Ajankohtaista

Tavastia Goes Business -kisassa haettiin ideoita nuorten houkuttelemiseksi keskustaan

7.9.2023

Yrittäjän päivänä 5.9. Business Park Parkissa saatiin kuulla uusista innovaatioista, kun nuoret päästettiin kehittelemään ratkaisuja Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseen.  

Mun Hämptonin lumovoima -kisassa oli teemana nuoret ja Hämeenlinnan keskusta, ja siihen osallistui kahdeksan joukkuetta Hämeenlinnan lyseon lukiosta ja Ammattiopisto Tavastiasta. 

Kilpailun aluksi joukkueet kuvasivat nuoria kiinnostavia kohteita Hämeenlinnan keskustassa, minkä jälkeen he pohtivat, mitä nuorille mieluisia tuotteita ja palveluita puuttui katukuvasta. Joukkueiden tehtävänä oli keksiä bisnesidea, joka kehittäisi keskusta-alueen palveluja ja houkuttelisi sinne myös nuoria. Lopuksi ideat kuultiin lyhyiden pitchausten muodossa.  

Kilpailijat esittivät toinen toistaan parempia bisnesideoita, joilla keskustaa saataisiin elävöitettyä ja tehtyä viihtyisämmäksi myös nuorille. Huomio kiinnittyi niin nuorten suosimiin harrastuksiin kuin yhteisöllisiin tiloihinkin.  

– Olemme pohtineet kaupungin näkökulmasta, että nuoriso näkyy liian vähän kaupungin keskustassa, ja tässä kilpailussa pureuduttiin erityisesti siihen. Keskiössä olivat siis nuoret, ja se näkyi myös kilpailijoiden ideoissa. Kaikki ideat olivat luovia ja todella hyviä, tuomariston jäsenenä toiminut Hämeenlinnan kaupungin elinvoimajohtaja Niklas Lähteenmäki kertoi ennen voittajien julistusta.  

Paras kokonaisuus ja paras verkostoituja

Kilpailun juonsi Miia Raussi Linnan Kehityksestä, tehtävänannon esitteli projektipäällikkö Anne Nikander Hämeenlinnan kaupungilta, pitchausopastuksesta huolehti Antti Mikkola ja somekuviin perehdytti someasiantuntija Mirva Lemmetty. Arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluivat Niklas Lähteenmäki, monitoimiviihdeosaaja sekä Ammattiopisto Tavastian alumni Miikka J. Anttila ja Mirva Lemmetty joutuikin vaikeaan paikkaan, kun heidän piti valita parhaat ideat.

Kisassa palkittiin paras kokonaisuus ja paras verkostoituja. Parhaan verkostoitujan palkinnon voitti Hämeenlinnan lyseon lukion joukkue Tryers4. Ideana oli järjestää hieman erilainen urheilutapahtuma Hämeenlinnan keskustaan.  

– Tiimin ideat olivat mykistävän hienoja, uudenlaisia, tuoreita ja pysäyttäviä. Tulevaisuus oli selkeästi läsnä. Tiimin toiminnassa rohkeus kuvastui ehkä kaikkein parhaiten, raadin edustaja Niklas Lähteenmäki perusteli valintaa.  

Parhaan kokonaisuuden palkinnon voittajaksi selviytyi Ammattiopisto Tavastian joukkue Mucafe, joka ideoi yhteisöllisen musiikkikahvilan. Kahvilassa nuoret artistit saisivat mahdollisuuden esiintymiseen, tuotteina myytäisiin monikulttuurisia herkkuja ja ohjelmassa olisi myös kahvilan oma Talent-show. Yhteistyökumppanina toimisi mm. Sibelius-opisto.

– Tässä yhdistettiin nerokkaasti kaupungin ja nuorten tarve. Esiintyminen oli hyvää ja uskottavaa. Myös markkinointia oli mietitty, miten tämä saadaan liikkeelle, kuuluivat perustelut.

Pääpalkinnot lahjoitti Koulutuskuntayhtymä Tavastia, ja lisäksi Hämeenlinnan Yrittäjät antoi kaikille osallistuneille leffaliput. Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys tarjoaa kaikille osallistujille torijätskit.

Tapahtuman juhlatilaisuudessa Hämeenlinnan Yrittäjät palkitsi myös Vuoden Onnistujan, joka oli tänä vuonna potkukelkoistaan tunnettu Tauno Hovila. Tavastia onnittelee!

Sivua päivitetty 7.9.2023 kello 10.05

Uusimmat uutiset

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024