Ajankohtaista

Yhteishaku päättyi – katso yhteenveto Tavastian hakutilanteesta

8.4.2021

Koulutuskuntayhtymä Tavastia oli 7.4. päättyneessä yhteishaussa mukana neljän lukionsa eli Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin ja Parolan lukio sekä Ammattiopisto Tavastian koulutuksilla. Ammattiopistossa oli yhteishaun kautta tarjolla tutkintokoulutusta 17 ammatilliseen perustutkintoon.

Aloituspaikkoja ammattiopistossa oli tarjolla yhteensä 571. Lisäksi ammattiopiston Valma-koulutukseen oli haussa 35 aloituspaikkaa.

Ammattiopisto Tavastian tutkintokoulutuksiin oli keskimäärin 1,10 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 627, kun niitä edellisvuonna oli 604. Valma-koulutukseen oli 69 ensisijaista hakijaa.

Eniten kiinnostusta oli sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, johon ensimmäisenä vaihtoehtona haki yhteensä 135 hakijaa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perustason ensihoidon osaamisalaan haettiin yhteishaussa erikseen, ja sinne oli yli kolminkertainen hakijamäärä aloituspaikkoihin nähden. Seuraavaksi suosituimpia hakututkintoja suhteessa aloituspaikkoihin olivat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto ja talotekniikan perustutkinto, joihin ensisijaisia hakijoita oli lähes kaksinkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden.

Viime vuoteen verrattuna kiinnostus on kasvanut erityisesti ravintola- ja cateringalan perustutkintoon, liiketoiminnan perustutkintoon ja sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon. Sen sijaan edellisvuotta vähemmän ensisijaisia hakijoita oli matkailualan perustutkintoon, autoalan perustutkintoon sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon.

Ammattiopistossa valintakokeita järjestetään hius- ja kauneudenhoitoalan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnoissa toukokuun alussa.

Ammattiopisto Tavastiaan hakeudutaan yhteishaun lisäksi jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa on yhteishakua laajempi koulutustarjonta. Jatkuva haku elokuussa alkavaan koulutukseen päättyy 18.4.2021.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioissa on tänä keväänä tarjolla yhteensä 504 lukiopaikkaa. Tavastian lukioihin oli keskimäärin 1,0 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 505, kun niitä viime vuonna oli 531.

Hämeenlinnan lyseon lukion ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 165 – yleislinjalle 90, yrittäjyyslinjalle 21 ja urheilulinjalle 54. Kaurialan lukion yleislinjalle oli 189 ja tiedelukioon 71 ensisijaista hakijaa.

Lammin lukioon ensisijaisia hakijoita oli 24 ja Parolan lukioon 56.

Hämeenlinnan lyseon lukion yrittäjyyslinjan pääsykoe koostuu etätehtävistä ja urheilulinjan pääsykokeet järjestetään 5. toukokuuta. Kaurialan tiedelukioon hakijat valitaan painotetun keskiarvon mukaan ja kaikkien lukioiden yleislinjalle lukuaineiden keskiarvon mukaan.

  • Uuteen oppivelvollisuuslakiin liittyvä hakeutumisvelvoite on tullut voimaan peruskoulujen 9.-luokilta opiskelemaan hakevien osalta. Peruskoulut valvovat, että jokainen peruskoulunsa päättävä saa opiskelupaikan ja aloittaa opinnot. Tämän jälkeen valvontavastuu oppivelvollisuuden suorittamisesta siirtyy toiselle asteelle.
  • Ammattiopisto Tavastiassa opinnot alkavat 3.8.2021. Lukioiden lukuvuosi alkaa 11. elokuuta 2021.
  • Yhteishaun tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 17.6.2021.

Lue myös, miksi yhteishakuaikaa jatkettiin tänä vuonna.

Sivua päivitetty 8.4.2021 kello 16.30

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024