Osallistumisen peruminen

Perumisen voi tehdä:

  • sähköpostitse vop.toimisto@kktavastia.fi
  • opiston asiakaspalveluun, puh. 03 658 1800
  • ilmoittautumissivulta ja sieltä “Omat ilmoittautumiset”
  • ilmoittautumissivulle pääset myös sähkö­postiin tulleesta vahvistuksesta kohdasta “Tarkista ilmoittautumistiedot tästä”

Laskun maksamatta jättäminen, opettajalle ilmoittaminen tai kurssilta poisjääminen ei ole peruutus. Omia yksittäisiä poissaoloja ei ole tarpeen ilmoittaa opistolle. Opiskelija ei voi käydä korvaamassa omia poissaolojaan muiden kurssien tunneilla.

Osallistumisen peruminen ilman kuluja 7 päivää ennen kurssin alkamista

Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista.

Lyhytkurssit (= kokoontumiskertoja 1–3) on peruttava aina 7 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Tämän jälkeen kurssimaksu jää maksettavaksi kokonaisuudessaan (myös kurssimaksuun sisältyvät tarvikemaksut).

Osallistumisen peruminen 7 päivän jälkeen on maksullista

Jos perut osallistumisesi edellä mainitun 7 päivän jälkeen, mutta ennen kurssin alkamista, laskutetaan sinulta puolet kurssimaksusta edellyttäen, että kurssille jää vaadittava minimimäärä opiskelijoita (myös kurssimaksuun sisältyvät tarvikemaksut).

Kurssimaksu veloitetaan kokonaan, jos osallistumisen perumisen jälkeen kurssille ei jää vaadittavaa minimimäärä opiskelijoita tai osallistuminen perutaan kurssin alkamisen jälkeen (myös kurssimaksuun sisältyvät tarvikemaksut).

Lyhytkurssit (= kokoontumiskertoja 1–3) on peruttava aina 7 päivää ennen kurssin alkamispäivää, jonka jälkeen kurssimaksu jää maksettavaksi kokonaisuudessaan (myös kurssimaksuun sisältyvät tarvikemaksut).

Osa koko lukuvuoden kestävien kurssien maksuista laskutetaan kahdessa erässä ja ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan molemmat laskuerät. Jos et jatka kevätlukukaudella, niin 2. erästä laskutetaan puolet.

Jos kurssimaksu on maksettu verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä, niin maksu palautetaan maksajan tilille edellyttäen, että peruminen on tehty perumisohjeiden mukaisesti. Samoin kurssimaksu palautetaan, jos kurssi ei toteudu liian vähäisen osallistujamäärän takia. Työnantajan kulttuuri-/liikuntaetuuksilla maksettuja summia ei pääsääntöisesti voi palauttaa, mutta suoritetun maksun voi siirtää toiseen kurssiin.

Osallistumisen peruminen Lasten Liikunnan Tuen kesäkursseille

Lasten Liikunnan Tuen kesäkurssien osallistumismaksu maksetaan heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä ja maksamaton ilmoittautuminen peruuntuu heti. Kesäkurssien osallistumisen voi perua 14 pv ennen kurssin alkamista, jolloin maksu palautetaan maksajan tilille. Tämän jälkeen osallistuminen on sitova ja maksua ei palauteta. Kurssimaksu palautetaan, jos kurssi ei toteudu liian vähäisen osallistujamäärän takia.

Kurssin vaihtaminen

Jos kurssi osoittautuu tasoltaan liian helpoksi tai vaikeaksi, sinulla on mahdollisuus vaihtaa kurssi kerran lukuvuoden aikana. Kurssin voit vaihtaa myös toisen ainealueen kurssiin. Kurssimaksuja emme palauta, mutta maksun voit siirtää toiseen kurssiin. Vaihto onnistuu, jos alkuperäiselle kurssille jää riittävästi opiskelijoita.

Sivua päivitetty 19.3.2024 kello 11.00