Ajankohtaista

Yhteishaku alkoi – ysiluokkalaiset ovat nyt hakuvelvollisia

23.2.2021

Valtakunnallinen yhteishaku on alkanut tänään 23.2.2021 ja kestää 7.4.2021 saakka. Yhteishaussa haetaan ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen.

Oppivelvollisuusikä nousee 18 vuoteen 1.8.2021 alkaen, mikä vaikuttaa jo keväällä 2021 perusopetuksen jälkeiseen hakeutumiseen. Käytännössä se tarkoittaa, että perusopetuksen 9.-luokkalaisen tulee hakeutua jatkokoulutukseen. Oppivelvollisuutta voi suorittaa seuraavissa perusopetuksen jälkeisissä koulutuksissa: ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto, nuorten tai aikuisten lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto, erilaiset valmistavat koulutukset (kymppiluokka, VALMA, LUVA ja TELMA) ja kansanopistojen oppivelvollisille suunnatut vähintään vuoden pituiset koulutukset. Kaikki oppivelvollisille tarkoitetut koulutukset ovat maksuttomia 1.8.2021 alkaen.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitoksista yhteishaussa ovat mukana kaikki neljä lukiota: Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Lammin sekä Parolan lukiot. Hämeenlinnan lyseon lukioon voi hakea yleislinjan lisäksi urheilulinjalle ja luovan yrittäjyyden linjalle. Kaurialan lukiolla puolestaan on erityinen koulutustehtävä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa eli Kaurialaan voi hakea yleislinjan lisäksi tiedelukioon.

Ammatillisen koulutuksen opintoja yhteishaussa tarjoaa Ammattiopisto Tavastia, jossa valittavana on 17 ammatillista perustutkintoa ja yhteensä 34 tutkintonimikettä.

Yhteishaussa hakeminen tapahtuu valtakunnallisessa järjestelmässä Opintopolku.fi-sivustolla. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 17.6.2021 ja opiskelupaikka pitää vastaanottaa viimeistään 1.7.2021.

Tutustu koulutustarjontaamme:

Tervetuloa tavastialaiseksi – meillä osaat ja onnistut!

EDIT 3.3.2021: Muutettu yhteishaun päättymispäivämäärä.

Sivua päivitetty 3.3.2021 kello 08.50

Uusimmat uutiset

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024

Tämä jos mikä tuo osallisuutta!

Oppien osallisuuteen ESR -hanke ja Tavastian vieraskieliset opiskelijat osallistuivat #1000tekoa -tapahtumaan. Tapahtuma oli opiskelijoille onnistunut ja positiivinen kokemus yhdessä tekemisestä, […]

Lue lisää

9.1.2024

Työtä kyllä riittää – miten edistämme valmistuvan työllistymistä?

Työtä kyllä riittää -hanke (ESR+) aloitti vuoden 2023 puolella. Hanke jatkaa jo Työtä riittää! -hankkeessa aloitettua erityisopiskelijoiden sekä osa- ja […]

Lue lisää

9.1.2024