Ajankohtaista

Hyvä alku Hämeessä -hankkeen päätösseminaari 19.3.2018

15.2.2018

Hyvä alku Hämeessä ESR-hankkeen päätösseminaari järjestetään Wetterhoffin auditoriossa 19.3. kello 13.00 – 16.00. Linkistä näet seminaarin ohjelman ja pääset ilmoittautumaan seminaariin.

Hyvä alku Hämeessä ESR -hanke on osa valtakunnallista Kotona Suomessa -kokonaisuutta. Hankkeessa on kehitetty alkuvaiheen kotoutumisen palvelumallia ja toteutettu kotoutumista tukevia kokeiluja. Päätösseminaari esittelee hankkeen tuloksia ja hyviä käytäntöjä alkuvaiheen kotoutumisen tueksi.

Seminaarissa on esillä hankkeen prosessi- ja strategiatyöskentely sekä yhteistyöverkostossa toteutettava yhteistyö ja toimintojen juurruttaminen muuttuvaan palvelujärjestelmään. Hanketyötä on toteutettu alueellisesti laajassa yhteistyöverkostossa, jossa on ollut mukana mm. oppilaitoksia, järjestötoimijoita, Hämeenlinnan kaupunki, TE-hallinto ja maakuntahallinto.

Paavo-pilotti on hankkeen aikana Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeen Setlementti ry:n kanssa yhteistyössä aloitettu ryhmätoiminta, joka tukee alkuvaiheen kotoutumista orientaatiojaksona ennen varsinaisen kotoutumiskoulutuksen alkamista. Lisäksi Paavo tarjoaa tukea myös välivaiheessa, jos opinnoissa eteneminen on haasteellista, eikä kotoutumispolku etene suunnitelmien mukaan.

Kolmannen sektorin vahvan ohjaustyön ja vapaaehtoistuen rinnalle on syntynyt hankkeessa omakielisiä yhteiskuntainfoja, jotka ovat tavoittaneet hyvin eri kieliryhmiä. Hankkeessa on myös ohjattu maahanmuuttajia eri järjestöjen toimintaan sekä tuettu maahanmuuttajien itse perustamien järjestöjen toimintaa.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut luoda malleja, toimintaa ja menetelmiä, jotka edistävät heikosti kotoutumisen palveluihin kiinnittyneitä kohderyhmiä, esimerkiksi suoraan Suomeen työhön tulleita, kotiäitejä tai kansainvälisiä opiskelijoita. Hankkeessa on kehitetty materiaaleja, jotka ovat vapaasti eri tahojen hyödynnettävissä maahanmuuttajien suomen kielen opetuksen tukena. Yhteistyötä Vanajaveden Opiston ja Ammattiopisto Tavastian osioissa on tehty mm. Luetaan yhdessä -verkoston suomen kielen oppimista ohjaavien vapaaehtoisten sekä alueen yritysten kanssa. Samalla on rakennettu työelämään ja työpaikoille vietävää ammatillisen suomen kielen oppimisen mallia, jota on käytetty sekä ryhmä- että yksilöohjauksissa.

Päätösseminaarin avaa Hämeenlinnan kaupungin hallituksen 1. vpj. Ranjith Kumar Prabhakaran.

Seminaarin pääpuhuja on mielenkiintoinen ja mukaansatempaava Riku Rantala, toimittaja ja Madventures-ohjelman tuottaja. Rikun kiehtovat tarinat ja kokemukset maailmalta innostavat ja avartavat näkemystämme. Hän on moniarvoisuuden puolestapuhuja ja yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden keskustelun avaaja sekä osallistuja. Riku puhuu aiheesta ”Monimuotoisuudesta Suomelle voimavara – ajatuksia kulttuurien kohtaamisesta”.

Seminaari sopii kotoutumisen ja maahanmuuton kanssa työskenteleville sekä näistä asioista ja maailman monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Tervetuloa!

Tiina Alhainen
Projektipäällikkö
Hyvä alku Hämeessä -hanke
Puh. 050 4347008
tiina.alhainen@kktavastia.fi

 

Sivua päivitetty 15.2.2018 kello 10.35

Uusimmat uutiset

Urheilu opettaa tavoitteellisuutta ja kurinalaisuutta

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan kasvatit Niko ja Jimi Mantere ovat kilpailleet tällä kaudella aktiivisesti karatessa. Lajissa menestyminen on vaatinut kovaa […]

Lue lisää

17.5.2024

Tavastian lukioiden kevään uudet ylioppilaat

Kevään 2024 uusien ylioppilaiden nimet ja yo-kirjoitusten tulokset on julkaistu 14.5.2024. Tavastian lukioiden uudet ylioppilaat koulukohtaisesti: Valtakunnallisesti keväällä 2024 valmistuu […]

Lue lisää

14.5.2024

Kaurialan lukio juhli 100-vuotista taivaltaan juhlavissa tunnelmissa

Kaurialan lukio juhlisti 100-vuotista historiaansa näyttävästi viime perjantaina ja lauantaina. Paikan päällä oli lukion alumneja, entisiä opettajia ja muita aktiiveja. […]

Lue lisää

6.5.2024