Ompelu

Ompelukursseilla opiskelet perusasioita: materiaalien ja mallin valinta, mittaaminen, leikkaaminen, työvälineiden valinta, ompeleminen ja viimeistely. Osaamista voit täydentää lyhyillä teemakursseilla, mm. saumurin käytöstä ja vetoketjun ompelusta. Vaateompelun kursseilla käytetään valmiskaavoja ja opetellaan sovittamista. Ompelukursseilla voit ommella myös sisustustekstiilejä, jolloin perehdyt tarkan mittaamisen merkitykseen ja ompelunikseihin.

Käytä tilaisuus ja anna tekstiilille jatkoaikaa. Pyri käyttämään olemassa olevaa tekstiilimateriaalia. Vaatteiden ja muiden tekstiilien korjaus- ja uudelleenkäyttömahdollisuuksia ideoidaan yhdessä – jokaisessa meissä on pieni suunnittelija! Instagramissa kuvia aiheesta: @tekstiilituusiks

Ellei toisin mainita, kaikki kurssit sopivat sekä aloittelijoille että ompelun perustiedot hallitseville. Tarvittavat materiaalit (kangas, ompelulanka, napit, vetoketju yms.) ja perustyövälineet hankit itse. Ompelun opetuspaikoissa on ompelukoneita, saumureita ja silitysvälineet. Mukaan tarvitset omat ompelutarvikkeet, sakset, muistiinpanovälineet – oman ompelukoneen voi myös ottaa mukaan.
Tekstiilit Uusiks -tapahtuma

Kurssit

Kursseja ei löytynyt valitulta paikkakunnalta.