Ajankohtaista

Koulutuskuntayhtymä Tavastia lisää yhteistyösopimuksiinsa eettisen pykälän

17.2.2023

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on toiminut pitkään Hämeenlinnan Lentopallokerhon yhteistyökumppanina. Sponsorisopimuksen lisäksi yhteistyötä tehdään myös urheilun tasolla. Lentopallokerhon viimeaikaiset tapahtumat on otettu Tavastiassa vakavasti.

Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) tuomitsi loppuvuodesta 2022 Hämeenlinnan Lentopallokerhon sakkorangaistuksiin, ja sen managerin Ville Kalliomäen kolmen vuoden edustuskelvottomuuteen Lentopalloliiton elimissä. Syynä rangaistukseen oli seksuaalisväritteinen, epäasiallinen käytös. Lentopallokerho ei ole tiedottanut asiasta erikseen Tavastiaa.

Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa asia on otettu vakavasti, ja sen johtoryhmä käsitteli tapausta kokouksessaan 18. tammikuuta 2023. Lentopallokerhon kanssa on tehty yhteistyösopimus syksyllä 2022 kaudesta 2023–2024 ja nyt se on uusittu.

– Johtoryhmän yksimielinen päätös oli, että Lentopallokerhon sopimus päivitetään kesken sopimuskauden lisäämällä siihen eettinen pykälä. Jatkossa myös kaikissa muissa uusissa yhteistyösopimuksissamme tulee olemaan eettinen pykälä. Seuraamme Lentopallokerhon tilannetta ja edellytämme muutosta, painottaa Koulutuskuntayhtymä Tavastian johtaja Jouni Haajanen.

Sponsoroinnin lisäksi yhteistyö Lentopallokerhon kanssa koskettaa Tavastiaa myös muilla tasoilla. Lentopallokerhon valmentajat vastaavat lajin valmennuksesta Urheiluakatemia Tavastiassa, joka on osa Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtamaa valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa. Olympiakomitean vastuullisuusohjelman tavoitteiden mukaan yksikään urheilija ei koe kiusaamista, häirintää tai muuta epäasiallista käytöstä, ja hyvän hallinnon tulee olla avointa ja läpinäkyvää.

– Vastuullisuus on yksi Tavastian tärkeimmistä arvoista. Vastuullisuus on turvallisuutta ja välittämistä, ja toimintaamme Tavastiassa ohjaa tasa-arvoisuus- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Meidän tehtävämme on pitää huolta siitä, että opiskelijamme saavat toimia turvallisessa ympäristössä. Odotamme tätä tietenkin myös yhteistyökumppaneiltamme, Haajanen sanoo.

Sivua päivitetty 17.2.2023 kello 11.37

Uusimmat uutiset

Kannanotto OmaHämeelle psykologipalveluiden järjestämisestä

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on laatinut kannanoton OmaHämeelle opiskeluhuollon psykologipalveluiden järjestämisestä etäpalveluna. Kannanoton ovat allekirjoittaneet Tavastian yhtymähallituksen ohella kaikki Kanta-Hämeen alueen toisen […]

Lue lisää

6.6.2024

Täydet pisteet äidinkielestä on harvinainen saavutus

Kaurialan lukion kevään 2024 ylioppilas Helvi Mikkonen kirjoitti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeesta täydet 120 pistettä – se on saavutus, jollaista […]

Lue lisää

29.5.2024

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024