Kurssimaksut, maksaminen

Ilmoittautumalla kursseille sitoudut maksamaan kurssimaksun joko heti netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai jälkikäteen lähetettävällä laskulla/maksulinkillä sekä noudattamaan Vanajaveden Opiston maksu- ja perumisehtoja.

Netti-ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun heti (verkkopankki, SmartumPay tai ePassi). ePassin ja Smartumin kuvakkeet ovat näkyvissä, jos kurssi on maksettavissa työnantajan liikunta- ja kulttuuriedulla. Kurssipaikkasi säilyy, vaikka ohitat verkkomaksamisen ja poistut sivulta maksamatta.

Ostoskoriin otetut kurssit voi maksaa verkossa vain yhdellä maksutavalla. 

Mikäli ohitat verkkomaksun, lähetämme sinulle laskun kotiosoitteeseen tai ilmoitettuun laskutusosoitteeseen. Vaihtoehtona on myös maksulinkki sähköpostiin. SmartumPaylla ja ePassilla voi maksaa myös laskun lähettämisen jälkeen.

Ohita verkkomaksaminen aina, jos 

  • olet oikeutettu johonkin alennukseen >> Lähetämme laskun, jossa alennus on huomioitu.
  • sinulla on Edenredin mobiilisovellus, Tyky tai paperisia liikunta/kulttuuriseteleitä >> Lähetämme laskun, ja sen jälkeen voit käyttää näitä maksutapoja edellyttäen, että kurssi on maksettavissa työnantajan liikunta- ja kulttuuriedulla.
  • HUOM! Opiston päätoimitilan (Jaakonkatu 28, Hämeenlinna) infopisteessä ei oteta vastaan korttimaksuja eikä käteistä.

Liikunta- ja kulttuurieduilla maksaminen laskutuksen jälkeen

Laskun saatuasi voit maksaa joko koko maksun tai osan siitä etusovelluksellasi etämaksuna (ePassi valitse: maksa sovelluksella kassalla, Smartum, Edenred). Maksajan ei tarvitse tulla paikan päälle. Kirjauduttuasi sovellukseen etsit käyttöpaikkahausta Vanajaveden Opiston, syötät maksusumman ja vahvistat maksun. Saamme sähköpostiimme tiedon meille tulleesta suorituksestasi ja kirjaamme laskusi maksetuksi edellyttäen, että etua voi käyttää ko. kurssimaksuun. Jos maksun kohdalla on mahdollista kirjoittaa lisätietoja, niin esim. kurssin/laskun numero.

Voimme veloittaa ePassiltasi kurssimaksun puhelinnumerosi perusteella. Jos haluat käyttää tätä maksutapaa, niin voit soittaa/lähettää sähköpostia/käydä Jaakonkadun infopisteessä.

Työnantajan liikunta- ja kulttuuriedut  

Maksuvälineinä käyvät Smartum, ePassi, Edenred ja Tyky, jotka ovat työnantajan myöntämiä henkilökohtaisia etuja ja ns. kohdennettuja maksuvälineitä, joiden käyttö on rajoitettu ennalta määrättyihin kursseihin. Ne ovat henkilökohtaisia, joten niillä ei voi maksaa lasten tai muiden perheenjäsenten kurssimaksuja. Niitä ei myöskään vaihdeta rahaksi eikä niistä anneta rahaa takaisin. ePassilla maksettu kurssimaksu on mahdollista palauttaa saman kalenterivuoden aikana ePassi-tilille. 

Liikuntaedulla voi maksaa liikunta-, tanssi- ja sirkuskursseja. 
Kulttuuriedulla voi maksaaliikunta-, tanssi- ja sirkuskurssien lisäksi taide-, kädentaito-, musiikki- ja valokuvauskursseja. 
Edut eivät käy mm. seuraaviin kursseihin: kieli-, ruoka-, tietotekniikka- ja yhteiskunnallisten aineiden kurssit. 

Opistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä maksuohjeiden vastaisesti maksettuja maksuja. 

Epäselvyyttä laskussa tai maksamisessa

Jos laskussa tai verkkomaksamisen maksutapahtumassa on epäselvyyksiä, ota välittö­mästi yhteys opiston asiakaspalveluun: vop.toimisto@kktavastia.fi tai puh. 03 658 1800. Huomautuslaskut ja perinnän olemme ulkoistaneet Intrum Oy:lle. Uusille kursseille ilmoit­tautuminen ei ole mahdollista, mikäli erääntyneitä kurssimaksuja on maksamatta.

Opetuskerran peruuntuminen

Opetuskerran peruuntumisesta (esim. salivuoron peruutus, opettajan sairastuminen) ilmoi­tetaan opiskelijoille mahdollisuuksien mukaan tekstiviestillä tai sähköpostilla. Peruuntunut opetuskerta pyritään korvaamaan myöhemmin lukuvuoden aikana. Se voidaan järjestää normaalista poikkeavana aikana ja muualla kuin vakituisessa paikassa.

Koko lukuvuoden kestävistä kursseista voidaan jättää yksi kerta korvaamatta. Mikäli useampi kurssikerta jää pitämättä opistosta riippumattomista syistä (esim. tautiepidemiat, luonnonmullistukset, tulipalot tai muut voittamattomat esteet) korvaavien kurssikertojen pitämisestä tai kurssimaksujen mahdollisesta hyvittämisestä päätetään erikseen kurssi­kohtaisesti.

Opistolla on oikeus tehdä muutoksia opetusohjelmassa ilmoitettuihin kurssitietoihin.

Opiskelijalla on oikeus hyvitykseen, jos kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti lukuvuoden aikana.

Kurssipalautusten alaraja on 20 euroa. Hyvityksen voi kuitenkin hyödyntää alennuksena mahdollisiin muihin kurssimaksuihin.

Poikkeustilanteet opetuksessa

Kurssit voivat tilapäisesti siirtyä etäopetukseen, esim. opetustilan käyttö estynyt tilapäisesti, sääilmiöt, epidemiarajoitukset. Tällöin kurssimaksua ei hyvitetä, mikäli opiskelija ei osallistu etäopetukseen.

Sivua päivitetty 28.3.2024 kello 12.17