Ajankohtaista

Tavastialle palkinto yrittäjyyskasvatuksen edistämisestä

18.1.2023

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on palkittu Kanta-Hämeen vuoden 2022 YES Agenttina. Vuoden YES Agentti -tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa. Tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

Tavastia haki palkintoa yhteistyössä Hämeenlinnan Yrittäjien kanssa, sillä Tavastia ja yrittäjäjärjestö ovat yhdessä ottaneet isot harppaukset eteenpäin kehittäessään yrittäjyyskasvatusta, yrittäjämäistä toimintaa sekä oppilaitosyhteistyötä.

– Tuskin missään voi olla parempaa yhteistyötä, voittohan oli käytännössä varma jo hakuvaiheessa, nauraa Nina Ranimaa Hämeenlinnan Yrittäjistä.

Tavastian Annemari Suonsivu (vas.) ja Hämeenlinnan Yrittäjien Nina Ranimaa iloitsevat yhdessä Tavastian saamasta yrittäjyyskasvatuspalkinnosta. YES on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto, joka yhdistää kunnan toimijat rakentamaan vaikuttavampaa yrittäjyyskasvatusta niin kansallisesti kuin alueellisestikin.

Tavastian oppilaitoksissa yrittäjyyskasvatusosaaminen on jo aiemminkin ollut vahvaa – mistä esimerkkinä se, että Hämeenlinnan lyseon lukio sai saman palkinnon jo vuonna 2020 – mutta nyt yhteistyö yrittäjien kanssa on lisääntynyt ja monipuolistunut koko kuntayhtymän tasolla.

– Viime vuonna esimerkiksi Yrittäjien päivän juhlallisuuksia vietettiin Tavastian kampusalueella Tavastia Goes Business -kisan yhteydessä. Kisassa tuomareina toimineet yrittäjät arvioivat opiskelijoiden kehittämiä bisnesideoita, kertoo Annemari Suonsivu Tavastiasta.

– Lisäksi vierailumme yrittäjien kanssa puolin ja toisin tilaisuuksissamme ovat lisääntyneet ja meillä on hyvä keskusteluyhteys, jonka perusteella Tavastia on voinut parantaa ja kehittää palvelujaan yrittäjien tarpeita vastaaviksi, Suonsivu jatkaa.

Opiskelijat mukana yrittäjyyden edistämisessä

Välitön yhteistyö on johtanut myös siihen, että Tavastian oppilaitosten palvelutarjontaa yrittäjille on käännetty ”yrittäjien kielelle”, usein kun tiedot esimerkiksi koulutusten rahoitusmahdollisuuksista tai tutkintokiemuroista on ilmaistu erittäin monimutkaisesti.

Nina Ranimaan ja Annemari Suonsivun mielestä Kanta-Hämeen alueella on helppo tehdä yhteistyötä.

– Alue ei ole suuren suuri, joten toimijat tuntevat toisensa hyvin. Se mahdollistaa nopeat ratkaisut, ja usein parhaat ideat ovatkin hyvin suunnittelematonta toimintaa, he kertovat hymyssä suin.

Nina Ranimaa iloitsee erityisesti siitä, että Tavastiassa on hyvällä alulla opiskelijoiden mukaan ottaminen yrittäjämäiseen toimintaan.

– Oli mahtavaa, että esimerkiksi Linnan Business Turnajaisissa oli paikalla yrittäjyyttä opiskelevia nuoria. Siellä he pääsivät verkostoitumaan ja tapaamaan ihmisiä, joista voi olla heille myöhemmin hyötyä ja apua, hän kiittelee.

Annemari Suonsivun mielestä YES Agentti -tunnustus kertoo siitä, että yrittäjien asemaa on onnistuttu viemään eteenpäin ja Tavastiassa vastaamaan yrittäjien tarpeisiin.

– Vaikka yrittäjän toive olisikin ”ei-oppilaitosmainen”, niin yritämme löytää ratkaisun ja tehdä sen, mitä meiltä toivotaan. Tietoisuus Tavastian palveluista onkin kasvanut talousalueen yrittäjien joukossa paljon, hän toteaa.

Sivua päivitetty 18.1.2023 kello 12.35

Uusimmat uutiset

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024