Yleinen

Vuoden lyseolaisen jälki näkyy ympäristössämme

2.12.2022

Hämeenlinnan lyseon entisten oppilaiden yhdistys ry valitsee vuosittain Vuoden lyseolaisen alumniensa joukosta. Tunnustus annetaan urallaan pitkälle edenneelle ja yhteiskunnallisesti merkittävälle henkilölle. Yhdistys haluaa valinnoissaan huomioida nimitettävän ansioituneisuuden lisäksi myös ajankohtaisuutta. 

Tämän vuoden valinnassa yhdistys halusi korostaa arkkitehtien työn merkitystä yhteiskuntaan ja ympäristöön vaikuttamisessa. Rakennusten ja tilojen toimivuus, turvallisuus, ekologisuus ja viihtyisyys sekä ulkonäkö vaikuttavat arkielämäämme päivittäin. Rakennukset ja arkkitehtuuri heijastavat yhteiskunnan arvoja ja dokumentoivat omalla fyysisellä ja näkyvällä tavallaan kulttuurihistoriaamme ja rakennushistorian kerrostuneisuutta.

Vuoden 2022 Vuoden lyseolaiseksi on valittu arkkitehti Asko Kaipainen. Lämpimät onnittelut valinnasta!

Kaipainen on vaikuttanut vahvasti Hämeenlinnan seudulla ja hänen suunnittelujälkensä on nähtävissä lukuisissa rakennuskohteissamme. Kaipaisen viimeisin työ on ARX-talon muutostyöt ja perusparannus Lyseon yläkoulun uudeksi koulurakennukseksi, mikä oli yksi valintaan johtaneista ajankohtaisista tekijöistä.

Kuva: Asko Kaipainen piti lyseon lukiossa 2.12.2022 aamupäivällä oppitunnin ”Sibeliuksen rakennushistoriallisissa jalanjäljissä”. Vuoden lyseolainen julkistettiin perinteisesti lyseon yhdistetyssä itsenäisyyspäivän, Lycée-päivän ja syksyn ylioppilasjuhlassa.

Lisätiedot: Jutta Äijälä, yhdistyksen puheenjohtaja, puh. 040 7423961

Lue lisää Vuoden lyseolaisista

Sivua päivitetty 2.12.2022 kello 13:43

Uusimmat uutiset

Koulu alkaa ke 9.8.2023

Ykköset aloittavat klo 9.00 A-rakennuksen liikuntasalissa, Hattelmalantie 6. Kakkoset klo 10.00 ryhmänohjausluokissa. Tarkista oma luokkasi G-rakennuksen ala-aulasta. Kolmoset ja neloset […]

Lue lisää

8.8.2023

Lyseon lukioon yhteishaussa 2023 valitut opiskelijat

Hämeenlinnan lyseon lukioon on valtakunnallisessa yhteishaussa valittu uusia opiskelijoita. Onnea valituille ja tervetuloa lyseolaisiksi! Muista ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6.2023. […]

Lue lisää

15.6.2023

Hämeenlinna lyseon lukion kanslian aukiolo kesällä 2023

Lyseon lukion kanslia on avoinna ma 5. – ke 21.6. klo 8 – 15 Koulun ovet ovat suljettuina, mutta asioimaan […]

Lue lisää

5.6.2023