Ajankohtaista

Sunshine PopUp Park

30.1.2015

Sunshine Pop Up puistoSunshine Pop Up park on neljän Lyseon lukion opiskelijan (Ira Hänninen, Nina Andersson, Netta Anttila ja Peppi Perttunen) idean pohjalta toteutettu sisätiloihin rakennettu puisto, joka avattiin tammikuussa Kauppakeskus Linnaan. Idea lähti aluilleen Hämeenlinnan lyseon lukion järjestämässä Paras idea -kilpailussa, jossa yksi tuomareista kiinnostui ideastamme ja halusi lähteä sitä toteuttamaan.

Uusi ja raikas idea houkutteli nopeasti yli 20 innokasta ideoijaa ja talkoolaista. Mukana joukossa oli meidän lyseolaisten lisäksi LUO -verkoston jäseniä, HAMK:in ja HAMI:n opiskelijoita sekä Hämeenlinnan kaupungin työntekijöitä. Saimme itse vaikuttaa puiston suunnittelussa ja toteutuksessa. Jokainen sai tehdä sitä mitä halusi ja osasi, ja pääsimme myös kokeilemaan meille vierasta taiteenlajia graffitimaalausta Mikko Myöhäsen opastuksella. Joulukuun puolessa välissä järjestetyn Paras idea -kilpailun jälkeen pääsimme talkoovoimin rakentamaan puistoa, ja Suomen ensimmäinen sisäpuisto avattiin jo tammikuussa.

Puisto toteutettiin erittäin nopealla aikataululla, sillä sen tarkoitus on tuoda kesän lämpö ja tunnelma talven pimeimpien kuukausien keskelle. Puisto kehittyy jatkuvasti ja vierailijat saavat kirjoittaa uusia ideoita seinällä olevan ideapuun lehdille.

Sunshine sisäpuiston toteutus on ollut kiireistä ja työlästä, mutta samaan aikaan opettavaista ja palkitsevaa. Puistossa kävijöiden palaute on ollut positiivista ja sisäpuisto on kiinnostanut myös mediassa. Kivan talkooporukan kanssa puiston luominen oli myös hauskaa, eikä tekemistäkään kertynyt liikaa yhdelle, koska mukaan lähti niin moni vapaaehtoinen. Oli tosi yllättävää ja upeaa, että kavereiden kesken keksitty jopa epärealistiselta kuulostava idea toteutui ihan oikeasti.

Ensimmäisen viikon aikana puistossa vieraili 2500 kävijää: päiväkotilapsia, puutarha-alan asiantuntijoita, tansanialaisryhmä, yrittäjänaisia, yritysvalmennettavia, erityisryhmä…Myös pääministeri Stubb tutustui puistoon sekä Luovan yrittäjyyden linjaan.

Kirjoittaja, Peppi Perttunen

 

Sivua päivitetty 30.1.2015 kello 15:25

Uusimmat uutiset

Osakesalkku vaihtui abeilta ykkösille

Hämeenlinnan lyseon lukio on mukana valtakunnallisessa lukiolaisten sijoittajakoulussa, jossa opetellaan sijoittamisen ja säästämisen perusteita sekä oman talouden hallintaa. Ensimmäinen salkunvaihto […]

Lue lisää

30.1.2023

Päihdevalistuksen vanhempainilta huoltajille

Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukio-opiskelijoiden huoltajille suunnattu päihdevalistuksen vanhempainilta pidetään etänä torstaina 26.1.2023 kello 18 alkaen (kokous avautuu klo 17.30). Vanhempainilta päihteistä […]

Lue lisää

11.1.2023

Hämeenlinnan lyseo viettää 150-vuotisjuhliaan v 2023

Vuosi 2023 on Hämeenlinnan lyseon juhlavuosi. Juhlavuosi huipentuu toukokuussa. Tiedotamme lisää näillä sivuilla ensi vuoden tammikuun loppupuolella.

Lue lisää

20.12.2022