Ajankohtaista

Juhlapäivän kulkue päätyy torille

11.5.2023

Lyseon 150-vuotisjuhlapäivänä 12.5.2023 Lyseon koulu ja Hämeenlinnan lyseon lukio järjestävät yhteisen kulkueen Linnanpuistosta torille, jossa Lyseon väki vastaanottaa kaupungin tervehdyksen Raatihuoneen parvekkeelta. Tervehdyksen tuo kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Anne Laatikainen.

Lyseon väki toivottaa kaikki entiset ja nykyiset oppilaat tervetulleiksi mukaan kulkueeseen. Kulkueeseen voivat liittyä kaikki lyseon entiset oppilaat joko kokoontumispaikalta kirjaston takaa tai Lycee-kartanon edestä Linnankadulta.

Kulkue lähtee klo 12.45 kevyen liikenteen väylää kirjaston takaa Rauhankatua pitkin ylös mäkeen, kääntyy Lukiokadulle ja jatkaa Linnankatua pitkin ohi lyseorakennuksen kohti toria. 

Koulun ohje kulkueeseen liittymisestä löytyy tästä.

Kulkueen aikana ajoneuvoliikenne häiriintyy Rauhankadun pohjoispäässä kirjaston tuntumassa, Lukiokadulla, Linnankadulla, Birger Jaarlin kadulla ja Hallituskadulla.

Illalla juhlitaan Verkatehtaalla

150-vuotisjuhlaa vietetään samana iltana Verkatehtaalla. Juhlaan osallistuvat Lyseon lukion 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat, Lyseon koulun ja Hämeenlinnan lyseon lukion opettajia ja henkilökuntaa, pieni kutsuvierasjoukko ja entisiä Lyseon oppilaita. Juhla on loppuunmyyty.

Juhlan kaikki esiintyjät ovat Lyseon entisiä tai nykyisiä opettajia tai opiskelijoita, jotka esittävät lyseolaisten tuotantoa.

Koulussa juhlavuotta on vietetty monin tavoin. Koulun historiaa on nykylukiolaisille valaistu muun muassa päivänavauksin, ja entisiä oppilaita on ollut asiantuntijavieraina. Vanhoja kuvia on digitoitu, ja niitä opiskelijat saavat katsoa aulan näytöstä. Myös opetuksessa koulun juhlavuosi huomioidaan vuodenvaihteeseen saakka sopivin teemoin.

Lyseon ensimmäinen työpäivä oli 1.9.1873, mutta koska syksy on erityisesti lukiossa kiireistä aikaa, päädyttiin pitämään pääjuhla jo keväällä.

Sivua päivitetty 11.5.2023 kello 14:24

Uusimmat uutiset

Hämeenlinnan lyseon lukion kevään ylioppilaat

Kevään 2023 ylioppilastutkinnon tulokset on julkaistu tänään 16.5.2023 Lukiomme uudet ylioppilaat ovat: Aaltonen PaavoAhvenharju AnniinaAla-Leppilampi SelinaAli-Jaakkola PipsaAlitalo ViliAnttila LauraAulu JuliaanaBocci […]

Lue lisää

16.5.2023

Juhlapäivän kulkue päätyy torille

Lyseon 150-vuotisjuhlapäivänä 12.5.2023 Lyseon koulu ja Hämeenlinnan lyseon lukio järjestävät yhteisen kulkueen Linnanpuistosta torille, jossa Lyseon väki vastaanottaa kaupungin tervehdyksen […]

Lue lisää

11.5.2023

Liput verkatehtaalle noudettavissa kansliasta

Verkatehtaan juhlaa pe 12.5. lunastetut liput voi hakea 17.4.2023 alkaen Lyseon lukion kansliasta, Hattelmalantie 6 G-rakennus 2. kerros. Kanslia on […]

Lue lisää

21.4.2023