Yleinen

Vuoden lyseolaisen jälki näkyy ympäristössämme

2.12.2022

Hämeenlinnan lyseon entisten oppilaiden yhdistys ry valitsee vuosittain Vuoden lyseolaisen alumniensa joukosta. Tunnustus annetaan urallaan pitkälle edenneelle ja yhteiskunnallisesti merkittävälle henkilölle. Yhdistys haluaa valinnoissaan huomioida nimitettävän ansioituneisuuden lisäksi myös ajankohtaisuutta. 

Tämän vuoden valinnassa yhdistys halusi korostaa arkkitehtien työn merkitystä yhteiskuntaan ja ympäristöön vaikuttamisessa. Rakennusten ja tilojen toimivuus, turvallisuus, ekologisuus ja viihtyisyys sekä ulkonäkö vaikuttavat arkielämäämme päivittäin. Rakennukset ja arkkitehtuuri heijastavat yhteiskunnan arvoja ja dokumentoivat omalla fyysisellä ja näkyvällä tavallaan kulttuurihistoriaamme ja rakennushistorian kerrostuneisuutta.

Vuoden 2022 Vuoden lyseolaiseksi on valittu arkkitehti Asko Kaipainen. Lämpimät onnittelut valinnasta!

Kaipainen on vaikuttanut vahvasti Hämeenlinnan seudulla ja hänen suunnittelujälkensä on nähtävissä lukuisissa rakennuskohteissamme. Kaipaisen viimeisin työ on ARX-talon muutostyöt ja perusparannus Lyseon yläkoulun uudeksi koulurakennukseksi, mikä oli yksi valintaan johtaneista ajankohtaisista tekijöistä.

Kuva: Asko Kaipainen piti lyseon lukiossa 2.12.2022 aamupäivällä oppitunnin ”Sibeliuksen rakennushistoriallisissa jalanjäljissä”. Vuoden lyseolainen julkistettiin perinteisesti lyseon yhdistetyssä itsenäisyyspäivän, Lycée-päivän ja syksyn ylioppilasjuhlassa.

Lisätiedot: Jutta Äijälä, yhdistyksen puheenjohtaja, puh. 040 7423961

Lue lisää Vuoden lyseolaisista

Sivua päivitetty 2.12.2022 kello 13:43

Uusimmat uutiset

Osakesalkku vaihtui abeilta ykkösille

Hämeenlinnan lyseon lukio on mukana valtakunnallisessa lukiolaisten sijoittajakoulussa, jossa opetellaan sijoittamisen ja säästämisen perusteita sekä oman talouden hallintaa. Ensimmäinen salkunvaihto […]

Lue lisää

30.1.2023

Päihdevalistuksen vanhempainilta huoltajille

Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukio-opiskelijoiden huoltajille suunnattu päihdevalistuksen vanhempainilta pidetään etänä torstaina 26.1.2023 kello 18 alkaen (kokous avautuu klo 17.30). Vanhempainilta päihteistä […]

Lue lisää

11.1.2023

Hämeenlinnan lyseo viettää 150-vuotisjuhliaan v. 2023

Vuosi 2023 on Hämeenlinnan lyseon juhlavuosi. Juhlavuosi huipentuu toukokuussa. Tiedotamme lisää näillä sivuilla helmikuun 2023 aikana.

Lue lisää

20.12.2022