Ajankohtaista

Lyseo sai tunnustusta yrittäjyyskasvatuksestaan

8.12.2020

Yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto on jälleen palkinnut suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksella. Yksi tunnustuksen saajista on Hämeenlinnan lyseon lukio.

– Hämeenlinnan lyseon lukio on aina valmiina erilaisiin yrittäjyyskasvatuksen kehittämisprojekteihin. Lukiossa on useita opettajia, jotka tahtovat olla aktiivisesti mukana yrittäjyyskasvatuksen kehittämistyössä. Lukio on myös esimerkki siitä, mitä saadaan aikaan kuin yrittäjyyskasvatusta todella johdetaan, kertoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

YKÄ-tiimi saa tukeaYES-logo

– Yrittäjyyskasvatus on vahvasti mukana koulumme arjessa. Sen toteuttaminen vaatii organisaatiolta ketteryyttä ja joustavuutta, sillä usein yhteistyötarjoukset tulevat nopeasti ja jos niihin tarttumisessa aikailee, niin tilaisuus voi mennä sivu suun. Tämä vaatii toteutuakseen yhteistä ymmärrystä kaikilta opettajilta eikä toteuttaminen olisi mahdollista ilman heitä, sanoo Hämeenlinnan lyseon rehtori Pieta Tukkimäki-Hildén.

Keskeisimpänä yrittäjyyskasvatusta lyseolla ohjaa ja toteuttaa yrittäjyyskasvatuksen YKÄ-tiimi, johon kuuluu myös opiskelijajäseniä.

– Suuri kiitos tiimille, johon kuuluvat opettajat Tuija Tiala, Anne Ahvenharju, Anne-Mari Keränen ja Aki Kontturi ja lukuvuonna 2020–2021 opiskelijat Anni Viskari sekä Kaarlo Kämäri. Itse olen tiimin toiminnassa mukana aina, kun ehdin.

– Uuden opetussuunnitelman myötä myös Luovan yrittäjyyden linjan opetussuunnitelma uudistuu vastaamaan paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita. Muun muassa väyläopinnot HAMKiin, yhteistyö Parkissa toimivien toimijoiden kanssa, Hämeenlinnan yrittäjien tuki ja toimiminen valtakunnallisissa yrittäjyyskasvatusverkostoissa pitävät toimintaamme tiukasti ajassa kiinni, Tukkimäki-Hildén sanoo.

– Opiskelijoiden kasvaminen ja kehittyminen yrittäjyyskasvatuksen myötä on jokapäiväinen ilon aiheemme ja heidän rinnallaan tätä työtä on ilo tehdä, hän korostaa.

Vuoden YES Agentit 2020

Etelä-Savo: Etelä-Savon Yrittäjät

Kanta-Häme: Hämeenlinnan lyseon lukio

Keski-Uusimaa: Hius- ja kauneusalan tiimi, Keuda

Kokkola: opettaja Anneli Kauppi, Kokkolan suomalainen lukio

Lappi: Yliopistonlehtori, dosentti Lenita Hietanen, Lapin yliopisto

Päijät-Häme: opettaja Elina Hölttä, Lahden lyseo

Pääkaupunkiseutu: Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät

Pohjois-Pohjanmaa: Reisjärven kunta sekä Hanna-Mari Kursula ja Kristiina Takala, Kempeleen Kirkonkylän koulun yrittäjyysluokka

Varsinais-Suomi: Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko

Satakunta: Jaana Lepistö, Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos (Satakunnan palkinnon luovuttamistilaisuus pidetään 12.1.2020.

  • Tunnustuksen myöntää Valtakunnallinen YES ry yhdessä YES-verkoston kanssa.
  • YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.
  • YES-verkoston tavoitteena on, että jokaisella oppijalla on mahdollisuus saada yrittäjyyskasvatusta kouluasteesta ja paikkakunnasta riippumatta ja että jokaisella oppilaitoksella ja organisaatiolla on työkalut toteuttaa yrittäjyyskasvatusta.

Sivua päivitetty 8.12.2020 kello 17:17

Uusimmat uutiset

Koulu alkaa ke 9.8.2023

Ykköset aloittavat klo 9.00 A-rakennuksen liikuntasalissa, Hattelmalantie 6. Kakkoset klo 10.00 ryhmänohjausluokissa. Tarkista oma luokkasi G-rakennuksen ala-aulasta. Kolmoset ja neloset […]

Lue lisää

8.8.2023

Lyseon lukioon yhteishaussa 2023 valitut opiskelijat

Hämeenlinnan lyseon lukioon on valtakunnallisessa yhteishaussa valittu uusia opiskelijoita. Onnea valituille ja tervetuloa lyseolaisiksi! Muista ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6.2023. […]

Lue lisää

15.6.2023

Hämeenlinna lyseon lukion kanslian aukiolo kesällä 2023

Lyseon lukion kanslia on avoinna ma 5. – ke 21.6. klo 8 – 15 Koulun ovet ovat suljettuina, mutta asioimaan […]

Lue lisää

5.6.2023