Hattula 115.00 € ke 18:00–19:30 Ilmoittautuminen alkaa: 7.8.2024 klo 16:00

Pelimannit

Syyslukukausi: 4.9.–27.11.2024 (kertoja: 12)
Kevätlukukausi: 8.1.–9.4.2025 (kertoja: 13)

Pelimanniyhtye soittaa suomalaista ja pohjoismaista kansanmusiikkia akustisilla soittimilla: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, avainviulu, huilu, puuhuilut, tinapillit, klarinetti, kitara, mandoliini, kanteleet ja jouhikko, harmooni, harmonikka ym. Myös kohtuullisen kokoiset ja ääneltään maltilliset perkussiot (cajon-rumpu, bodhran, pyykkilauta ym. ovat tervetulleita, mutta kokonaista rumpusettiä tai sähköllä käyviä soittimia yhtyeessä ei tarvita. Olet tervetullut myös laulajana!

Lisätiedot

Yhtye harjoittelee myös suuren suomalaisen ja kaikille avoimen pelimanniyhtyeen Orivesi All Starsin (OAS) ohjelmistoa. Kurssille osallistumisen avulla opiskelija voi siis saada osaamista, joka auttaa häntä osallistumaan OAS:in esiintymisiin kotimaassa ja ulkomailla, muun muassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla kesäisin.

Pelimanniyhtye harjoittelee keskiviikkoiltaisin Janakkalassa tammikuusta 2024 lähtien. Perusmuotoinen nuotinlukutaito on tarpeen, mutta aiempaa kokemusta kansanmusiikista ei tarvita. Myös aiemmin pelkästään klassista musiikkia opiskelleet soittajat ovat siis tervetulleita.
Yhtyettä ohjaa kansanmusiikin ammattilainen, musiikkipedagogi (AMK) Terho Asikainen.

Kurssi nro: 1101503
Opettaja: Terho Asikainen
Opetuspaikka: Juteinin koulu, musiikkiluokka, Opinkuja 2 Hattula

Näytä kurssin kalenteri