Painopistelajit ja valmennus

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan painopistelajit, joissa lukio tarjoaa viikoittaiset harjoitusajat, harjoituspaikat ja valmennuksen yhteistyössä Urheiluakatemia Tavastian ja urheiluseurojen kanssa. Painopistelajeja ovat jääkiekko, jalkapallo, salibandy, lentopallo, yleisurheilu, golf ja uinti. Urheilijat allekirjoittavat valmennussopimuksen, jossa he sitoutuvat noudattamaan urheilulinjalaiselle asetettuja opiskelua koskevia vaatimuksia.

Valmennussopimus
Harjoituspäiväkirja

Jääkiekko

Jääkiekossa tarjotaan sekä poika- että tyttöjääkiekkoilijoille valmennusta lukujärjestyksen 6. koodilla (ti,ke ja pe -aamut) kahdella eri jäällä ainakin kahdessa eri ryhmässä. Ryhmäjaolla pyritään takamaan mahdollisimman monelle tavoitteellisesti harjoittelevalle jääkiekkoilijalle mahdollisuus yksilölliseen kehittymiseen. Ryhmäjakoon vaikuttaa tämän hetkinen pelaajan taitotaso. Lukujärjestyksen 5. jakso voi olla valmennuksesta vapaa.

Jalkapallo

Jalkapalloilijat harjoittelevat Säästöpankki-Areenalla ja Pullerin tekonurmella lukujärjestyksen 6. koodilla (ti, ke ja pe -aamut). Ryhmäkoko on sopiva sekä yksilölliseen ohjaukseen, että joukkueharjoitteluun. Kaikki jalkapalloilijat ovat samassa valmennusryhmässä. Jalkapallossa jakso 3 on aamuharjoittelusta vapaa.

Lentopallo

Lukion lentopalloilijoiden valmennusryhmä harjoittelee kolmena aamuna viikossa Elenia-Areenalla ja siihen kuuluu tänä lukuvuonna tyttö- ja naislentopalloilijoita. Lukujärjestyksen 5. jakso on valmennuksesta vapaa.

Salibandy

Lukuvuonna 2017-2018 salibandyvalmennukseen osallistuu nais- ja miespelaajia eri sarjatasoilta. Pääosin aamuvalmennuksessa keskitytään fysiikkavalmennukseen (2 krt viikossa) ja lajitaitojen kehittämiseen (1 krt viikossa) Tästä on ollut hyötyä salibandypelaajien urheilulliseen kehittämiseen ja se täydentää pelaajien seuraharjoittelua, jossa voidaan keskittyä enemmän peliteknisiin ja -taktisiin valmiuksiin. Salibandyn aamuharjoittelusta vapaa jakso 0n 5. jakso.

Uinti

Hämeenlinnan lyseon lukion uintivalmennus tapahtuu Hämeenlinnan uimahallissa aamuisin ympäri lukukauden 6. koodilla siten, että harjoittelua rytmitetään tasaisesti koko lukuvuoden ajalle. Valmennusohjelmat ovat yksilöllisiä. Lukukaudella 2016-2017 uintivalmennuksessa toteutetaan paljon oheisharjoittelua, koska kantakaupungin uimahalli on suljettuna peruskorjauksen vuoksi. Lukuvuoden 2017-2018 harjoittelu siirtyy uimahalliin heti, kun peruskorjaus valmistuu ja uimahallia voidaan käyttää.

Golf

Talvella lukion golffarit harjoittelevat Säästöpankki-Areenalla, jossa on erinomaiset lyöntiharjoittelupaikat. Ulkoharjoittelussa käytetään pääasiassa Aulangon Everstiä, mutta vaihtoehtoisia golfkenttiä Suomen Tii-laaksosta löytyy yhteensä 5. Hämeenlinnalla on mahdollisuus houkutella golffareita ympäri Suomea, koska kaupungissa ja lähiseudulla on useita korkeatasoisia golfkenttiä.

Yleisurheilu

Hämeenlinnan lyseon lukion yleisurheiluvalmennuksen harjoittelu on talvella monipuolista, jossa eri lajeja ja eri harjoitteiden ominaisuuksia hyödynnetään urheilijan omaan lajiin. Harjoittelun rytmitys seuraa yleisurheilijan harjoituskausia. Pääosin valmentautuminen on ryhmäharjoittelua, jossa huomioidaan opiskelijan ikä ja taso sekä urheiluvuoden painotukset.

Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

Rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén,
puh. 040 749 3843

Apulaisrehtori Tuija Tiala,
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 5090 757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia