Vanajaveden Opisto (VOP) on kansalaisopisto, jossa voit opiskella ja harrastaa melkein mitä vain! Voit uppoutua uusiin asioihin, tutustua ihmisiin ja ladata akkujasi mieliharrastuksesi parissa. Voit aloittaa aivan alusta, palautella mieliin vanhoja taitoja tai syventää tekemistäsi seuraavalla tasolla. Meillä on mistä valita, sillä tarjolla on vuosittain peräti 900 kurssia!

Harrastaminen tukee sekä henkistä että fyysistä tasapainoa. Harrastaminen lisää sosiaalisia suhteita ja bonuksena tekemiselle tutustut muihin samanhenkisiin harrastajiin. Opinnot ja harrastukset tukevat kaikin puolin ihmisen monipuolista kehittymistä ja vahvistavat myös työelämätaitoja. Ja mikä hienointa, kursseille hakeutuminen on avointa kaikille! Koulutukset eivät ole tutkintotavoitteisia.

VOP lukuina

VOPissa harrastaa vuosittain noin kymmenen tuhatta kurssilaista. Monilla heistä on enemmän kuin yksi harrastus, joten kaikkiaan kurssilaisten määrä on kaksinkertainen. Oppitunteja on lukukaudesta riippuen 30 000 molemmin puolin. Ja ajatelkaapa, noin joka kymmenes opiskelee tai harrastaa kansalaisopistossa!

VOP tulee luoksesi koko Hämeenlinnan seudulla. Opetusta järjestetään lähipalveluna noin 85:ssä eri toimipisteessä Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa.

VOP järjestää tilauskoulutuksia Tavastia Koulutuksen kanssa yhteistyössä. Myös Ely-keskuksen kotoutumiskoulutukset järjestetään VOPissa.

Opiston rahoitus koostuu valtionosuudesta, omistajakuntien rahoituksesta sekä kurssimaksuista.

KURSSIA
900
KURSSILAISTA
10 000
OPPITUNTIA
30 000
TOIMIPISTETTÄ
noin 85

Sivua päivitetty 3.5.2024 kello 13.11