Muut lajit ja fysiikkavalmennus

Koulun sivulajit

 Lyseoon hyväksytyllä urheilija täydentää omaa harjoitteluaan koulun fysiikkavalmennusryhmässä silloin, kun hän ei edusta koulun päälajeja vaan kuuluu ns sivulajien edustajiin. Lyseon lukion urheilulinjalla opiskelee  monien lajien edustajia kuten judo, karate, kilpatanssi, muut tanssilajit, rytminen kilpavoimistelu, ratsastus, ammunta, tennis, paini, soutu,motocross, pesäpallo, amerikkalainen jalkapallo,  hiihto ja suunnistus. Näiden ns sivulajiurheilijoiden aamuharjoittelu sovitetaan tapauskohtaisesti kokonaan tai osittain fysiikkavalmennusryhmään.  Joissain tapauksissa lukio tarjoaa mahdollisuuden aamuharjoitteluun kokonaan urheilijan oman seuravalmentajan laatiman ohjelman. Tällöin urheilija tai hänen edustamansa seura pystyy järjestämään valmennusohjelman lisäksi aamuharjoitteluolosuhteet ja ohjelma sovitaan yhdessä Akatemian koordinaattorin kanssa.

Mitä fysiikkavalmennus tarkoittaa?

Koulu järjestää oman fysiikkavalmennusryhmän, johon osallistuu muut kuin päälajien urheilijat. Fysiikkavalmennusryhmän harjoituksiin osallistutaan joko kolme kertaa viikossa. Fysiikkavalmennuksessa painottuu urheilijan fyysisten valmiuksien ja ominaisuuksien parantaminen monipuolisilla fyysisillä harjoitteilla. Ryhmävalmennuksessa pyritään huomioimaan yksilön monipuolinen kehittyminen mutta myös hänen henki. koht tarpeen mahdollisuuksien mukaan. Fysiikkavalmennukseen osallistuvat yhtä aikaa monien lajien urheilijat.

Pesäpalloilijoiden harjoittelu

Lähikuntien seurayhteistyö on tuonut eloa paikalliseen pesäpalloelämään. Sen vuoksi lyseon lukiossa harjoittelee pesäpalloilijoiden oma ryhmä, jolla on ollut lajivalmennusta  2 kertaa viikossa ja yhteistä fysiikkavalmennusta kerran viikossa.

Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén
puh. 040 749 3843

apulaisrehtori Tiina Kivinen
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 509 0757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia