Ajankohtaista

Lasten Liikunnan Tuki osaksi Koulutuskuntayhtymä Tavastiaa

3.8.2022

Lasten Liikunnan Tuki ry:n (LLT) liittämistä osaksi Koulutuskuntayhtymä Tavastiaan selvitettiin ja valmisteltiin kevään ja kesän ajan. Selvityksen lopputuloksena organisaatiot yhdistyivät 1.8.2022 alkaen.

Tavastian ja Lasten Liikunnan Tuen yhdistymiseen liittyvä liiketoiminnan kauppakirja ja yhdistymissopimus hyväksyttiin yhtymäkokouksessa keväällä. Henkilöstön siirtosopimuksen myötä yli 30 henkilöä siirtyi Tavastian palkkalistoille.

Yhdistyminen tuo lisää voimavaroja ja mahdollisuuksia lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseen. Yhdistymisen toivotaan tuovan muun muassa nuorten liikkumattomuuteen uusia ratkaisuja. Sen on tarkoitus luoda myös uusia yhteistyön muotoja esimerkiksi nuorten työllistymisen osalta.

Lasten Liikunnan Tuki ja Tavastia ovat tehneet pitkään yhteistyötä koulutusten ja erilaisten kehittämishankkeiden osalta, kuten esimerkiksi Liikkuva opiskelu -hankkeessa. LLT:n toimisto sijaitsee jo valmiiksi Tavastian Hattelmalantien kampus-alueella ja yhdistys on vuokrannut osan Tavastia Areenasta erilaisia lasten liikunta-aktiviteettejä varten.

Selvitystyössä on huomioitu erilaiset näkökannat asiakkaista henkilöstöön ja toiminnasta talouteen. Työryhmä näki liittymisessä paljon mahdollisuuksia. Yhdistymistä selvitti työryhmä, johon kuuluvat LLT:n hallituksen pj. Teemu Lahti, hallituksen varapuheenjohtaja Martti Töttölä sekä toiminnanjohtaja Juha Liedes. Tavastiasta selvitystä ovat olleet tekemässä koulutuskuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen, talousjohtaja Reijo Lehtonen ja henkilöstöjohtaja Laura Valkeapää.

Selvitys esiteltiin sekä LLT:n että Tavastian henkilöstölle maaliskuussa 2022. Tavastian yhtymähallituksessa asiaa käsiteltiin 24.3.2022. Päätös asiasta syntyi toukokuussa. Siirrossa tarvittavia sopimuksia on valmisteltu kevään ja kesän aikana ja yhdistyminen astui voimaan 1.8.2022.

Sivua päivitetty 30.1.2024 kello 16.37

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024