Ajankohtaista

Koronavilkku vähentää tartuntoja

31.8.2020

Koulutuskuntayhtymä Tavastia suosittelee, että sen opiskelijat ja henkilökunta ottavat käyttöönsä Koronavilkku-sovelluksen. Se on aiempien muissa maissa saatujen kokemusten mukaan yksi konkreettinen keino vähentää tartuntoja. Mitä enemmän sovellusta ladataan, sitä suurempi on hyöty.

Sovelluksen käyttö perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja anonymiteettiin. Se ei missään vaiheessa kerää tai lähetä mitään käyttäjän sijainti- tai henkilötietoja, vaan tulokset perustuvat vaihtuvien koodien väliseen tietoon. Toiminta perustuu siis salaukseen.

Maksuton Koronavilkku-sovellus ladataan puhelimelle sovelluskaupasta. Ladattaessa sovellus kysyy käyttäjältä pääsyä Bluetoothiin, joka tuleekin pitää aina päällä. Sovellus toimii Bluetoothin kautta skannaten ympärillä olevia puhelimia, joissa on kyseinen sovellus. Sovellus mittaa puhelimien välillä vietettyä aikaa sekä etäisyyttä toisiinsa. Etäisyystieto perustuu desibelien mittaamiseen, GPS-tietoja ei siis käytetä. (Androidilla sovellus saattaa kysyä pääsyä henkilön sijaintitietoihin, mutta niitä ei käytetä.)

Sovellus lähettää käyttäjälle altistusilmoituksen, jos tietyt todennäköisyyksiin perustuvat raja-arvot toteutuvat. Esim. jos käyttäjä on viettänyt tartunnan saaneen seurassa enemmän kuin 15 minuuttia aikaa, hän saa korkeammat pisteet tartunnan todennäköisyydestä kuin pikaisessa tapaamisessa. Arvioon vaikuttaa myös puhelimien välimatka ja se, mikä on tartunnan toteamisen ajankohta verrattuna tapaamiseen.

Sovelluksen hyöty perustuu tartuntaketjun katkeamiseen. Jos käyttäjä saa altistumisilmoituksen, hän osaa tarkkailla oireitaan, siirtyä vapaaehtoiseen karanteeniin ja mennä testeihin mahdollisimman ajoissa.

Jos sovelluksen käyttäjällä todetaan koronavirus, hän päättää itse, miten toimii. Jotta sovelluksesta on hyötyä, tartunnan saaneen tulee ilmoittaa tartunnasta ja lähettää koodi sovelluksella eteenpäin. Näin mahdolliset altistuneet saavat tiedon asiasta puhelimiinsa. Tartunnasta voi ilmoittaa sovelluksella vain terveydenhuollon ammattilaiselta saadun koodin avulla. Tässäkään vaiheessa mitään tietoja ei kerätä, eikä ilmoittamista seurata.

Sovelluksen lataamiselle ei ole ikärajaa eli sen voi ladata myös lapsen puhelimeen.

Tutustu Koronavilkun toimintaan tarkemmin koronavilkku.fi

Sivua päivitetty 31.8.2020 kello 16.14

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024