Ajankohtaista

Viikkotiedote 24.8.

24.8.2017

PRELIT. Preleihin saavat osallistua myös ne abit, jotka eivät ole kirjoittamansa aineen kertauskurssilla. Prelit järjestetään sekä Kaurialassa että lyseolla samaan aikaan. Matematiikan ja reaalin preli on maanantaina 4.9. klo 8.30 ja kielten preli keskiviikkona 6.9. klo 8.30. Preleihin pitää ilmoittautua etukäteen. Jos haluat osallistua lyseolla preliin, etkä ole ilmoittautunut kertauskurssilla opettajalle, niin käy kirjoittamassa nimesi ja oppiaine kansliassa olevaan listaan perjantaihin 25.8. klo 14.00 mennessä.

EHDOTTOMAN PAKOLLISET ABI-INFOT pidetään tiistaina 29.8. klo 12.40-13.15 niille syksyn yo-kokeisiin osallistujille, jotka osallistuvat perinteiseen paperiseen yo-kokeeseen ja perjantaina 1.9.klo 12.40- n. 13.30. niille, jotka osallistuvat sähköiseen yo-kokeeseen. Sähköisen yo-kokeen abi-infoon tullaan varustautuneena kuten yo-kokeeseen eli mukaan oma tietokone akku täynnä ja kuulokkeet (virtapiuhaa ei tarvitse ottaa). Ne, jotka osallistuvat  sekä paperikokeeseen että sähköiseen kokeeseen osallistuvat molempiin infoihin. Osallistuminen on ehdotonta, tilaisuuksissa käydään läpi kokeen kulku ja sähköisen kokeen osalta varmistetaan myös koneesi meno abittiin. Jos et ylitsepääsemättömästä syystä voi osallistua, on sinun oltava yhteydessä rehtoriin tai apulaisrehtoriin.

HUOM!  Vielä 3 paikkaa vapaana 24h-leirille! Nopeimmat saavat paikat. Leiri järjestetään Kaunisniemessä 7.-8.9. Ilmoittautumiset Anne-Marille, Akille tai opoille.

Koulutusta:Digisilta tarjoaa ”Mehackit – kuvataide ja ohjelmointi”-kurssin kaikille hankealueen lukioiden halukkaille opiskelijoille. Kurssilla otetaan Processing-koodikieli haltuun luomalla visuaalisia kokonaisuuksia. Koodikieltä harjoitellaan todella maltillisessa loogisessa järjestyksessä pienin askelin ja jokainen saa valita millaista ja miten haastavaa luomusta lähtee koodaamaan. Viime keväänä toteutetulla kurssilla jotkut tekivät jo alkeellisia pelejä.  Jos kiinnostuit, sitova ilmoittautuminen tehdään apulaisrehtorin kautta. Ilmoita osallistumisesi Wilma-viestillä Tiina Kiviselle, joka lähettää vastausviestinä ilmoittautumislinkin kurssille. Mukaan mahtuu n.20 opiskelijaa, joten toimi heti , jos haluat mukaan.

PARKKEERAUS: Wilma-viestillä jo maanantaina on muistutettu, ettei Keskuskoulun pihalle saa mautoa parkkeerata ilman pysäköintilupaa. Lupia ei enää tässä vaiheessa myönnetä lisää. Jos tilanne muuttuu, siitä tiedotetaan kyllä. Luvaton pysäköinti alueella johtaa pysäköintivirhemaksuun ja koko pysäköintialueen sulkemisen lukiolaisilta. Mopoille löytyy vinoparkkitilaa koulun omasta pihasta Birger Jaarlin kadun puolelta. Henkilöautojen lupa-anomukset käsitellään mahdollisimman pian.

KASSIPARKKI: Jos urheiluvarustekassisi tarvitsee säilytyspaikkaa koulupäivän ajaksi, vie se kellarikerroksen käytävän kirjastoon, kun tulet kouluun.

RUOKAILUAIKOJA on luokka-asteittain noudatettava. Abit klo 12.15, kakkoset klo 12.30 ja ykköset klo 12.45!
Lisäksi: abit ja kakkoset: kun olette ruokailleet, poistuttehan ruokalasta välittömästi ja jatkatte jutustelua ulkona tai päärakennuksessa. Tämä siksi, että ykköset pääsevät  istumaan, kun tulevat ruokailemaan klo 12.45.

VIERAITA Bautzenista saapuu koululle jo sunnuntaina. He osallistuvat ensi viikon aikana mm. oppitunneille. Otetaanpa vieraat innolla vastaan ja ollaan kiinnostuneita heistä ja heidän kotimaastaan.

KOULUKUVAUS järjestetään maanantaina 4.9. ja tiistaina 5.9. Tarkempi aikataulu tulee kaikille wilmassa mahdollisimman pian ja kuvauslomakkeet, joihin alle 18 -vuotiaiden pitää saada huoltajien allekirjoitus, jaetaan seuraavan viikon ryhmänohjauksessa.

UUDEN LUKION KALUSTEHANKINNAT: Tiistaina 29.8. klo 14.45-16 lyseon ja Kaurialan lukioiden opettajakunnat ja molempien koulujen opiskelijaedustajia kokoontuu yhteiseen tilatuumaukseen, jossa kartoitetaan tulevien käyttäjien toiveita uuden Tavastian lukion kalustehankinnoista. Meiltä 7 opiskelijaa pääsee mukaan – oletko kiinnostunut olemaan yksi heistä? Jos innostaa, niin kurkkaa kalenteriasi ja ilmoittaudu SITOVASTI laittamalla vaikka Wilma-viesti Pieta-rehtorille tai heti saman tien ryhmänohjaajalle. Uudet ykköset rohkeasti mukaan! (ryhmyrit houkutelkaahan sopivia tyyppejä :))

CALYPSO luontokerho etsii taas uusia jäseniä. Ykkösvuosikurssilaisille mainosta Suomen toiseksi vanhimmasta luontokerhosta. Tehdään retkiä ja kokoonnutaan joka keskiviikko bilsan luokassa klo 12:40.

KISSOJEN YÖ: Jokavuotinen retki Korkeasaareen tutustumaan yöaktiivisiin kissoihin. Lähtö koululta klo 17  8.9. perjantaina. Koko reissu sisäänpääsymaksuineen ja busseineen 20 e. Paluu Hämeenlinnaan ennen puoltayötä.  Myös koulun ulkopuolisia kavereita/vanhempia yms. voi ottaa mukaan. Ilmoittautuminen listaan,  joka ilmestyy bilsan luokan oveen.

 

Sivua päivitetty 24.8.2017 kello 13:01

Uusimmat uutiset

Lyseon lukion kevään ylioppilaat

Kevään 2024 ylioppilastutkinnon tulokset on julkaistu 14.5.2024. Lukiomme uudet ylioppilaat ovat: Aalto JoonaAaltonen LottaAartela MaxAho Veera Ala-Hannula IlariAlatalo LottaAmpuja SanniArminen […]

Lue lisää

14.5.2024

Abi-infot syksyn 2024 yo-kokeisiin aikoville

Rehtori pitää abi-infot ti 14.5. ja ke 15.5. klo 12.45-13.30 A-rakennuksen liikuntasalissa. Jos mielit osallistua tulevan syksyn yo-kokeisiin, sinun tulee […]

Lue lisää

3.5.2024

Hämeenlinnan lyseon lukion luontokerho Calypso kunnioitettavassa 120 vuoden iässä

Calypson 120-vuotista taivalta juhlistettiin entisten ja nykyisten calypsolaisten kesken leppoisissa tunnelmissa. Mutta mistä lukion legendaarinen luontokerho on saanut nimensä? Hämeenlinnan […]

Lue lisää

16.2.2024