Hämeenlinna 59.00 € la 10:00–15:00 su 10:00–15:00 Täynnä, voit ilmoittautua varalle

Nahkalaukku – valmista itse nahasta tai kierrätysnahasta

Syyslukukausi: 12.10.–27.10.2024 (kertoja: 4)

Nahkalaukku

Valmista olkalaukku, posteljoonin laukku tai pienempi toilettilaukku valmiilla kaavoilla ompelukoneella tai käsin ommellen. Laukku valmistetaan nahasta/kierrätysnahasta vuorittomana tai tekstiilivuorilla. 

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta laukun valmistuksesta. Opettajana on jalkine- ja nahkatuotteiden alan ammattilainen, joka opastaa aloittelijaa kattavasti laukkuteon alusta loppuun saakka. Materiaalimaksu n.50 €, laukkumallista riippuen.

Lisätiedot

Kurssi muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Nahkalaukun valmistuksen työvaiheita ovat muun muassa oikean nahan valinta, vuorin tarpeen arviointi, tuotteen valmistus ja viimeistely. 

Opistolla on laukunvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta kannattaa tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sytkärin, katkoterämattopuukon. Jos sinulla on omat kuulosuojaimet tai muita nahkatyökaluja, nekin voit halutessasi ottaa mukaan. Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä nahkaa, sekä kaikki muut nahkalaukkujen valmistuksessa tarvittavat materiaalit, mutta jos sinulla on joku vanha nahkatakki/hame tai solkia, joista haluaisit tehdä laukun, ota ehdottomasti mukaan. 

Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit kurssin lopuksi. n. 50 € materiaaleista ja laukkumallista riippuen. Kurssi kokoontuu 4 kertaa, kahtena viikonloppuna 12.-13.10.  ja 26.-27.10. la-su klo 10.00–15.00

Ilmoittautuminen, tarvittaessa myös kurssipaikan peruutus on tehtävä viimeistään to 3.10. klo 12 mennessä.  

Kurssi nro: 1104141
Opettaja: Laivi Koit
Opetuspaikka: Tavastia, E-rakennus Hattelmalantie 8, Hlinna,

Näytä kurssin kalenteri