Ajankohtaista

Tulevaisuuden työelämätaidot tapetilla

9.9.2019

Koulutuskuntayhtymä Tavastian kaikki neljä lukiota ovat mukana Kolmas tulevaisuus − Taitavasti tulevaisuuden työelämään -hankkeessa. Perjantaina 6.9. hankkeen tiimoilta vietettiin työpajapäivää lyseon lukion tiloissa. Mukana oli lähes 200 opettajaa hankkeen yhteensä kahdeksasta lukiosta sekä työelämäasiantuntijoita koulumaailman ulkopuolelta.

Päivän ideana oli ratkoa yhdessä, miten tulevaisuuden työelämätaitoja tehdään näkyviksi ja miten niitä opetetaan eri aineissa. Mikko Kuitunen Vincit Oy:sta piti päivän alussa inspiroivan ja herättelevän puheenvuoron, jonka jälkeen opettajat jakaantuivat ryhmiin työpajatyöskentelyyn.

Aamupäivän ryhmät oli koottu eri aineiden opettajista, ja lounaan jälkeen opettajat koottiin oman aineen kollegoista koostuviin ryhmiin, joissa käytiin läpi esiin nousseita parhaita käytäntöjä ja ideoita.

Kolmas tulevaisuus -hankkeen projektipäällikkö Virve Turunen on tyytyväinen päivän antiin: tilat täytti iloinen puheensorina ja fasilitaattorit raportoivat, että työpajoissa oli hyvä työskentelyilmapiiri.

– Opettajat kiittelivät, että päivä oli kiireetön, mutta silti pysyttiin asiassa. Kollegojen kanssa ehdittiin vaihtaa ajatuksia, eikä kelloa tarvinnut katsoa. Oli myös ilo kuulla kommentteja kuten ”Meillähän tehdäänkin montaa asiaa, jotka näitä taitoja edistävät. Ei tämä olekaan vaikeaa.”, Turunen kertoo.

Päivän aikana sivuttiin myös lukion opetussuunnitelmauudistusta, joka on tulossa voimaan vuonna 2021. Uudessa opetussuunnitelmassa linjataan muun muassa, että opiskelija saa yhä enemmän yhteyksiä ympäröivään yhteiskuntaan, maailmaan ja korkeakouluihin. Tämä tarkoittaa, että jokainen lukiolainen saa mahdollisuuden työelämä- ja yrittäjyysosaamisen kehittämiseen, kansainvälisiin kokemuksiin sekä korkeakoulukurkistuksiin. Tarpeellisia taitoja ja kokemuksia tulevaisuuden työelämää ajatellen.

Kolmas tulevaisuus -hankkeessa ovat mukana Hämeenlinnan lyseon lukio, Kaurialan lukio, Parolan lukio, Lammin lukio, Linnankosken lukio, Riihimäen lukio ja aikuislukio, Salon lukio sekä Someron lukio.

Sivua päivitetty 9.9.2019 kello 10.34

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024