Kielet

Hyvä tietää kieltenopiskelusta

Kieltenopetus rakentaa käytännön kielitaitoa, jolla selviää arkielämän viestintätilanteissa. Se myös ylläpitää ja syventää jo hankittua kielitaitoa ja tutustuttaa kielialueiden kulttuuriin ja elämänmenoon. Vanajaveden Opiston kielikurssit on tarkoitettu kaikille kieltenopiskelusta kiinnostuneille, oli syynä sitten matkailu, työ, uudet ihmissuhteet tai yleinen kiinnostus kieliin.

Kursseja on vuosittain tarjolla yli kymmenestä eri kielestä. Monet kurssit ovat koko lukuvuoden mittaisia kursseja mutta tarjolla on myös erilaisia lyhytkursseja. Valikoimissamme on myös etäkursseja ja monille lähikursseillekin voit halutessasi osallistua etänä seuraamaan tuntia. Näistä on maininnat kurssien yhteydessä.

Kurssin alkaminen
Kurssi alkaa, kun ilmoittautuneita on minimimäärä viikkoa ennen aloituspäivää. Lukuvuonna 2022–2023 minimimäärä on Hämeenlinnassa yhdeksän opiskelijaa, pitäjissä seitsemän. Vaikuta sinua kiinnostavan ryhmän käynnistymiseen ilmoittautumalla ajoissa! Kursseille voi tulla mukaan myöhemminkin lukuvuoden aikana, jos niillä on tilaa. Kysy tarkemmin toimistosta mm. kurssin hintaa, jos ilmoittaudut kesken mukaan.

Pienryhmä on järjestely, joka mahdollistaa joidenkin pienten jatkoryhmien toiminnan tai kurssien alkamisen harvinaisemmissa kielissä. Pienryhmässä on 5–8 opiskelijaa. Pienemmän ryhmäkoon takia kurssimaksu on tavallista korkeampi, mutta myös opetus yksilöllisempää.

Oppikirja
Useimmilla kursseilla on käytössä oppikirja. Oppikirja on mainittu kurssin yhteydessä, ja jokainen hankkii sen itse, ellei toisin ole sovittu. Mukaan voit tulla myös kirjan ollessa kesken. Vinkki: Kurssin tason valintaa helpottaa, jos tutustut kirjoihin etukäteen!

Lomat
Syysloma viikolla 42 ja talviloma viikolla 9. Pääsiäisloma 6.–10.4.2023.

Osaamisperustainen kurssi
Kurssiohjelmassamme on muutamia kielikursseja, joilta on mahdollista saada opintosuoritusmerkintä Oma opintopolku -palveluun. Osaamisperustaisten kurssien laajuus on ilmoitettu opintopisteinä. Opintosuoritusmerkinnän avulla voit tehdä näkyväksi opiston kieliopinnoissa hankkimaasi osaamista. Opintosuoritusmerkinnän avulla voit osoittaa osaamisesi toiselle oppilaitokselle, työnantajalle, työnhaussa, tai vaikka vain omaksi iloksesi. Voit saada merkinnän osallistumalla kielikurssille ja osoittamalla osaamisesi erilaisilla tehtävillä kurssin aikana. Osaamistasi arvioi kurssin opettaja.

Opintoneuvonta

Vieraat kielet
Susanna Markkanen, puh. 050 3381 611, susanna.markkanen@kktavastia.fi
Suomen kielen opintoneuvonta (Finnish for Foreigners)
Juha Mäkirinta, puh. 040 8696 413 tai juha.makirinta@kktavastia.fi. Lisätietoja: osaansuomea.fi

Miten valitset sopivan kielikurssin
Yleiset kielitutkinnot
Kielten yksilö- ja pariopetus
Vinkkejä kielten opiskeluun

Kurssit

Italian kertauskurssi, perustaso

Hämeenlinna 30.00 € ma 19:10–20:40 Paikkoja jäljellä

Kevätlukukausi: 2.5.–23.5.2022 (kertoja: 4)

Matkalle Italiaan

Hämeenlinna 30.00 € ma 17:30–19:00 Paikkoja jäljellä

Kevätlukukausi: 2.5.–23.5.2022 (kertoja: 4)