Hämeenlinna 28.00 € la 09:00–16:00 Paikkoja jäljellä

Värjää mikrossa kasvivärein (0,5 op)

Kevätlukukausi: 25.5.–25.5.2024 (kertoja: 1)

Värjää mikroaaltouunissa villalankaa kasviväreillä. Voit värjätä niin sanotuilla kaunoväreillä, jotka ovat kestäviä ja sointuvat kauniisti yhteen. Opit myös hyödyntämään biojätteitä värjäyksessä. Materiaalimaksu 15 €.

Lisätiedot

Ota mukaasi valkoista ja/tai vaalean harmaata villa- tai villasekoitelankaa, muistiinpanovälineet, mikroaaltouunin kestävä kannellinen astia (väh. 1 l) tai irtokarkkilaatikko, vahvaa puuvillalankaa, sakset, maalarinteippiä ja vedenkestävä tussi. Voit tuoda myös kuivattuja kuoria esim. sipuleista, avokadosta tai granaattiomenasta ja porkkanan naatteja, avokadon siemeniä tai muita biojätteitä noin 1 litra kutakin ainesta ja mikroaaltouunin. Opettaja tuo muut väriaineet ja puretteet. Materiaalimaksu 15 € kerätään kurssilla. 

Kurssilla on mahdollisuus suorittaa 0,5 opintopistettä, joka viedään Oma Opintopolku -palveluun. Suoritusmerkinnän saaminen edellyttää aktiivista osallistumista opetukseen ja annettujen harjoitustehtävien tekemistä. Arviointi suoritetaan hyväksytty / hylätty -maininnalla vain opintosuorituksen haluaville.

Osaamistavoitteet

Kurssin käytyäsi osaat käyttää mikroaaltouunia lankojen värjäämiseen. Tiedät mistä hankkia lisää tietoa kasvivärjäyksestä, osaat purettaa villalangan, tehdä väriliemen ja värjätä lankaa yksiväriseksi tai moniväriseksi kasviväreillä mikroaaltouunissa.

Arviointi

Värjätty lankaa mikroaaltouunissa turvallisesti ja onnistuneesti. Koottu näytteistä reseptit ja näytteet, joista on lähetetty opettajalle tiedosto.

Kurssi nro: 1104155
Opettaja: Päivi Vaarula
Opetuspaikka: Jaakonkatu 28, lk 1504 Taide, Vanajaveden Opisto Hämeenlinna

Näytä kurssin kalenteri