IT-palvelut

IT-palvelut, Hattelmalantie 6 (G-rakennus) 1 krs., palvelevat erilaisissa tietotekniikkaan liittyvissä asioissa kuten laitteiden ja tietojärjestelmien toimivuudessa sekä neuvovat ongelmatilanteissa. IT-palveluiden yhteinen puhelinnumero on 03 6581 700  (salasanaa ei vaihdeta puhelimitse). Vikatilanteissa pyydetään tekemään vikailmoitus.

Aloittaessaan opiskelun opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, jolla hän pääsee kirjautumaan Koulutuskuntayhtymä Tavastian tietokoneille ja eri järjestelmiin. Tavastian IT-ohjeet löytyvät Opiskelija Pertistä.

KÄYTÄNNÖN OHJEITA

Salasanan vaihtaminen

Mikäli salasana on vanhentumassa voi sen vaihtaa joko koulun koneella CTRL+ALT+DEL  tai täältä. Unohtuneen tai vanhentuneen salasanan voi vaihtaa www-sivujen alareunan linkistä. Tämä edellyttää, että tiedot salasanan palauttamiseksi on aiemmin annettu. Mikäli nämä eivät onnistu, niin tulee henkilökohtaisesti hakea uusi salasana opintotoimistoista,  IT-palveluista tai pyytää opintosihteeriltä. Salasanaa hakiessa tulee todistaa henkilöllisyys esimerkiksi opiskelijakortilla. Lyseon lukiossa uuden salasanan antaa opintosihteeri Tiina Hokkanen.

Sähköposti
Opiskelija saa automaattisesti sähköpostin, joka on muotoa käyttäjätunnus@live.kktavastia.fi. Sähköposti on osa Office 365 -pilvipalvelua.

Moodle
Tavastian verkko-oppimisalustana käytetään Moodlea. Moodle toimii osana lähiopetuksen tukena sekä tarjoaa joitakin verkkokursseja. Moodleen viedään opiskelun materiaaleja, tehtäviä ja niiden palautuksia.

Tallennustila
Opiskelijalle on OneDrive for Business (Office 365-pilvipalvelu) rajattomasti tallennustilaa. OneDrive on helppo tapa jakaa tiedostoja muille käyttäjille.

Langaton verkko
Opiskelijoilla  on mahdollisuus käyttää omia laitteitaan Tavastian rakennuksissa, jolloin he voivat käyttää langatonta verkkoa Tavastia-Open.

Ohjelmistot
Opiskelijat voivat hankkia ohjelmia opiskelijahintaan. Office 365-pilvipalvelun kautta opiskelija saa käyttöönsä opiskelunsa ajaksi Office-paketin maksutta. Lisätietoa ohjelmistoista löytyy Opiskelija Pertistä.

Linkkejä Abittiin ja Abitin sähköisten ohjelmien käyttöön

Kuvan muokkaaminen GIMPIN avulla
Kuvan tuominen ohjelmaan leikepöydältä
Kuvan muokkaaminen Pintan avulla
Kuvan tallentaminen työpöydälle (GIMP ja Pinta)
Video abittitikun laatimiseen Turun klassisen lukion sivuilta

Tärkeitä linkkejä

IT-ohjeita
Sähköposti ja OneDrive (Office 365)
Moodle
Vikailmoitus (ei koulun ulkopuolelta)
Käyttösäännöt

Muita linkkejä

Bridgit
TypingMaster Online
Opinaika
DreamSpark

Hämeenlinnan lyseon lukio

Hattelmalantie 6, G-rakennus
13100 Hämeenlinna

rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén
puh. 040 749 3843

apulaisrehtori Tiina Kivinen
puh. 040 500 8913

Kanslia, puh. 050 509 0757

etunimi.sukunimi@kktavastia.fi

© 2021 Koulutuskuntayhtymä Tavastia