Ajankohtaista

Sunshine PopUp Park

30.1.2015

Sunshine Pop Up puistoSunshine Pop Up park on neljän Lyseon lukion opiskelijan (Ira Hänninen, Nina Andersson, Netta Anttila ja Peppi Perttunen) idean pohjalta toteutettu sisätiloihin rakennettu puisto, joka avattiin tammikuussa Kauppakeskus Linnaan. Idea lähti aluilleen Hämeenlinnan lyseon lukion järjestämässä Paras idea -kilpailussa, jossa yksi tuomareista kiinnostui ideastamme ja halusi lähteä sitä toteuttamaan.

Uusi ja raikas idea houkutteli nopeasti yli 20 innokasta ideoijaa ja talkoolaista. Mukana joukossa oli meidän lyseolaisten lisäksi LUO -verkoston jäseniä, HAMK:in ja HAMI:n opiskelijoita sekä Hämeenlinnan kaupungin työntekijöitä. Saimme itse vaikuttaa puiston suunnittelussa ja toteutuksessa. Jokainen sai tehdä sitä mitä halusi ja osasi, ja pääsimme myös kokeilemaan meille vierasta taiteenlajia graffitimaalausta Mikko Myöhäsen opastuksella. Joulukuun puolessa välissä järjestetyn Paras idea -kilpailun jälkeen pääsimme talkoovoimin rakentamaan puistoa, ja Suomen ensimmäinen sisäpuisto avattiin jo tammikuussa.

Puisto toteutettiin erittäin nopealla aikataululla, sillä sen tarkoitus on tuoda kesän lämpö ja tunnelma talven pimeimpien kuukausien keskelle. Puisto kehittyy jatkuvasti ja vierailijat saavat kirjoittaa uusia ideoita seinällä olevan ideapuun lehdille.

Sunshine sisäpuiston toteutus on ollut kiireistä ja työlästä, mutta samaan aikaan opettavaista ja palkitsevaa. Puistossa kävijöiden palaute on ollut positiivista ja sisäpuisto on kiinnostanut myös mediassa. Kivan talkooporukan kanssa puiston luominen oli myös hauskaa, eikä tekemistäkään kertynyt liikaa yhdelle, koska mukaan lähti niin moni vapaaehtoinen. Oli tosi yllättävää ja upeaa, että kavereiden kesken keksitty jopa epärealistiselta kuulostava idea toteutui ihan oikeasti.

Ensimmäisen viikon aikana puistossa vieraili 2500 kävijää: päiväkotilapsia, puutarha-alan asiantuntijoita, tansanialaisryhmä, yrittäjänaisia, yritysvalmennettavia, erityisryhmä…Myös pääministeri Stubb tutustui puistoon sekä Luovan yrittäjyyden linjaan.

Kirjoittaja, Peppi Perttunen

http://www.youtube.com/watch?v=Jkx1qMN2xEQ&feature=youtu.be&app=desktop

 

Sivua päivitetty 30.1.2015 kello 15:25

Uusimmat uutiset

Hämeenlinnan lyseon lukion luontokerho Calypso kunnioitettavassa 120 vuoden iässä

Calypson 120-vuotista taivalta juhlistettiin entisten ja nykyisten calypsolaisten kesken leppoisissa tunnelmissa. Mutta mistä lukion legendaarinen luontokerho on saanut nimensä? Hämeenlinnan […]

Lue lisää

16.2.2024

Esittelyilta 9-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen

Hämeenlinnan lyseon lukio järjestää esittely- ja tutustumisillan lukiolla ma 12.2. klo 18.00. Tervetuloa tutustumaan lyseon lukion toimintaan mukaan lukien yleislinjan, […]

Lue lisää

24.1.2024

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024

Hämeenlinnan lyseon lukio siirtyy joululomalle to 21.12. ja palaa koulutyön ääreen ma 8.1.2024.Lukion kanslia on suljettu 21.12.2023 – 7.1.2024. Toivotamme […]

Lue lisää

19.12.2023