Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaajat

  • Anne Ahvenharju, puh. 040 8696 205, anne.ahvenharju@kktavastia.fi
  • Tiina Mäki, puh. 040 8667 709, tiina.maki@kktavastia.fi

Opinto-ohjaajien huoneet sijaitsevat 1. kerroksessa pääovesta tullessa oikealla (lasiovi) ja käytävän päässä.

Henkilökohtaiseen ohjaukseen aika varataan sähköisen ajanvarauksen kautta.
Sähköinen ajanvaraus

Opokurssit

  • OP1 Minä opiskelijana
  • OP2 Jatko-opinnot ja työelämä
  • OP3 Tutor-kurssi

Jokaisen opiskelijan opintoihin kuuluu pakollisena kaksi opinto-ohjauksen kurssia (OP1 ja OP2). Nämä kurssi toteutuvat luokkatunteina, pienryhmä- ja henkilökohtaisena ohjauksena. Opinto-ohjauksen oppitunneilla käsitellään kaikkia opiskelijoita koskevia opinto-ohjauksen kysymyksiä. Saat mm. perustiedot ylioppilastutkinnosta ja jatko-opinnoista sekä tietoa opintojen rakenteista, koulutusaloista ja hakumenettelyistä eri oppilaitoksiin. Kartoitat myös omia oppimistyylejäsi.  OP1-kurssi on ensimmäisen vuoden opiskelijoille puolikkaana 1. jakson lukujärjestyksessä ja loput on hajautettuna koko lukion ajalle. OP2-kurssi järjestetään 2. vuonna.  Jokainen opiskelija kerää opopassiin viisi merkintää, jotka saa osallistumalla koulutus- ja ammattiesittelyihin. Osan ohjauksesta antavat ryhmänohjaajat, jotka ryhmänohjaustuokioissa auttavat mm. kurssivalintojen suunnittelussa.

Henkilökohtaisessa ohjauksessa voit keskustella opintoihisi, koulutusvalintoihisi sekä ammatti- ja urasuunnitteluusi, tulevaisuuteesi ja elämäntilanteeseesi liittyvistä kysymyksistä opinto-ohjaajasi kanssa.

Pienryhmäohjaus
Samalle koulutusalalle, koulutustasolle tai samaan koulutusohjelmaan pyrkivien ohjausmuotona käytetään pienryhmäohjausta.

Tutustuminen jatko-opintoihin ja työelämään
Opokursseihin sisältyy vierailuja oppilaitoksiin ja työpaikoille, messukäyntejä sekä koulussamme järjestettyjä tilaisuuksia, joissa vierailijat esittelevät oman alansa koulutusta ja ammatteja.

Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén
puh. 040 749 3843

apulaisrehtori Tiina Kivinen
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 509 0757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia