Ajankohtaista

Vuoden lyseolainen on Ukrainan suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta

7.12.2023

Hämeenlinnan lyseon lukion Vuoden lyseolaiseksi valittiin suurlähettiläs Jaakko Lehtovirta.

Entisten oppilaiden yhdistyksen hallitus on valinnut Vuoden lyseolaiseksi filosofian tohtori, ulkoasiainneuvos, Suomen Ukrainan suurlähettiläs eli Suomen Kiovan-suurlähetystön päällikkö Jaakko Lehtovirran. Tunnustus jaettiin lyseon Lycee-juhlassa tiistaina 5.12.2023.

Jaakko Lehtovirta on kirjoittanut ylioppilaaksi Hämeenlinnan lyseosta vuonna 1983, opiskellut Turun yliopistossa yleistä historiaa ja väitellyt tohtoriksi. Hän on työskennellyt muun muassa Suomen Kuala Lumpurin, Tokion ja Moskovan edustustoissa, ulkoministeriön Venäjä-yksikön päällikkönä sekä ulkoministeriön pääopettajana maanpuolustuskursseilla.

Juhlapuheessaan Entisten oppilaiden yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Äijälä korosti nykyisille lyseolaisille ja ylioppilaille diplomatiataitojen merkitystä elämässä.

– Toivon, että olette opintojenne aikana oppineet myös kaikista tärkeimmän taidon, ja se on vuorovaikutuksen taito. Vuorovaikutustaito on sitä, miten kykenemme kytkeytymään toisiimme, auttamaan toisiamme ja hyödyntämään toistemme voimavaroja.

– Lämpimät kiitokset tunnustuksesta Suomen Ukraina-tuelle, jota kaikki yhdessä teemme. Ja kiitos mahdollisuudesta osallistua uuden ikäluokan hienoihin lakkiaisiin omassa koulussani. Kerran lyseolainen, aina lyseolainen. Nyt valmistuvia odottaa ihan uudenlainen maailma, jossa he kyllä tulevat löytämään paikkansa ja pärjäämään, Lehtovirta kommentoi lyseon somepäivityksessä valintaansa.

Valinnasta

Lyseon entisten oppilaiden yhdistys valitsee perinteisesti Vuoden lyseolaisen entisten oppilaiden joukosta. Valinnassa korostetaan valittavan uraa tai asemaa työelämässä tai eri alojen tai ilmiöiden yhteiskunnallista merkitystä tai ajankohtaisuutta. Jaakko Lehtovirta on järjestyksessä 28. Vuoden lyseolainen. Jo valituksi tulleiden Vuoden lyseolaisten joukossa on laaja valikoima tieteen, taiteen, talouden, politiikan ja johtajuuden asiantuntijoita ja merkkihenkilöitä.

Sivua päivitetty 7.12.2023 kello 10:23

Uusimmat uutiset

Hämeenlinnan lyseon lukion luontokerho Calypso kunnioitettavassa 120 vuoden iässä

Calypson 120-vuotista taivalta juhlistettiin entisten ja nykyisten calypsolaisten kesken leppoisissa tunnelmissa. Mutta mistä lukion legendaarinen luontokerho on saanut nimensä? Hämeenlinnan […]

Lue lisää

16.2.2024

Esittelyilta 9-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

Hämeenlinnan lyseon lukio järjestää esittely- ja tutustumisillan lukiolla ma 12.2. klo 18.00. Tervetuloa tutustumaan lyseon lukion toimintaan mukaan lukien yleislinjan, […]

Lue lisää

24.1.2024

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024

Hämeenlinnan lyseon lukio siirtyy joululomalle to 21.12. ja palaa koulutyön ääreen ma 8.1.2024.Lukion kanslia on suljettu 21.12.2023 – 7.1.2024. Toivotamme […]

Lue lisää

19.12.2023