Muut lajit ja fysiikkavalmennus

Painopisteiden ulkopuoliset lajit

 Lyseoon hyväksytyllä urheilija täydentää omaa harjoitteluaan koulun fysiikkavalmennusryhmässä. Lyseon lukion urheilulinjalla opiskelee  monien lajien edustajia kuten judo, karate, kilpatanssi, muut tanssilajit, rytminen kilpavoimistelu, ratsastus, ammunta, tennis, paini, soutu,motocross, pesäpallo, amerikkalainen jalkapallo,  hiihto ja suunnistus. Näiden muiden lajien (ei painopistelajien) urheilijoiden aamuharjoittelu sovitaan kulloinkin erikseen ja tapauskohtaisesti pääosin fysiikkavalmennusryhmiin tai osittain fysiikkavalmennusryhmässä ja osittain omassa seuravalmennuksessa. Joissain tapauksissa lukio tarjoaa muiden lajien edustajille mahdollisuuden aamuharjoitteluun kokonaan urheilijan oman seuravalmentajan laatiman ohjelman mukaisesti, mikäli urheilija tai hänen edustamansa seura pystyy järjestämään valmennusohjelman lisäksi aamuharjoitteluolosuhteet ja siitä sovitaan yhdessä koulun kanssa.

Mitä fysiikkavalmennus tarkoittaa?

Koulu järjestää oman fysiikkavalmennusryhmän, johon osallistuu muut kuin painopistelajien urheilijat. Fysiikkavalmennusryhmän harjoituksiin osallistutaan joko kolme kertaa viikossa tai vähemmän riippuen siitä, minkä lajin edustaja on ja miten muu viikon aamuharjoittelu järjestyy. Fysiikkavalmennuksessa painottuu urheilijan fyysisten valmiuksien ja ominaisuuksien parantaminen monipuolisilla fyysisillä harjoitteilla. Fysiikkavalmennukseen osallistuvat yhtä aikaa monien lajien urheilijat.

Pesäpalloilijoiden harjoittelu

Lähikuntien seurayhteistyö on tuonut eloa paikalliseen pesäpalloelämään. Sen vuoksi lyseon lukiossa harjoittelee pesäpalloilijoiden oma ryhmä, joiden lajivalmennuksesta on vastannut urheiluseura (Hämeenlinnan Paukku)  2 kertaa viikossa ja kerran pesäpalloilijat ovat osallistuneet koulun yhteiseen fysiikkavalmennusryhmään. Tällä tavoin jatkamme myös lukukaudella 2017-2018

Amerikkalaisen jalkapallon harjoittelu

Lyseon lukiossa harjoittelee oma amerikkalaisen jalkapallon ryhmä, joiden lajivalmennuksesta on vastannut Hämeenlinna Huskies lukuvuonna 2016-2017. Näin jatketaan myös lukuvuonna 2017-2018.

Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

Rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén,
puh. 040 749 3843

Apulaisrehtori Tuija Tiala,
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 5090 757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2019 Koulutuskuntayhtymä Tavastia