Ajankohtaista

Tavastia uusi strategiansa ja kirkasti ilmettään

24.1.2022

Koulutuskuntayhtymä Tavastia on päivittänyt strategiansa seuraavalle nelivuotiskaudelle ja lanseeraa myös uuden logonsa. Uuden ilmeen ovat saaneet koulutuskuntayhtymän lisäksi sen oppilaitokset Lammin, Kaurialan ja Parolan lukiot, Hämeenlinnan lyseon lukio, Ammattiopisto Tavastia, Vanajaveden Opisto sekä Tavastia Koulutus Oy.

Tavastian logot ovat jatkossa yhtenäisemmät, sillä niissä on kaikissa samanvärinen liikemerkki ja vain teksti muuttuu. Lisäksi ilmettä piristävät uudet logoon sopivat kuvioelementit, joita käytetään eri viestintämateriaaleissa.

Suunnittelijat Jaakko Siltanen ja Matti Sandberg sanovat, että kuvion voi nähdä eteenpäin menevänä liikkeenä ja muotona, joka hioutuu ja kehittyy. Merkki kuvaa kehitystä ja jatkuvuutta.

– Uusi liikemerkki käyttää samaa kuvio- ja värimaailmaa kuin edeltäjänsä. Toisaalta sen voi nähdä tilana, joka avautuu ja ottaa vastaan tai organisaationa, jonka sisällä on erilaisia toimijoita. Oppija kurkottaa rohkeasti ulospäin kohti tulevaisuutta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia, he sanovat.

– Moderni ja raikas liikemerkki tukee Tavastian missiota, jota on päivitetty hallituskauden vaihtuessa. Opiskelijat saavat meiltä monipuoliset tiedot ja taidot työelämään, jatko-opintoihin ja elinikäiseen oppimiseen. Tavastian rooli on myös toimia aktiivisena kumppanina sidosryhmiensä kanssa. Missiomme on kiteytettynä luoda uutta osaamista sekä rakentaa parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta, Koulutuskunta Tavastian viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Manninen kertoo.

Tulevaisuuden tekijät tulevat edelleen Tavastiasta

Tavastian visiona jatkaa tuttu ja osuvaksi todettu ”Tulevaisuuden tekijät Tavastiasta”. Uudet palvelulupaukset puolestaan kuvaavat entistä paremmin sitä, mitä Tavastia tavoittelee.

– Palvelulupausten keskiössä on Tavastian asiakas, niin opiskelija kuin työelämä. Haluamme tuottaa erinomaisen asiakaskokemuksen ja tarjota monipuolisia sekä joustavia opiskelumahdollisuuksia eri asiakasryhmille. Haluamme myös luoda turvallisen, välittävän, uudistuvan ja kestävästi kehittyvän opiskelu- ja työympäristön meille kaikille. Tärkeää on lisäksi huolehtia tärkeimmän voimavaramme eli henkilöstömme osaamisesta ja hyvinvoinnista, Koulutuskuntayhtymä Tavastian johtaja Jouni Haajanen sanoo.

Strategiaa täydentävät ja syventävät jatkossakin erilaiset kehittämisohjelmat, jotka tulevat helmikuussa yhtymähallituksen hyväksyttäväksi.

Kaikkien yhteinen strategia

Tavastian strategiatyö alkoi keväällä 2021. Työhön osallistui opiskelijoita, henkilöstöä, työelämän edustajia, yhteistyökumppaneita, koulutuskuntayhtymän luottamushenkilöt sekä muita sidosryhmiä.

–  Kaikki pääsivät osallistumaan strategian luomiseen osallistumalla kyselyihin, työpajoihin, erilaisiin tilaisuuksiin ja keskusteluihin. Lopputuloksena syntyi yhteinen strategia, johon uskon kaikkien olevan helppo liittyä mukaan, Haajanen kertoo.

Tavastian strategiasta lisää tästä.

Tehtävämme on ylläpitää ja luoda uutta osaamista sekä rakentaa parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Tavastian toiminta-ajatus
Esimerkkejä Tavastian uudesta ilmeestä.

Sivua päivitetty 24.1.2022 kello 16.37

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024