Ajankohtaista

Lukioselvitys valmistui – ei syytä vaihtaa koulutuksen järjestäjää

18.8.2023

Lukiokoulutuksen kustannuksia ja järjestämisvaihtoehtoja koskevan selvityksen käynnistäminen perustui Hämeenlinnan kaupunginhallituksen 27.6.2022 hyväksymään talouden tasapainottamisen viitekehykseen. Selvityksen tulos julkaistiin 17.8.2023.

Tasapainottamisen ensivaiheen toteutus- tai selvityskohteita listattiin 40, yhtenä näistä “Laaditaan selvitys lukiokoulutuksen kustannuksista ja järjestämisen vaihtoehdoista talouden näkökulmasta mukaan lukien vaihtoehto siirtää lukiokoulutus kaupungin omaksi toiminnaksi”. Selvitys on tehty Hämeenlinnan kaupungin ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian viranhaltijoiden yhteistyönä. Selvityksen näkökulma on päätöksen mukaisesti taloudessa.

Selvitysryhmässä ovat toimineet Hämeenlinnan kaupungilta sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko, talousjohtaja Jussi Oksa, opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä ja controller Leena Thure. Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta selvitysryhmään ovat kuuluneet kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen, talousjohtaja Reijo Lehtonen, Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen sekä henkilöstön edustajana JUKO:n luottamusmies Vesa Karjalainen.

Selvityksessä tarkastellaan lukiokoulutuksen rahoitusta, lukiokoulutuksen kehittämisen valtakunnallisia suuntaviivoja, lukiokoulutukseen hakeutumisen vaikutuksia rahoitukseen, lukiokoulutuksen nykyisiä kustannuksia, mahdollisen siirron vaikutuksia lukiokoulutuksen kustannuksiin Hämeenlinnassa sekä lyhyesti lukiokoulutusta koskevia investointeja.

Selvityksen johtopäätös on, että Hämeenlinnan lukiokoulutuksen järjestämisvastuun siirto Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta Hämeenlinnan kaupungille ei vaikuttaisi lukiokoulutuksen kustannuksia alentavasti eikä siirrolle ole taloudellisia perusteita. Tästä syystä myöskään muita näkökulmia lukiokoulutuksen järjestämisvaihtoehtoihin ei tässä selvityksellä ole ollut tarpeen tutkia.

Tutustu Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioihin.

(Etusivun kuva: Hämeenlinnan lyseon lukion opiskelijoita)

Sivua päivitetty 18.8.2023 kello 14.10

Uusimmat uutiset

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024