Ajankohtaista

Parhaat kokemukset jaossa Pedamessuilla

19.2.2019

Yhteinen Tavastia -teemaviikon tiistain ohjelmanumerona oli opettajille suunnatut Pedamessut. Messuilla esiteltiin oppimiseen ja opetukseen liittyviä hyviksi havaittuja käytäntöjä, kokemuksia ja ideoita.

Hyvinvointiviikon hengessä pohdittiin ja kerättiin ideoita myös muun muassa siitä, miten opiskelijoiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia voitaisiin parantaa. Esiin nousivat ainakin yhteisten luontopäivien ja liikenneturvallisuuskampanjoiden järjestäminen sekä tutustumispäivät toisten alojen opiskelijoiden opintoihin.

Rehtoreiden kehittämispajassa kerättiin ideoita muun muassa ammattiopiston ja lukiokoulutuksen yhteistyöhön, kun taas Vanajaveden opiston pisteellä kartoitettiin opettajien kokemuksia maahanmuuttajaopiskelijoiden valmiuksista tiettyihin koulutusaloihin liittyen.

Lyseon lukio esitteli Pedamessuilla yrittäjyysopintokokonaisuuttaan ja yrittäjyyskasvatusmenetelmiä. Uusi asia on yrittäjyyden osaamismerkki, jonka avulla tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan osaamista.

Ammattiopiston verhoilun opettaja Virve Juola ja it-suunnittelija Ella Eld puolestaan esittelivät Moodle-alustaa, joka on koottu niin, että yhdestä paikasta löytyvät kaikki tutkinnon osaan liittyvät asiat – materiaalit ja tehtävät – ja opiskelija voi seurata omaa edistymistään helposti osa-alueittain.

Lisäksi esillä olivat Ammattiopiston Työuralle-, See-the-goal- ja Monet polut työelämään -hankkeet, Tarjoilijakillan sometili sekä lukioilta vertaismentorointiryhmä Elo ja OPPA-hanke.

Sivua päivitetty 19.2.2019 kello 15.11

Uusimmat uutiset

Ilmoittautuminen Urheiluakatemia Tavastian yläkoulutoimintaan aukeaa pääsiäisen jälkeen

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 yläkoulujen urheiluakatemiavalmennukseen on avoinna 2.4.-15.6.2024. Mikäli oppilas on ollut tämän lukuvuoden ajan toiminnassa mukana, uutta ilmoittautumista ei […]

Lue lisää

28.3.2024

Yhteishaku päättyi – Tavastian oppilaitokset jatkavat suosiotaan

Tämän vuoden yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi 19.3.2024. Koulutuskuntayhtymä Tavastian oppilaitokset jatkoivat hakukohteina tasaisessa suosiossa. Hakukohteisiin vaikuttavat yleiset trendit ja […]

Lue lisää

21.3.2024

Lukiolaiset pohtivat Laatuapilan aamiaisella koulutuksen tulevaisuutta

Tavastian lukioiden opiskelijoiden ja opettajien edustajat kokoontuivat tammikuisena pakkasaamuna hotelli Vaakunaan pohtimaan lukiokoulutuksen nykytilaa ja etenkin sen tulevaisuutta. Tulevaisuusaamiaiseksi nimetty […]

Lue lisää

15.2.2024