Ajankohtaista

Sunshine PopUp Park

30.1.2015

Sunshine Pop Up puistoSunshine Pop Up park on neljän Lyseon lukion opiskelijan (Ira Hänninen, Nina Andersson, Netta Anttila ja Peppi Perttunen) idean pohjalta toteutettu sisätiloihin rakennettu puisto, joka avattiin tammikuussa Kauppakeskus Linnaan. Idea lähti aluilleen Hämeenlinnan lyseon lukion järjestämässä Paras idea -kilpailussa, jossa yksi tuomareista kiinnostui ideastamme ja halusi lähteä sitä toteuttamaan.

Uusi ja raikas idea houkutteli nopeasti yli 20 innokasta ideoijaa ja talkoolaista. Mukana joukossa oli meidän lyseolaisten lisäksi LUO -verkoston jäseniä, HAMK:in ja HAMI:n opiskelijoita sekä Hämeenlinnan kaupungin työntekijöitä. Saimme itse vaikuttaa puiston suunnittelussa ja toteutuksessa. Jokainen sai tehdä sitä mitä halusi ja osasi, ja pääsimme myös kokeilemaan meille vierasta taiteenlajia graffitimaalausta Mikko Myöhäsen opastuksella. Joulukuun puolessa välissä järjestetyn Paras idea -kilpailun jälkeen pääsimme talkoovoimin rakentamaan puistoa, ja Suomen ensimmäinen sisäpuisto avattiin jo tammikuussa.

Puisto toteutettiin erittäin nopealla aikataululla, sillä sen tarkoitus on tuoda kesän lämpö ja tunnelma talven pimeimpien kuukausien keskelle. Puisto kehittyy jatkuvasti ja vierailijat saavat kirjoittaa uusia ideoita seinällä olevan ideapuun lehdille.

Sunshine sisäpuiston toteutus on ollut kiireistä ja työlästä, mutta samaan aikaan opettavaista ja palkitsevaa. Puistossa kävijöiden palaute on ollut positiivista ja sisäpuisto on kiinnostanut myös mediassa. Kivan talkooporukan kanssa puiston luominen oli myös hauskaa, eikä tekemistäkään kertynyt liikaa yhdelle, koska mukaan lähti niin moni vapaaehtoinen. Oli tosi yllättävää ja upeaa, että kavereiden kesken keksitty jopa epärealistiselta kuulostava idea toteutui ihan oikeasti.

Ensimmäisen viikon aikana puistossa vieraili 2500 kävijää: päiväkotilapsia, puutarha-alan asiantuntijoita, tansanialaisryhmä, yrittäjänaisia, yritysvalmennettavia, erityisryhmä…Myös pääministeri Stubb tutustui puistoon sekä Luovan yrittäjyyden linjaan.

Kirjoittaja, Peppi Perttunen

 

Sivua päivitetty 30.1.2015 kello 15:25

Uusimmat uutiset

Opiskelijahuollon ajankohtaispäivänä pureuduttiin yhteisöllisyyden rakentamiseen

Lukiokoulutuksen opiskelijahuollon ajankohtaispäivä kokosi keskiviikkona 24.8.2022 Vanajaveden Opiston auditorioon Hämeenlinnan Jaakonkadulle opiskelijahuollon henkilöstöä, opettajia sekä opiskelijoita. Kaikkiaan paikalla oli kuutisenkymmentä […]

Lue lisää

26.8.2022

Yrittäjän päivänä Tavastia Goes Business

Tavastia lanseeraa Yrittäjän päivänä 5.9.2022 opiskelijoille suunnatun uuden kilpailun, jonka keskiössä on liikeidea. Kisaan voivat osallistua tiimeinä minkä tahansa alan […]

Lue lisää

18.8.2022

Lukuvuosi alkaa ke 10.8.2022

Lukuvuosi alkaa kaikilla ke 10.8.2022 seuraavasti: ensimmäisellä vuosikurssilla (lukionsa aloittavat) klo 9.00 A-rakennuksen liikuntasalissa, Hattelmalantie 8 toisella vuosikurssilla klo 10.00 […]

Lue lisää

5.8.2022