Ajankohtaista

Kolme kuukautta oppimassa uutta – korkeakouluharjoittelijana Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa

15.6.2018

Maaliskuun 12. päivä K-rakennukseen astellessani, en todellakaan tiennyt millaiset kolme kuukautta minua odottavat. Nämä kolme kuukautta ovat sujahtaneet silmieni ohi niin hurjaa vauhtia, ettei sitä oikein osaa edes käsittää. Nyt kesäkuun puolessa välissä voin sanoa, että olipahan jännittävä ja vauhdikas harjoittelu.

Opiskelen puheviestinnän maisteriohjelmassa Tampereen Yliopistolla ja samaan aikaan kirjoitan graduani Vaasan Yliopiston kauppatielliseen tiedekuntaan. Puheviestinnän opinnoissa meidän on suoritettava pakollinen kolmen kuukauden harjoittelu – ilman sitä ei maisterin papereita saa käteen.

Monet ystäväni aikovat mennä harjoitteluun mainos- tai viestintätoimistoihin, mutta itse valitsin Koulutuskuntayhtymä Tavastian muutamasta syystä. Ensinnäkin ammatillisen koulutuksen reformi on muuttanut ammatillisen opetuksen järjestämistä, joka taas vaikuttaa muutoksillaan koko organisaatioon, myös viestintään. Olen hyvinkin kiinnostunut toiminnasta nuorten parissa ja tällaisessa organisaatiossa sitä pystyi tekemään viestinnänkin avulla. Myös organisaaton laaja-alaisuus ja viestinnän tapahtuminen sisäisesti kiinnosti. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä asiana valinnalleni oli ammattiopiston osuus taitaja2018-messujen järjestämisessä. Taitajat ovat niin jättimäiset kilpailut, että halusin päästä paraatipaikalle näkemään mitä kaikkea kulisseissa tapahtuu.

Mitä sitten tein kolme kuukautta? Helpompi olisi ehkä kysyä, että mitä en tehnyt? Maaliskuusta lähtien tein paljon Taitaja-kilpailuihin liittyviä asioita: some-päivityksiä (ja ei, sosiaalisen median päivitys ei ole aivotonta ”laitetaan nyt vaan joku kuva nettiin”-toimintaa), opaslehtisen oppaille, yleistä koordinointia sekä tavaroiden purkua ja pakkaamista. Viikko ennen taitajia olin rakentamassa Ammattiopiston omaa osastoa sekä taltioimassa Ammattiopiston lajiosastojen rakentelua some-kanaviin. Itse Taitaja-viikko oli rankka, mutta antoisa. Viikkoon kuului esittelyosastolla päivystämistä, some-päivityksiä, avajaisia, päättäjäisiä ja muuta messuilla tapahtuvaa tekemistä. Taitajien vuoksi minulla yllättäen syttyi kiinnostus tapahtumien järjestämiseen.

Taitajien lisäksi olen tehnyt uutiskirjeitä, haastatteluja, valokuvausta, laminointia (tärkeää sekin!), videokuvausta, kuvien editointia, nettisivujen päivittämistä ja muokkaamista, asiakirjojen ulkoasujen muokkaamista, kevätjuhlissa kuvaamista ja some-strategiaa. Olen myös päässyt mukaan mielenkiintoisin kokouksiin ja palavereihin. Viimeisin oli Vimma2018-seminaari Helsingissä Clarion hotellissa. Vimma2018 on ammatillisessa koulutuksessa toimiville viestinnän ammattilaisille järjestettävä seminaari, jossa tänä vuonna puhuttiin brändistä ja median murroksesta. Vimma2018-seminaarin järjestivät tänä vuonna yhteistyössä AMKE ja OMNIA.

Olen todella tyytyväinen, että päätin lähteä erilaiselle harkkapolulle kuin monet opiskelukaverini. Olen saanut mielettömästi uusia näkökulmia omaan työhöni ja paljon uusia oppeja viestinnästä käytännössä. Myös urahaaveeni ovat hieman selkeytyneet, mikä on aina plussaa! Saa siis nähdä, missä merkeissä ensi vuoden jälkeen minut nähdään – ammatillisen koulutuksen tehtävissä vai jossain ihan muualla?

Hyvää kesää kaikille ja kiitos yhteistyöstä! 😊

Teksti ja kuvat: Laura Körkkö, viimeistä päivää viestinnän harjoittelija, Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Sivua päivitetty 15.6.2018 kello 10.00

Uusimmat uutiset

Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukiokoulutukselle valtionavustusta

Koulutuskuntayhtymä Tavastian lukioille myönnettiin noin 258 000 euroa Opetushallituksen valtionavustusta, jolla tuetaan lukiokoulutuksen järjestäjiä pitkittyneen koronavirustilanteen johdosta tarvittaviin tukitoimiin opiskelijoiden […]

Lue lisää

11.11.2022

Tavastiassa huomioitiin pitkään palveluksessa olleita

Koulutuskuntayhtymä Tavastiassa on muutama vuosi sitten uudistettu tasavuosipalkitsemisen käytäntöjä. Ajatuksena on muistaa ja huomioida pitkään ja myös lyhyemmän aikaa palveluksessa […]

Lue lisää

4.11.2022

Huipulle tähtäävä urheiluakatemialainen – hae mukaan Lumo-sponsorointiohjelmaan!

Lumo-sponsorointiohjelma on Kojamo Oyj:n ja tulevaisuuden urheilulupausten välinen yhteistyöohjelma, joka tukee rahallisesti nuoria lahjakkuuksia heidän matkallaan kohti menestystä. Sponsorointiyhteistyön hakuaika […]

Lue lisää

21.10.2022