Ajankohtaista

Lukioselvitys valmistui – ei syytä vaihtaa koulutuksen järjestäjää

18.8.2023

Lukiokoulutuksen kustannuksia ja järjestämisvaihtoehtoja koskevan selvityksen käynnistäminen perustui Hämeenlinnan kaupunginhallituksen 27.6.2022 hyväksymään talouden tasapainottamisen viitekehykseen. Selvityksen tulos julkaistiin 17.8.2023.

Tasapainottamisen ensivaiheen toteutus- tai selvityskohteita listattiin 40, yhtenä näistä “Laaditaan selvitys lukiokoulutuksen kustannuksista ja järjestämisen vaihtoehdoista talouden näkökulmasta mukaan lukien vaihtoehto siirtää lukiokoulutus kaupungin omaksi toiminnaksi”. Selvitys on tehty Hämeenlinnan kaupungin ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian viranhaltijoiden yhteistyönä. Selvityksen näkökulma on päätöksen mukaisesti taloudessa.

Selvitysryhmässä ovat toimineet Hämeenlinnan kaupungilta sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko, talousjohtaja Jussi Oksa, opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä ja controller Leena Thure. Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta selvitysryhmään ovat kuuluneet kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen, talousjohtaja Reijo Lehtonen, Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen sekä henkilöstön edustajana JUKO:n luottamusmies Vesa Karjalainen.

Selvityksessä tarkastellaan lukiokoulutuksen rahoitusta, lukiokoulutuksen kehittämisen valtakunnallisia suuntaviivoja, lukiokoulutukseen hakeutumisen vaikutuksia rahoitukseen, lukiokoulutuksen nykyisiä kustannuksia, mahdollisen siirron vaikutuksia lukiokoulutuksen kustannuksiin Hämeenlinnassa sekä lyhyesti lukiokoulutusta koskevia investointeja.

Selvityksen johtopäätös on, että Hämeenlinnan lukiokoulutuksen järjestämisvastuun siirto Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta Hämeenlinnan kaupungille ei vaikuttaisi lukiokoulutuksen kustannuksia alentavasti eikä siirrolle ole taloudellisia perusteita. Tästä syystä myöskään muita näkökulmia lukiokoulutuksen järjestämisvaihtoehtoihin ei tässä selvityksellä ole ollut tarpeen tutkia.

Tutustu Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioihin.

(Etusivun kuva: Hämeenlinnan lyseon lukion opiskelijoita)

Sivua päivitetty 18.8.2023 kello 14.10

Uusimmat uutiset

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024

Tämä jos mikä tuo osallisuutta!

Oppien osallisuuteen ESR -hanke ja Tavastian vieraskieliset opiskelijat osallistuivat #1000tekoa -tapahtumaan. Tapahtuma oli opiskelijoille onnistunut ja positiivinen kokemus yhdessä tekemisestä, […]

Lue lisää

9.1.2024

Työtä kyllä riittää – miten edistämme valmistuvan työllistymistä?

Työtä kyllä riittää -hanke (ESR+) aloitti vuoden 2023 puolella. Hanke jatkaa jo Työtä riittää! -hankkeessa aloitettua erityisopiskelijoiden sekä osa- ja […]

Lue lisää

9.1.2024