessä 28. Vuoden lyseolainen. Jo valituksi tulleiden Vuoden lyseolaisten joukossa on laaja valikoima tieteen, taiteen, talouden, politiikan ja johtajuuden asiantuntijoita ja merkkihenkilöitä.

Sivua päivitetty 7.12.2023 kello 10:23

Uusimmat uutiset

Lukioon yhteisvalinnassa valitut

Emme enää julkaise lukioon hyväksyttyjen nimiä kotisivulla. Näet tiedon valinnasta Opintopolusta, josta saat myös torstain 13.6. aikana sähköpostin. Sähköpostissa on […]

Lue lisää

12.6.2024

LV 2024-2025 ALOITUS LYSEON LUKIOSSA

Lukuvuosi 2024-2025 alkaa ke 7.8. 2024 vuosiluokittain seuraavasti: Lukiopolkunsa aloittavat ykköset klo 9.00 A-rakennuksen liikuntasalissa, Hattelmalantie 8 Kakkoset klo 10.00 […]

Lue lisää

6.6.2024

Syksyn 2024 yo-kokeisiin ilmoittautuminen käynnissä

Mikäli olet jo valmistunut aiemmin Hämeenlinnan lyseon lukiosta ja tulet korottamaan arvosanojasi tai täydentämään tutkintoasi, voit ilmoittautua yo-kokeisiin sähköisen lomakkeen kautta. […]

Lue lisää

4.6.2024