Ajankohtaista

Yhteishaku oli Tavastialle menestyksekäs

24.3.2022

Ammattiopisto Tavastiaan pyrkii 44 hakijaa enemmän kuin viime vuonna, ja Tavastian lukioissakin hakijamäärä oli lähes sama kuin vuoden takaisessa yhteishaussa. Myös hakijoiden toiveet ja paikat kohtasivat nyt entistä paremmin.

– Ammattiopisto Tavastia oli edelleen vetovoimainen ammatillinen oppilaitos toisen asteen yhteishaussa. Ensisijaisia hakijoita oli suhteessa aloituspaikkoihin hieman enemmän kuin viime vuosina, iloitsee Koulutuskuntayhtymä Tavastian opiskelijapalvelupäällikkö Päivi Kortesniemi.

Vuoden 2022 ensisijaisten hakijoiden ja aloituspaikkojen suhdeluku on 1,16, kun viime vuoden vastaava luku oli 1,07. Ammattiopistolla on aloituspaikkoja 610 ja ensisijaisia hakijoita 696.

Ammattiopiston suosituin hakukohde oli tänäkin vuonna perustason ensihoidon osaamisala (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, 3,6 ensisijaista hakijaa/aloituspaikat).

Toiseksi suosituin hakukohde oli hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, jossa oli 1,94 ensisijaista hakijaa aloituspaikkoja kohden.

Kolmanneksi suosituimmaksi tuli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, 1,57 ensisijaista hakijaa/aloituspaikat.

Neljänneksi tuli sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, 1,55 ensisijaista hakijaa/aloituspaikat.

Jaetulla viidennellä tilalla tulevat rakennusalan perustutkinto ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto.

Kärkisijat ovat melko samanlaiset kuin esimerkiksi viime vuonna.

– Iloinen yllättäjä oli ravintola- ja catering-alan perustutkinto, jossa on ollut viime vuosina laskua yhteishaun hakijamäärissä. Nyt tulos oli hieno – suhdeluku on 1,26 ensisijaisten hakijoiden suhteen ja toissijaisiakin hakijoita on hyvin, Kortesniemi kertoo.

– Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) näyttää olevan monella hakijalla niin kutsuttuna varatoiveena – kaikkia hakijoita hakutoivesijoilta 1–7 on 282, mutta ensisijaisia heistä vain 27. Aloituspaikkoja tässä haussa oli 35, Kortesniemi lisää.

Tavastian lukioissa vuonna 2022 ensisijaisten hakijoiden ja aloituspaikkojen suhdeluku on 1,00 eli sama kuin vuonna 2021. Tavastian lukioissa aloituspaikkoja on 486 ja ensisijaisia hakijoita 490.

– Kuntayhtymän lukioista Hämeenlinnan lyseon lukio oli tänä vuonna vetovoimaisin.  Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinja on suosituin lukioiden hakukohde (1,55 ensisijaista hakijaa aloituspaikkoja kohden), kertoo koulutuskuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen.

Sekä toisen asteen opiskelijaksi ottamisen perusteet että Opintopolku-hakujärjestelmä kokivat melko suuren uudistuksen tänä keväänä.

– Aikaisemmat kolme eri hakua yhdistyivät yhdeksi toisen asteen yhteishauksi ja hakijat saivat hakea seitsemään hakutoiveeseen aikaisemman viiden sijasta. Hakijoille ja esimerkiksi opinto-ohjaajille uudistunut Opintopolku on ollut jonkin verran haastava muun muassa hakutoimintojen osalta, Kortesniemi lisää.

Sivua päivitetty 24.3.2022 kello 15.36

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024