Janakkala 82.00 € ti 16:00–16:45 Paikkoja jäljellä

Baletti, alkeet 7–8-v.

Syyslukukausi: 3.9.–26.11.2024 (kertoja: 12)
Kevätlukukausi: 7.1.–15.4.2025 (kertoja: 14)

Baletin opetus on monipuolista ja sopii näin monenlaisille tanssin harrastajille. Kurssilla tutustutaan baletin maailmaan luovien harjoitteiden, baletin tekniikkaharjoitusten, ilmaisuharjoitusten ja pienten tanssien kautta. Tunneilla keskiössä ovat sulavat ja pehmeät liikkeet, sipsuttelut, kevyet hypähtelyt, sekä tanssillisuus. Harjoittelemme löytämään oikeaa vartalon asentoa ja aukikiertoa, sekä pyrimme vahvistamaan lihasvoiman ja lisäämään notkeutta. Lapsi oppii kurssilla baletin alkeistekniikkaa. Lapsen kehon hallinta ja tuntemus vahvistuu. Lapsi oppii hahmottamaan itseään tilassa, sekä kehittää omaa musiikin ja rytmin tuntemusta, sekä sosiaalisia taitojaan työskennellessään ryhmässä, parin kanssa ja itsenäisesti. Lapsi saa rohkeutta käyttää omaa luovuuttaan liikkeen ja tanssin lähtökohtana.

Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Baletissa käytetään klassisen tanssin lisäksi kansantanssipohjaista karakteritanssia. Tunnilla soi pääasiassa perinteinen klassinen musiikki, balettitunneille ja balettiharjoituksiin suunnitellut & sävelletyt kappaleet, tunnettujen balettiteoksien kappaleet ja muu instrumentaali musiikki.

Syksyn aikana on hyvä hankkia valkoinen/vaalea hihaton ja rimpsuton/rimpsullinen balettipuku + vaaleat sukkahousut ja kankaiset balettitossut, joita käytämme kevään näytöksessä. Hiukset siististi kiinni. Muista ottaa mukaan myös juomapullo!

Käytämme tunneilla vaihtelevasti myös välineitä, joten otathan tunnille mukaan oman kevyen huivin.

Keväällä esiinnytään opiston tanssinäytöksessä.

Kurssi ei kokoonnu 15.10. ja 25.2.

Kurssi nro: 1105418
Opettaja: Nina Lassinen
Opetuspaikka: Turengin koulu, VÄLKKY, Ylikylä (näyttämö), Koulutie 2 B Janakkala

Näytä kurssin kalenteri