Ajankohtaista

Vuoden lyseolainen tuntee säät, meret ja ilmaston

3.12.2021

Vuoden lyseolaisen valinnassa korostuvat valittavan ura ja asema sekä eri alojen yhteiskunnallinen merkittävyys ja ajankohtaisuus. 

Entisten oppilaiden yhdistys toimii Hämeenlinnan lyseon taustavoimana ja entisten oppilaiden sekä entisten ja nykyisten opettajien yhdyssiteenä.

– Tehtäviimme luonnollisesti kuuluu lyseon perinteiden vaaliminen, joista yksi on Vuoden lyseolaisen valinta. Vuoden lyseolainen valitaan entisten oppilaiden joukosta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Äijälä

Tänä vuonna yhdistyksen hallitus valitsi Vuoden lyseolaiseksi FT, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Jussi Kaurolan. Kaurola on valmistunut filosofian tohtoriksi vuonna 1996. Hän on toiminut Ilmatieteen laitoksessa vanhempana tutkijana vuodesta 1996 lukien, Sää ja turvallisuus -tulosalueen johtajana 2013–2017, ja tammikuusta 2018 lähtien Sää-, meri- ja ilmastopalvelukeskuksen toimialajohtajana.

– Katseemme suuntasivat kandidaateista keskustellessamme Jussi Kaurolaan sekä Ilmatieteen laitoksen johtajana että ilmastomuutoksen tutkijana, Äijälä sanoo.

Vuoden lyseolainen julkistettiin Lycee-päivässä 3.12.

Entisten oppilaiden yhdistys tukee merkittävällä tavalla lyseon toimintaa myöntämällä matka-avustuksia ja avustamalla muita opintoja tukevia projekteja sekä kannustamalla opiskelijoita vuosittain jaettavin stipendein.

Aiempiin Vuoden lyseolaisiin voi tutustua tästä.

(Etusivun kuva Ilmatieteen laitos, Veikko Somerpuro.)

Jussi Kaurola ei päässyt kansainvälisten työtehtävien vuoksi paikan päälle vastaanottamaan Vuoden lyseolaisen titteliä, mutta hän kertoi koulumuistoistaan videon välityksellä. Puheessa nousivat esiin niin muistot mielenkiintoisista opettajapersoonista kuin vilkas kulttuuritoimintakin. Parhaana lukiomuistonaan hän mainitsikin Seitsemän veljestä -kevätjuhlaesityksen.
Entisten oppilaiden yhdistyksen puheenjohtaja Jutta Äijälä julkisti Vuoden lyseolaisen 2021 valinnan lyseon ylioppilasjuhlassa.

Sivua päivitetty 3.12.2021 kello 15:18

Uusimmat uutiset

Hämeenlinnan lyseon lukion luontokerho Calypso kunnioitettavassa 120 vuoden iässä

Calypson 120-vuotista taivalta juhlistettiin entisten ja nykyisten calypsolaisten kesken leppoisissa tunnelmissa. Mutta mistä lukion legendaarinen luontokerho on saanut nimensä? Hämeenlinnan […]

Lue lisää

16.2.2024

Esittelyilta 9-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

Hämeenlinnan lyseon lukio järjestää esittely- ja tutustumisillan lukiolla ma 12.2. klo 18.00. Tervetuloa tutustumaan lyseon lukion toimintaan mukaan lukien yleislinjan, […]

Lue lisää

24.1.2024

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024

Hämeenlinnan lyseon lukio siirtyy joululomalle to 21.12. ja palaa koulutyön ääreen ma 8.1.2024.Lukion kanslia on suljettu 21.12.2023 – 7.1.2024. Toivotamme […]

Lue lisää

19.12.2023