Ajankohtaista

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

21.3.2024

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja suhdanteet. Keskustan lukioiden kohdalla suosikkikohde vaihtuu lähes joka vuosi.

Tavastian neljässä lukiossa oli 486 aloituspaikkaa elokuussa alkavaan koulutukseen. Vetovoimaisimmaksi lukioksi nousi tänä vuonna Hämeenlinnan lyseon lukio. Hakijoita kiinnosti erityisesti lyseon lukion luovan yrittäjyyden linja ja urheilulinja sekä Kaurialan lukion matematiikka- ja luonnontiedelinja (LUMA-lukio).

– Lyseon lukio ja Kaurialan lukio näyttävät vuorottelevan vuosittain vetovoimaisimman lukion tittelistä, sanoo Koulutuskuntayhtymä Tavastian opiskelijapalvelupäällikkö Päivi Kortesniemi.

Ammattiopisto Tavastiassa oli yhteishaussa 582 aloituspaikkaa 18 hakukohteessa. Ensisijaisia hakijoita oli 613 eli paikkaa kohden suhdeluku on tänä vuonna 1,05. Lisäksi 40 aloituspaikkaa oli suunnattu tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA). Koulutukseen tuli hakusijoilta 1–7 yhteensä 212 hakijaa. Ammattiopiston suosituimmaksi hakukohteeksi nousi talotekniikan perustutkinto, putkiasentajakoulutus. Hakijoita kiinnosti myös erityisesti hius- ja kauneudenhoitoala, liiketoiminta- ja sähkö- ja automaatioala.

– Rakennusalan hakijamääriin näyttää vaikuttavan suhdanteet. Viime vuonna rakennusala oli yksi vetovoimaisimmista hakukohteista, nyt ensisijaisten hakijoiden määrässä oli laskua, Kortesniemi kertoo.

Perustason ensihoito oli vielä viime vuonna omana hakukohteenaan ja se oli ykkössuosikki. Tänä vuonna tämä osaamisala on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kuudesta osaamisalasta ja haku oli suoraan tähän perustutkintoon. Osaamisalat valitaan siis vasta myöhemmin.

Yhteishaun opiskelijavalintoihin liittyviä pääsykokeita järjestetään luovan yrittäjyyden linjalle hakeville sekä lähihoitajien, lastenohjaajien ja hius- ja kauneudenhoitoalan koulutuksiin hakeville huhti–toukokuun aikana. Yhteishaun tulokset julkaistaan hakijoille valtakunnallisesti samaan aikaan 13.6.2024. Opiskelupaikka tulee varmistaa viimeistään 27.6.2024.

Ammattiopisto Tavastian jatkuva haku kevään osalta on parhaillaan avoinna. Jatkuvassa haussa voivat hakea muun muassa hakijat, joilla on jo aikaisempi toisen asteen tutkinto tai työelämässä hankittua osaamista.

Sivua päivitetty 21.3.2024 kello 10.33

Uusimmat uutiset

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024